Herkese mutlu haftasonları ve bol saçlı günler dilerim.
Yılbaşında forum ile tanışma fırsatı buldum ve uzaktan da olsa takip etmeye başladım. Bu forumun kurulmasına ve gelişimine katkıda bulunan tüm arkadaşlara tekrar çok teşekkür ederim. Tecrübelerinizi ve bilgi birikimlerinizi aktarmanız sayesinde saç ekimi yaptırmak isteyen tüm adayların, saç ekimine aşina olmasına, ekim merkezlerini tanımasına ve psikolojik olarak kendilerini hazırlamasına büyük destek oluyorsunuz. Bende tüm sürecimi zaman zaman güncelleyerek yaptırmak isteyen arkadaşlara örnek olmaya karar verdim.
31 yaşındayım. Sigara ve alkol alışkanlığım bulunmuyor. Yanılmıyorsam 2013 yılından beri saçlarımda seyrek de olsa dökülmeler başlamıştı. 2021 yılı gibi dökülme durdu. Devam etmemesini ümit ediyorum.
Ekim merkezi seçim sürecinde Anadolu yakası, Avrupa yakası birçok ekim merkezi ile görüşme fırsatı yakaladım. Bu süreçte merkezlerin durumum hakkında söyledikleri ; alınacak greft sayısı, ön çizgi planlaması, ekim sonrası süreçte dikkat etmem gerekenlerde ortak bir dil kullandıklarını görünce ekim merkezi seçimimi biraz daha bütçeme uygun seçmem gerektiği kararına vardım. Ekim öncesi güncel saçlarımın durumunu aşağıya ekliyorum.
Ekim Süreci ;
08:30'da açık rıza metni ve aydınlatma metnini okuyup imzaladım. Daha sonra görüşme odasında geçip operasyon süreci hakkında detaylı olarak bilgilendirildim ve sorum varsa sorabileceğim bildirildi.
09:00'da damar yolu açıldı ve kan alımı gerçekleştirildi. Kaygı ve gerginliği önlemek için 1 adet atarax hap verildi. Saçlar kesildi. Donör alım bölgesi çizildi.
09:15'de donör bölgeye iğneler yapılmaya başlandı. Bu süreç biraz acılı ancak dayanılmayacak gibi değil. Daha sonra kök alımını kolaylaştırmak için olduğunu düşündüğüm deri altına sıvı verilerek deriyi şişirme işlemi gerçekleştiriliyor. Greft alım işlemi sırasında sadece mikromotor sesi duyuluyor. Herhangi bir hissiyat yok. Rahatsız edici yanı kulak üstlerinden alım yapıldığı sırada boyun pozisyonu.
11:00 mikro motor yardımı ile alınan 4000 greft sonrası ön çizgi planlaması yapıldı. Oldukça hassas bir şekilde yaptıkları ve özendikleri için ekibe çok teşekkür ederim.
11:15 yanılmıyorsam ekim bölgesine iğne yapıldı, ekim alanı daha küçük olduğu için daha az sayıda oldu acı da az oldu haliyle
Deri altına tekrar sıvı verildi.
11:30 kanal açım işlemine geçildi. Dr. Hanım farklı slitler kullanarak detaylı bir şekilde kanalları açtı. İşlem sonunda prp işlemi gerçekleştirildi. Kanal açım işlemi 1 saat sürdü.
12:30 yemek molası verildi. Ayağa kalkarken ve hareket ederken temkinli davranmakta fayda var.
13:00 donör bölgeden alınan greftlerin açılan kanallara yerleştirilmesi işlemine geçildi. Bu esnada operasyon başında açılan damar yolundan serum verilmekte. İşlem yaklaşık 2 saat sürdü. Kök yerleştirme işlemi bittikten sonra donör bölge gazlı bezle sarıldı. Akabinde kullanılması gereken ilaçlar; antibiyotik, kan sulandırıcı, ödem atıcı ve gerekirse kullanılması için ağrı kesici verildi.
15:30 tüm işlemler tamamlandıktan sonra klinikten ayrıldım.
Tüm sürecin steril bir şekilde gerçekleştirilmesi ve bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiş olmaları, yaptıkları her uygulama öncesi işlemin ne olduğunu belirtmeleri ve işlem hakkında bilgi vermeleri şüphelerimi yok etti ve kliniğe olan güvenimi tazeledi diyebilirim.