Gönderen Konu: Görüşlerinizi almak istiyorum sayın forum üyeleri(Fotoğraflı)  (Okunma sayısı 13747 defa)

Jaqen

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
    İyi forumlar arkadaşlar,

Direk konuya girmek istiyorum.Benim saçlarım kendimi bildim bileli ince ve zayıftı.İlkokul ve ortaokul dönemlerimdeki fotoğraflarıma baktığımda ışık altında saç derim kabak gibi belli oluyormuş daha o zamanlardan.

Şimdiye gelirsek, saçlarımda bir incelme olduğunu veya ince olduğunu diyeyim(o zamanlar benim saçlarım ince telli böyle olması normal diyordum çünkü) lise 3 veya 4 civarında farketmiştim.Vertex bölgem hatta daha geniş bir bölge bütün üst taraftaki saçlarım seyrek ve inceydi.Şu an üniversite son sınıftaydım üst kısımdaki saçlarım genel olarak çok incelmiş durumda.Lokalizasyon olarak belli bir lokalizasyonu yok bu incelmenin, vertex bölgesi zaten hep zayıftı lise 3 ten beri giderekte zayıflamaya devam ediyor.

Beni en çok düşündüren de bu incelme ve zayıflamanın lokalizasyonunu anlamlandıramamam çünkü ön çizgimde de herhangi bir gerileme yok, o bölgedeki saçların incelmesine bağlı olarak bir orantısızlık var o kadar.

Saçlarımın kırılma noktası 2016 yazı oldu, o zamana kadar çok farkedilecek düzeyde değildi bu kayıplar ama o yaz saçımı kısa kestirdim ve saçım bir daha hiç o kestirdiğim hali gibi olmadı.(O yaz haftanın 7 günü spor yaptım.Protein tozu ve kreatin aldım 7 gün de, biraz da buna bağlıyorum ama son 1 senedir çok kullanmıyorum.)

Gelelim benim ne yaptığıma:
    O dönem sömestrda kendi araştırmalarım sonucu Minoxidil'e başladım, günde 2 doz olmak suretiyle her gün kullandım 7 8 ay iyi de sonuç almıstım ama 8.ayın sonunda saçlarımı kestırdıkten sonra farkettım kı duraklama evresine girmiş saç kaybı yaşamışım ve daha da önemlisi saç kalitesini oldukça azaltmış ilaç, internetten içeriğindeki alkolün buna neden olabileceğini öğrendim ve ilacı bıraktım.

Bıraktıktan sonra tabi saçlara yaptığı etki daha büyük, o varken güçlenen saçlar yokluğunda bir bir gidiyor ve yerine gelmeleri de epey uzun sürüyor daha güçsüz olanların.Ben ilacı bırakalı tam 3 ay oldu ve küçük küçük bir sürü saç goruyorum su an yenı yenı buyumeye çalışan, en son bunun için doktora gittim çünkü gerçekten artık moralimi bozuyordu ince ve seyrek saçlar şekil almıyordu artık alsa bile hemen sönüyordu.

Doktorun önerisiyle 1 aydır medobiocomplex-E kullanıyorum bazen günde 1 bazen 2 saçlarım hafiften yine toparlar gibi oldu ama minoxil kullandığım dönemki gibi olur mu bilmem.
    Şimdi size hem şimdiki, hem minox kullanımından öncesi ve sonrası fotolarımı atacağım ve yorum bekliyorum sizce ne yapmayalım saç ekimi mi yaptırmalıyım, medobiocomplex-E yanında başka ilaç mı kullanmalıyım? İşim gereği insanlarla muhattabım sürekli ve saçlarımla uğraşmayı seviyorum o yüzden bu canımı ciddi derecede sıkıyor.

Son olarak günlük saç dökülmem 100 tel bile değildir en fazla 80 belki o da yıkarken, saçlarımı tutup hafif çektiğimde nadir olarak 1 2 tel gelebiliyor o da vertex kısmından, tahlillerime baktırmıstım onlarda da herhangi bir eksiklik yok.

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, herkesin yorumunu dikkate alacağım.

1.fotoğraf geçen sene ocak ayı minoxile başlamadan 1 hafta önce
2.fotoğraf geçen sene mayıs ayı minoxile başlayalı yaklaşık 6 ay olmuştu
3.fotoğraf ise minoxili bıraktıktan sonraki 3 .ay

Jaqen

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bunlar da başka açılardan fotoğraflar.
İlk 3 fotoğraf saçımın simdiki hali, son fotoğraf geçen seneden kalma 7 ay minox kullandıktan sonrakı saçım

tuva

• Ziyaretçi
Tek tek okudum. Hata bence  en başında yapılmış.Kendinize durup dururken neden tedavi yöntemi belirliyorsunuz ki?Doktor'a gideceksiniz kan değerleri  v.s bakılacak. Genetik midir, değil midir ona karar verilecek.Yani işini uzmanlar, eğitimli insanlar yapacak.Minoxil doktorların dahi en son çare olarak kullandırttigi bir ilac.bi nevi tek taraflı hibe, kulandigin süre zarfında saclarin dokulmez,bıraktığında ise daha ayi gecmeden puff..Yani tavsiyeye gelince de en iyi kararı siz vereceksiniz.Genrtik bir dokulmeniz varsa mevcut açılmalar devam eder.Açılma devam ederken ektirmek ne kadar mantikli size birakiyorum.Bu olaydan sonra gittiğiniz doktorun yazdığı ilaç nedir/ne ise yarar bilmiyorum.Ama ilaçlardan mucize beklemek sizi yorar.

Jaqen

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Tek tek okudum. Hata bence  en başında yapılmış.Kendinize durup dururken neden tedavi yöntemi belirliyorsunuz ki?Doktor'a gideceksiniz kan değerleri  v.s bakılacak. Genetik midir, değil midir ona karar verilecek.Yani işini uzmanlar, eğitimli insanlar yapacak.Minoxil doktorların dahi en son çare olarak kullandırttigi bir ilac.bi nevi tek taraflı hibe, kulandigin süre zarfında saclarin dokulmez,bıraktığında ise daha ayi gecmeden puff..Yani tavsiyeye gelince de en iyi kararı siz vereceksiniz.Genrtik bir dokulmeniz varsa mevcut açılmalar devam eder.Açılma devam ederken ektirmek ne kadar mantikli size birakiyorum.Bu olaydan sonra gittiğiniz doktorun yazdığı ilaç nedir/ne ise yarar bilmiyorum.Ama ilaçlardan mucize beklemek sizi yorar.

Haklısınız zaten ben de pişmanım o konuda. Ben de tıp ile ilgili bir bölüm okuyorum zaten ama insanın kafası bozuk olduğu zaman çokta fazla bir şey düşünemiyor, sağlıklı düşünebilseydim kesinlikle uzak dururdum o ilaçtan.

tuva

• Ziyaretçi
Sikmayın caninizi. Olanla,ölene çare yok demişler.Bu haliyle yine kizipta aceleci bir tavırla sac ektirmenizi önermem.Mevcut saçlarını siklastirma adına ekim yaptırıp,kötü sonuçlar alan çokça kişi var.Saç aralarına ekim zor bir iş ve her ekimci altindan kalkamıyor.Sizin mevcut epey saçınız  var,  aralara girerken onlar zarar gelmesin.Iyi araştırın yani.

Jaqen

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sikmayın caninizi. Olanla,ölene çare yok demişler.Bu haliyle yine kizipta aceleci bir tavırla sac ektirmenizi önermem.Mevcut saçlarını siklastirma adına ekim yaptırıp,kötü sonuçlar alan çokça kişi var.Saç aralarına ekim zor bir iş ve her ekimci altindan kalkamıyor.Sizin mevcut epey saçınız  var,  aralara girerken onlar zarar gelmesin.Iyi araştırın yani.

Teşekkür ederim yorumlarınız için. İyi forumlar :)

secret115

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Bu saç türüne sahip bir tek ben varım sanıyordum çok şaşırdım gel sarılalım kader ortağım : ))
Lisede yaramaz ve hiperaktif insandım hocam kızdığınıda kel derdi bana çünkü saçım hep seyrek ince telliydi.
Hiç gür bir saça sahip olmadım.
Bizim saçı öyle her doktora emanet edemeyiz dönorumuz vs zayıf ben bekliyorum 2-3 sene sabredip saç ekimi sektörünün Allah’ı kimse ona gidicem :D

Minoxile devam et bence yanında solgar biotin kullan bana faydasından başka birşeyi dokunmadı. Başka türlü saçları koruyamassın..
Çare ekim
Saç ekimi şimdi düşünme üniyi bitir şöyle bi 40-50 bin tl biriktir ileride Koray Erdoğan’a ektir saçların çok nazik her doktor yapamaz.

Tepen için toppik dökebilirsin iyi kapatıcıdır.
Suistimal edilmeye en musait yer insanın zaaflarıdır.

Jaqen

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bu saç türüne sahip bir tek ben varım sanıyordum çok şaşırdım gel sarılalım kader ortağım : ))
Lisede yaramaz ve hiperaktif insandım hocam kızdığınıda kel derdi bana çünkü saçım hep seyrek ince telliydi.
Hiç gür bir saça sahip olmadım.
Bizim saçı öyle her doktora emanet edemeyiz dönorumuz vs zayıf ben bekliyorum 2-3 sene sabredip saç ekimi sektörünün Allah’ı kimse ona gidicem :D

Minoxile devam et bence yanında solgar biotin kullan bana faydasından başka birşeyi dokunmadı. Başka türlü saçları koruyamassın..
Çare ekim
Saç ekimi şimdi düşünme üniyi bitir şöyle bi 40-50 bin tl biriktir ileride Koray Erdoğan’a ektir saçların çok nazik her doktor yapamaz.

Tepen için toppik dökebilirsin iyi kapatıcıdır.

Yorumun için sağol hocam ama toppik kullanmak istemiyorum aslında tam benim saçıma uygun bir ürün ama bağımlı kalmak istemiyorum toppik e.
 Senin saçına da baktım bu arada benimkinin neredeyse 10 katı fazla saçın var bence :D ince gibi de durmuyor hiç

huseyin26

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
merhaba kardesım , minoxilin kötü yüzü bu işte ben de yaklasık 4 yıldır kullanıyorum minoxil bırakmaya cesaret edemiyorum :D ama ekim randevusu aldıgım gun minoxu bıraktıgım gun olacak :D

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
ben olsam minoxidil finasterid dısında pek bişi kulalnmam kullanırsam biotin olur bu
minoxidil teepde etkilidir çalışma performansı duz değildir inişli çıkışlı performans sergiler saçlar bir ii bir kotu olur sabır gerektiren bir urundur onde verimliliğini arttırmak için yan desteklerle kullaılabilir içine kırmız biber hapı atma dermollerle beraber kullanma retonik ve azelik asitle beraber kullanma falan genede tepedeki kadar etkili değildir ayrıeten blokerle beraber daha etkili olur finasteridle yani yoksa bir yandan minoxidil saç çıkarcak bir yandan dht dokuece içinden çıkılmaz sonuc olur kişi dokulmesi artınce panikle tedaviye yonelio minoxidli kulalnıo performasn inişli çıkışlı bırakıo yada bir yandan dhtyi baskılamadan kulanırsa saçlar  dhtden dokulurken minoxta bir yandan çıkartabilio vs...
bu saç tekrar minoxla ada lurmu bunu gelecekteki dht saldırısı belirler şimdi belli fayda alırsın ama genetikkodlanmış dokulmen hn ekadar agresif guclu onu bilemeyiz tedavini o belirler ilacabaslarsan yeniden hiç bırakmada kulanman gerekir yada ekimcilere mail atabilirsin ilaçla uğraşmazsın yan etkisinden cekinmiyorsan içerden finasterid haplarsın minoxidil kafayı yedirir adama saçlar bir var bir yok gelde çıldırma
saçları ekmeydi dersin

legolas

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Görüşlerinizi almak istiyorum sayın forum üyeleri(Fotoğraflı)
« Yanıtla #10 : 08 Aralık 2017, 16:06:38 »
kreatin veya protein tozu saça zarar vermez ben kullanıyorum kullanan kaç kişide tanıyorum hiçbir sıkıntı yok yanlız kreatin belirli zaman aralıklarında kullanılır her zaman alamazsınız

dr.ferhadyildiz

• Jr. Member
  • **
  • Saç olur, sağlık olsun...
    • Dr. Ferhad YILDIZ
Merhabalar;

Minoxidil saçların üzerindeli asıl etkisini, saç köklerini besleyen kılcal damarların vazodilatasyonu (genişlemesi) ile gösterir. Böylelikle saç kökleri daha iyi beslenerek daha kalın ve sağlıklı saç üretebilirler. Minoxidil kullandığımız hastalarda karşılaştığımız en sık problem düzensiz kullanım veya birden ilacı bırakma sebebi ile ilacın rebound etkisi göstermesi yani genişlemiş olan damarların birden kasılarak saç köklerine giden kan akımını azaltmasıdır. Şayet minoksidil i bırakmayı düşünüyorsak birden ilacı kesmek yerine yavaş yavaş doz azaltılarak kesersek, rebound etkisine bağlı saç kayıplarının daha az olacağını söylemek mümkündür.
Yazmış olduğum yorumlarda / yanıtlarda kişisel görüşlerimi, tecrübelerimi belirtmekteyim. Bilgiler tavsiye niteliği taşımaz. Sağlık ile ilgili her durum branş uzman hekim danışmanlığı gerektirir.

secret115

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam ben setipiprant ve cellagance losyona başladım.
Bakalım ben bi kullanayım yararlı olursa paslaşırız yazarım sana.
Suistimal edilmeye en musait yer insanın zaaflarıdır.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
minoxidili bırakmayı dusunen arkadaslar azaltarak bıraksın
saçları ekmeydi dersin

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
kreatin veya protein tozu saça zarar vermez ben kullanıyorum kullanan kaç kişide tanıyorum hiçbir sıkıntı yok yanlız kreatin belirli zaman aralıklarında kullanılır her zaman alamazsınız
Doktor Melike Külahçı nın açıklaması,  her ne kadar ekimlerini sevmesem de çok bilgilidir bu konularda, saç dökülmesi araştırmaları vardır ondan alıntı yapıyorum
         Egzersizin her ne kadar kısa süreli vücuttaki testosteron oranını arttırsa da bu zaman diliminin yükseltilmiş bir DHT seviyesini yakalamak için yeterli olmadığı bilgisini veren KülahçI,  bu nedenle de egzersiz yapmanın ya da ağırlık kaldırmanın saç dökülmesine yol açması ya da hızlandırması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi.

Sporcu tozları

Ancak bu noktada önemli bir uyarı yapmakta fayda olduğunun da altını çizen Külahçı, "Hemen her spor salonu girişinde satılan ya da özel marketlerde bulunan sporcu tozları testosteron seviyesini yukseltici ilaveler iceriyor ve bu nedenle de DHT seviyesini yükseltebilen bir özellik gösteriyor’’ diye konuştu.YANİ KISACA TOZ KULLANMAYIN DOĞAL YOLLA YAPARSANIZ DHT ARTMAZ DİYOR HOCAMIZ .

Facebook Twitter Instagram