İyi forumlar arkadaşlar,
Direk konuya girmek istiyorum.Benim saçlarım kendimi bildim bileli ince ve zayıftı.İlkokul ve ortaokul dönemlerimdeki fotoğraflarıma baktığımda ışık altında saç derim kabak gibi belli oluyormuş daha o zamanlardan.
Şimdiye gelirsek, saçlarımda bir incelme olduğunu veya ince olduğunu diyeyim(o zamanlar benim saçlarım ince telli böyle olması normal diyordum çünkü) lise 3 veya 4 civarında farketmiştim.Vertex bölgem hatta daha geniş bir bölge bütün üst taraftaki saçlarım seyrek ve inceydi.Şu an üniversite son sınıftaydım üst kısımdaki saçlarım genel olarak çok incelmiş durumda.Lokalizasyon olarak belli bir lokalizasyonu yok bu incelmenin, vertex bölgesi zaten hep zayıftı lise 3 ten beri giderekte zayıflamaya devam ediyor.
Beni en çok düşündüren de bu incelme ve zayıflamanın lokalizasyonunu anlamlandıramamam çünkü ön çizgimde de herhangi bir gerileme yok, o bölgedeki saçların incelmesine bağlı olarak bir orantısızlık var o kadar.
Saçlarımın kırılma noktası 2016 yazı oldu, o zamana kadar çok farkedilecek düzeyde değildi bu kayıplar ama o yaz saçımı kısa kestirdim ve saçım bir daha hiç o kestirdiğim hali gibi olmadı.(O yaz haftanın 7 günü spor yaptım.Protein tozu ve kreatin aldım 7 gün de, biraz da buna bağlıyorum ama son 1 senedir çok kullanmıyorum.)
Gelelim benim ne yaptığıma:
O dönem sömestrda kendi araştırmalarım sonucu Minoxidil'e başladım, günde 2 doz olmak suretiyle her gün kullandım 7 8 ay iyi de sonuç almıstım ama 8.ayın sonunda saçlarımı kestırdıkten sonra farkettım kı duraklama evresine girmiş saç kaybı yaşamışım ve daha da önemlisi saç kalitesini oldukça azaltmış ilaç, internetten içeriğindeki alkolün buna neden olabileceğini öğrendim ve ilacı bıraktım.
Bıraktıktan sonra tabi saçlara yaptığı etki daha büyük, o varken güçlenen saçlar yokluğunda bir bir gidiyor ve yerine gelmeleri de epey uzun sürüyor daha güçsüz olanların.Ben ilacı bırakalı tam 3 ay oldu ve küçük küçük bir sürü saç goruyorum su an yenı yenı buyumeye çalışan, en son bunun için doktora gittim çünkü gerçekten artık moralimi bozuyordu ince ve seyrek saçlar şekil almıyordu artık alsa bile hemen sönüyordu.
Doktorun önerisiyle 1 aydır medobiocomplex-E kullanıyorum bazen günde 1 bazen 2 saçlarım hafiften yine toparlar gibi oldu ama minoxil kullandığım dönemki gibi olur mu bilmem.
Şimdi size hem şimdiki, hem minox kullanımından öncesi ve sonrası fotolarımı atacağım ve yorum bekliyorum sizce ne yapmayalım saç ekimi mi yaptırmalıyım, medobiocomplex-E yanında başka ilaç mı kullanmalıyım? İşim gereği insanlarla muhattabım sürekli ve saçlarımla uğraşmayı seviyorum o yüzden bu canımı ciddi derecede sıkıyor.
Son olarak günlük saç dökülmem 100 tel bile değildir en fazla 80 belki o da yıkarken, saçlarımı tutup hafif çektiğimde nadir olarak 1 2 tel gelebiliyor o da vertex kısmından, tahlillerime baktırmıstım onlarda da herhangi bir eksiklik yok.
Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, herkesin yorumunu dikkate alacağım.
1.fotoğraf geçen sene ocak ayı minoxile başlamadan 1 hafta önce
2.fotoğraf geçen sene mayıs ayı minoxile başlayalı yaklaşık 6 ay olmuştu
3.fotoğraf ise minoxili bıraktıktan sonraki 3 .ay