Gönderen Konu: 21/06/2023 4000 Greft 31 Yaş Elit Fulya Plaza  (Okunma sayısı 1516 defa)

burak34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
21/06/2023 4000 Greft 31 Yaş Elit Fulya Plaza
« : 25 Haziran 2023, 16:08:17 »
Herkese mutlu haftasonları ve bol saçlı günler dilerim.  :)

Yılbaşında forum ile tanışma fırsatı buldum ve uzaktan da olsa takip etmeye başladım. Bu forumun kurulmasına ve gelişimine katkıda bulunan tüm arkadaşlara tekrar çok teşekkür ederim. Tecrübelerinizi ve bilgi birikimlerinizi aktarmanız sayesinde saç ekimi yaptırmak isteyen tüm adayların, saç ekimine aşina olmasına, ekim merkezlerini tanımasına ve  psikolojik olarak kendilerini hazırlamasına büyük destek oluyorsunuz. Bende tüm sürecimi zaman zaman güncelleyerek yaptırmak isteyen arkadaşlara örnek olmaya karar verdim.

31 yaşındayım. Sigara ve alkol alışkanlığım bulunmuyor. Yanılmıyorsam 2013 yılından beri saçlarımda seyrek de olsa dökülmeler başlamıştı. 2021 yılı gibi dökülme durdu. Devam etmemesini ümit ediyorum. :)

Ekim merkezi seçim sürecinde Anadolu yakası, Avrupa yakası birçok ekim merkezi ile görüşme fırsatı yakaladım. Bu süreçte merkezlerin durumum hakkında söyledikleri ; alınacak greft sayısı, ön çizgi planlaması, ekim sonrası süreçte dikkat etmem gerekenlerde ortak bir dil kullandıklarını görünce ekim merkezi seçimimi biraz daha bütçeme uygun seçmem gerektiği kararına vardım. Ekim öncesi güncel saçlarımın durumunu aşağıya ekliyorum.

Ekim Süreci ;

08:30'da açık rıza metni ve aydınlatma metnini okuyup imzaladım. Daha sonra görüşme odasında geçip operasyon süreci hakkında detaylı olarak bilgilendirildim ve sorum varsa sorabileceğim bildirildi.

09:00'da damar yolu açıldı ve kan alımı gerçekleştirildi. Kaygı ve gerginliği önlemek için 1 adet atarax hap verildi. Saçlar kesildi. Donör alım bölgesi çizildi.

09:15'de donör bölgeye iğneler yapılmaya başlandı. Bu süreç biraz acılı ancak dayanılmayacak gibi değil. Daha sonra kök alımını kolaylaştırmak için olduğunu düşündüğüm deri altına sıvı verilerek deriyi şişirme işlemi gerçekleştiriliyor. Greft alım işlemi sırasında sadece mikromotor sesi duyuluyor. Herhangi bir hissiyat yok. Rahatsız edici yanı kulak üstlerinden alım yapıldığı sırada boyun pozisyonu.

11:00 mikro motor yardımı ile alınan 4000 greft sonrası ön çizgi planlaması yapıldı. Oldukça hassas bir şekilde yaptıkları ve özendikleri için ekibe çok teşekkür ederim.

11:15 yanılmıyorsam ekim bölgesine iğne yapıldı, ekim alanı daha küçük olduğu için daha az sayıda oldu acı da az oldu haliyle :) Deri altına tekrar sıvı verildi.

11:30 kanal açım işlemine geçildi. Dr. Hanım farklı slitler kullanarak detaylı bir şekilde kanalları açtı. İşlem sonunda prp işlemi gerçekleştirildi. Kanal açım işlemi 1 saat sürdü.

12:30 yemek molası verildi. Ayağa kalkarken ve hareket ederken temkinli davranmakta fayda var.

13:00 donör bölgeden alınan greftlerin açılan kanallara yerleştirilmesi işlemine geçildi. Bu esnada operasyon başında açılan damar yolundan serum verilmekte. İşlem yaklaşık 2 saat sürdü. Kök yerleştirme işlemi bittikten sonra donör bölge gazlı bezle sarıldı. Akabinde kullanılması gereken ilaçlar; antibiyotik, kan sulandırıcı, ödem atıcı ve gerekirse kullanılması için ağrı kesici verildi.

15:30 tüm işlemler tamamlandıktan sonra klinikten ayrıldım.

Tüm sürecin steril bir şekilde gerçekleştirilmesi ve bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiş olmaları, yaptıkları her uygulama öncesi işlemin ne olduğunu belirtmeleri ve işlem hakkında bilgi vermeleri şüphelerimi yok etti ve kliniğe olan güvenimi tazeledi diyebilirim.

burak34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 21/06/2023 4000 Greft 31 Yaş Elit Fulya Plaza
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2023, 16:16:58 »
Ekim sonrası ilk yıkama 2 gün sonra klinikte gerçekleştirildi. Evde yaptığım yıkamalarda klinik tavsiyesi ile şampuanı ekim bölgesinde 20 dk. bekletiyorum ve klinik tavsiyesi ile durulamayı fıs fıs yardımıyla yapmaktayım.

Resimler 2.yıkama sonrası evde çekilmiştir.

Ek bilgi; Medikal destek olarak günde 1 adet olacak şekilde Xpecia tablet kullanabileceğim belirtildi.
« Son Düzenleme: 25 Haziran 2023, 16:23:16 Gönderen: burak34 »

burak34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2023, 20:50:52 »
Merhaba,

Bugün saç ekimim üzerinden 12 gün geçti. 10. gün kabukların büyük bir kısmı döküldü. Malesef kafamın ortasında görece büyük bir alanda kabuk oluştu. Kabuk içerisinde saçlar mevcut ve uzuyor. Yıkamalarımı aynı titizlikle yapmaya devam etmekteyim.

Bu süreçte klinik tarafından sadece düzenli olarak yıkamalarımı yapmam tavsiye edildi. Ayrıca cuma günü yıkama için kliniğe çağrıldım.

Kabuk için kullanmakta olduğum herhangi bir ilaç veya krem mevcut değil. En kısa zamanda kabuğun kuruyup dökülmesini temenni ediyorum. :)

12. günde ekim bölgesinin ve donör bölgesinin durumu aşağıdaki gibidir.

Herkese bol saçlı günler dilerim.  :)

Hietzsche

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2023, 22:09:18 »
saç derisi yüzeyel olsada hasar gördüğü için o bölgedeki kabukları deri atamamış .yapman gereken tek şey o kabukların kendi kendine düşecek kıvama gelmelerini beklemek .bunu hissettiğin zaman ılık su altında ufak parmak hareketleri ile masaj yaparsan kabuk dökümü kolayca gerçekleşecektir ama dediğim gibi biraz beklemelisin bu konuda aceleci davranmaman gerekir yoksa alt kısımdaki deriyi tahriş edebeilirsin.

burak34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2023, 21:08:26 »
Herkese Merhaba,

Bugün saç ekimim üzerinden 21 gün geçti. Ekim bölgesinin ve donör bölgenin güncel durumu aşağıdaki gibidir. Tepedeki kabuktan 5-6 küçük nokta kaldı. Onlarda yavaş yavaş geçiyor. Ekilen saçların dökülmesi dün itibari ile başladı. Bugün itibari ile normal şampuanla saçlarımı ne fazla sert, ne fazla hassas olacak şekilde yıkamaya başladım. Ayrıca tok karına sabah ve akşam kullanacağım şekilde xpecia vitamini güvenilir bir eczaneden satın aldım. İlk 3 ay sabah akşam kullanacağım daha sonra günde 1 adet olacak şekilde 3 ay daha kullanmam tavsiye edildi. Bu dönem ve ilerisi için şampuan tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Herkese bol saçlı günler dilerim :)

Bu arada yazmayı unutmuşum 12. günden sonraki iyileşme sürecinde iş başı yaptım. Gün içinde fabrika ortamında aşırı bir sıcaklık olduğu için haliyle kafamda aşırı bir terleme de oluyor ister istemez.  Bu ter ile birlikte ekim bölgesinden sıvı da geliyor. Alnımdaki teri elimle almak istediğim avuç içimin parladığını farkettim. Bu sıvı cildimin aşırı bozulmasına ve alnımda sivilcelenmeye sebep oldu. Terlememek adına yavaş hareket edip cebimde peçete ile gezmeye başladım.  :)
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2023, 21:17:53 Gönderen: burak34 »

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 12 Temmuz 2023, 21:13:47 »
 gerisi sadece sabır
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Brkszn16

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 12 Temmuz 2023, 21:29:35 »
Sürecini merakla bekliyoruz .

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 12 Temmuz 2023, 21:38:56 »
Hayırlı olsun saç ekimin sağlıklı duruyor ön çizgi ile biraz daha uğraşa bilirlermiş  daha tatli  ovallik şakak alanlarında biraz düz gibi ama kötü değil umarım güzel sonuç alırsınız
Global Moderator

burak34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 22 Ağustos 2023, 23:54:26 »
Herkese merhaba,
Bugün ekim üzerinden tam 2 ay geçti. Güncel durumu paylaşmak istedim.
Saçlar yavaşta olsa çıkmaya başladı umut verici gözüküyor. :D Xpecia tablet kullanımını günde 1 adet olacak şekilde alıyorum. Ekim bölgesinde bulunan tüyleri gerekli ise özellikle makas ile kısaltmam gerektiği, donör bölgesini ise dilediğim gibi kısaltabileceğim klinik tarafından söylendi.
Ekim bölgesinde sivilcelenme oluyor ve kızarıklık hala mevcut. Ekim bölgesindeki uyuşuklukta hala devam etmekte. Bu durumlar için herhangi bir önlem ve düzeltici faaliyetim yok. Saçlarımı uzun yıllardır kullandığım şampuan ile yıkamaya devam ediyorum. Herhangi bir kepeklenme ve saç dökülmesi yaşamadım umarım yaşamam. :D

Ekin

• Full Member
« Yanıtla #9 : 23 Ağustos 2023, 13:12:10 »
Her şey yolunda görünüyor. Sonucu merakla bekliyorum hocam. Takipteyim.
  • Ekim Tarihi: 05.07.2023
  • Greft Miktarı 3012
  • Yaşınız 32

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 23 Ağustos 2023, 16:52:35 »
 yolun bası
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

burak34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 24 Ekim 2023, 21:01:12 »
Herkese merhaba ekim üzerinden yaklaşık 4 aylık bir zaman geçti. Güncel durumumu paylaşmak ve tecrübelerinizden yararlanmak istedim.

Günlük 1 adet olacak şekilde xpecia kullanımına devam ediyorum. Ayrıca kullandığım herhangi bir takviye yok. Prp yaptırmamı ve/veya proscar kullanmamı tavsiye edenler oldu. Sürece katkısı olur mu?

Loxloxlox

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 25 Ekim 2023, 05:07:44 »
4 aylık gelişim güzel görünüyor hocam

burak34

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 22 Kasım 2023, 21:28:10 »
Merhaba 5. ay bitti zaman hızlı geçiyor. :) Konuyu güncellemek istedim. Nemli ve kuru saç görüntüsü aşağıdaki gibidir. Günlük 1 adet xpecia vitamin haricinde herhangi bir takviye kullanmıyorum. Saç tellerini kalınlaştırmak ve yoğunluğu arttırabilmek adına önerileriniz var mı? Orta bölge biraz geç gelişiyor sanırım ya da gelişecek mi bilemiyorum açıkçası  :) İyi akşamlar, iyi forumlar herkese

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 22 Kasım 2023, 21:33:39 »
 onun arkasının geriden gelmesi normal.zaten takviye alıon.güzel gidio

Facebook Twitter Instagram