Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.Madem bu konuya girdik soruları daha net ve detaylı sorayım:
1-Forumdan takip ettiğim kadarıyla saç ekim operasyonu ortalama 7-8 saat sürüyor.Sabah 08:00'de ekime başlandığını düşünürsek öğle namazı büyük ihtimalle kılınamayacak.İkindi namazı da bir ihtimalle kılınabilir.
2-Saç ekildikten sonra kafaya enjekte edilen sıvının yüze ve göze inip suratı şişirmemesi için kafaya bandaj bağlanıyor. Bu bandaj ilk yıkama yapılana kadar yani ilk 3 gün bağlı kalıyor. Bu süreçte abdest alırken bandajın altı nasıl ıslanacak.
3-Abdest alındığını varsayarsak yüzünü yıkarken elin kafaya değme ihtimali ve ekilen saçları yerinden etme ihtimali çok yüksek.
1.c seferi hükmünde isen evinden 90 km uzaktan
Yada bir vaktin namazı gitme tehlikesi var ise
O namaz ya tehir edilir yada takdim edikir
Cemi Tehir vakti geçecek bir namazı başka namaz vaktinde ve başka namaz ile birleştirip kılmak
Öğle namazı gidecek gibi bir durum var ise
Şöyle niyet edilir
Allahım niyet ettim senin rızan için öğle namazını ikindi namazında cem ederek kılmaya yani birleştirerek kılmaya
Ve dört rekatlık namazlar iki rekat olarak kılınır
Cemi takdim ise Yani ikindi gidecek gibi ise durum tersi yapılır
Öğle ile ikindi öğle namazı vaktinde kılınır
Her biri iki rekat olarak
2.c bandajın altı değil üstü mesh veya mest edilecek yani el ıslatılir üzerinden geçilecek bir sefer dahi olsa tamamdir
Onunda şartı şu
Abdestli iken bandajın sarılması lazim
3.c evet yüzü güzelce yıkamak abdest icin daha fazla hayra sebeptir
Fakat zaten canımız burnumuzda
Tehlikeli olan bölgeye gelindiğinde orası bırakılır