Hazırlamak benim için sorun olmaz. Yakın tarihte steroid kürüne başlamayı düşündüğüm için ekstra koruma olarak kullanmayı düşünüyordum. Zaten günlük 1mg dutasterid kullanıyorum. Bahsettiğin Kelbey adlı kullanıcıya mesaj attım ancak kendisi en son mayıs ayında aktif olmuş. Umarım foruma tekrar giriş yapar. Reçete konusunda bilgilendirme için sağol belki bir doktora yazdırmaya başarırım.
steroid yerine peptid kullanmanı öneririm. ben bayağı uzun süre araştırdım bu steroid konusunu redditte. 500mg aşağısında testosteron kullanmanı tavsiye etmem çünkü bir kere giriyorsun zaten düzgün gelişeceğin ve abartı olmayan bir doz kullanmak önemli. 250mg-300mg bence pek değmez. eğer 500mg testosteron alacaksan 2mg dutasteride kullanman gerekebilir. aynı zamanda steroid kullanılacaksa en iyi yöntem senin de düşündüğüm ru58841 ve dutasteride. fakat 5mg dutasteride de alsan risk hala devam ediyor. normal insanın doğal salgıladığından 10 kat daha fazla testosteron almış oluyoruz.
2.5 mg dutasteride dht'yi %97.7 baskılıyor hadi 98 diyelim
https://academic.oup.com/jcem/article/89/5/2179/2844345. testosteronun %5'i dht'ye dönüşür. 500mg = 25mg dht. %98 baskılarsak 0.5mg dht kalır. bu da normal bir insanın %80 dht baskılamasına eşit. hala genel dht olarak finasteride'den daha iyi.
burada sıkıntı yok fakat asıl sıkıntı vücutta ve ardından kafa derisinde aşırı şekilde yükselen testosteron miktarı. testosteron da androjenik olduğu için dht'den çok daha az olsa da dökme potansiyeli var
dutasteride ru58841 ile steroid kullanmayı düşündüysen More plates more dates'den derek'i de biliyorsundur. kendisi mk-677 de öneriyor igf1 ve büyüme hormonun artırarak kas gelişimi sağladığı için, saça da faydası var.
peptidlerden ise follistatin 344 olanı vücuttaki kas gelişimini engelleyen myostatin hormonunu baskılayarak kas gelişimini sağlıyor. saçlara ise son derece faydalı. buradaki saçlardaki gelişim miktarı oldukça şaşırtıcı
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22052313/ steroidler gibi PCT gerektirmiyor yan etkisi de yok sayılır.
yerinde olsam steroide girişmezdim çünkü her halükarda saçların için bir risk. gireceksen de sadece testosteron kullanmanı ve 500mg'dan üste çıkmamanı öneririm. masteron winstrol veya anavar gibi dht türevleri veya direkt trenbolone gibi aşırı androjenik maddeler alırsak zaten kullandığımız dutasteride de işe yaramaz.