Gönderen Konu: Saç yıkama sıklığı  (Okunma sayısı 830 defa)

temürmelik

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saç yıkama sıklığı
« : 12 Haziran 2023, 03:21:35 »
Arkadaşlar saçlarınızı ne sıklıkla yıkıyorsunuz?
Mesela sabah akşam olmak üzere günde iki defa saçları yıkamak zarar verir mi? İnternetten araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Kimisi saçın ph dengesini bozmamak için haftada iki üç yeter, her gün yıkanmaz demiş, kimisi bişey olmaz yıka yazmış. Sizce saç yıkama sıklığı ne olmalı? Günde 2 defa yıkamak zararlı mı?

Karanlık Adam

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç yıkama sıklığı
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2023, 08:56:44 »
Günde 2 defa yikamak tabiki mantiken zararlidir günlük yikiyorsan 1 defa olsun

pisikletadam

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2023, 01:42:31 »
saçlarını ne kadar sık yıkarsan o kadar çabuk yağlanmaya başlar ama bu bir kısır döngü  :) baştan alıştırdıysan sık yıkamaya mecburen devam edeceksin.

temürmelik

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2023, 02:35:33 »
Teşekkürler arkadaşlar.
Yağlanma değil, çok şükür öyle yağ problemim yok, başka bir zararı olur mu, saçları zayıflatır ya da saç derisine zarar verir mi onu öğrenmek istedim

temürmelik

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2023, 15:05:16 »
Başka görüşü olan var mı arkadaşlar

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 16 Haziran 2023, 05:26:53 »
Yüzünü yıkayabildiğin kadar saçlarını da yıkayabilirsin hiçbir zararı yok ama her gün iki kez yıkamaya gerek var mı? Hatta saçlar yağlı ise saçı sık yıkamak gerekir aksi halde zararı var. Saçı sık yıkarsan sık yağlanır savsatasını kim söylediyse buna inanan çok insan var. Genetik olarak saçın ve cildin yağlı ise ha ayda bir kez ha her gün yıka yine aynı sürede yağlanacaktır. Özetle sık yıkamak saça zarar vermez
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

temürmelik

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 16 Haziran 2023, 15:24:28 »
Yüzünü yıkayabildiğin kadar saçlarını da yıkayabilirsin hiçbir zararı yok ama her gün iki kez yıkamaya gerek var mı? Hatta saçlar yağlı ise saçı sık yıkamak gerekir aksi halde zararı var. Saçı sık yıkarsan sık yağlanır savsatasını kim söylediyse buna inanan çok insan var. Genetik olarak saçın ve cildin yağlı ise ha ayda bir kez ha her gün yıka yine aynı sürede yağlanacaktır. Özetle sık yıkamak saça zarar vermez
Teşekkür ederim hocam. Ben şu yüzden sordum aslında; akşamları saçımı yıkayıp forumdam @treatmenter dostumuzun konusundaki tedavi yöntemini uyguluyorum. Sabahları da yine saçlarımı yıkayıp the fair serum var onu sürüyorum. Ve bu ikili tedavi artı birkaç başka destek bende çok çok işe yaradı. Tepe bölgem neredeyse kapandı. Koray Erdoğan hoca ve Hakan Doğanay hoca beni ekime uygun görmemişlerdi, bu tedaviden sonra tekrar konsültasyon oldum ikiside kabul etti hem de 5000-6000 greft rahat çıkar dediler.
Böyle bir fayda görmüşken sık yıkamadan dolayı başka bir sorun çıksın istemiyorum.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 17 Haziran 2023, 06:38:27 »
Teşekkür ederim hocam. Ben şu yüzden sordum aslında; akşamları saçımı yıkayıp forumdam @treatmenter dostumuzun konusundaki tedavi yöntemini uyguluyorum. Sabahları da yine saçlarımı yıkayıp the fair serum var onu sürüyorum. Ve bu ikili tedavi artı birkaç başka destek bende çok çok işe yaradı. Tepe bölgem neredeyse kapandı. Koray Erdoğan hoca ve Hakan Doğanay hoca beni ekime uygun görmemişlerdi, bu tedaviden sonra tekrar konsültasyon oldum ikiside kabul etti hem de 5000-6000 greft rahat çıkar dediler.
Böyle bir fayda görmüşken sık yıkamadan dolayı başka bir sorun çıksın istemiyorum.

Önlerde işe yaradı mı?  Acaba hangi tedavi bu kadar iyi geldi tahminin var mı?

Bu tedavi şekli yorucu devam edebilirsen ne ala ama sanki bir gün birini diğer gün birini kullanmak daha rahat olur.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

temürmelik

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 17 Haziran 2023, 15:11:43 »
Önlerde işe yaradı mı?  Acaba hangi tedavi bu kadar iyi geldi tahminin var mı?

Bu tedavi şekli yorucu devam edebilirsen ne ala ama sanki bir gün birini diğer gün birini kullanmak daha rahat olur.
@Treatmenter 'ın konusundaki tedavi çok işe yaradı. Serum ise destek olarak kullanıyorum, çok da memnunum. Şakalarda yeni çıkış olmadı. Zaten en zor bölge. Ama olanlar kalınlaştı, tepede harika yoğunluk oldu.
Yorucu evet ama ekim yaptırana kadar idare edilebilir çok da külfetli değil hocam.

stand

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 23 Haziran 2023, 22:24:00 »
@Treatmenter 'ın konusundaki tedavi çok işe yaradı. Serum ise destek olarak kullanıyorum, çok da memnunum. Şakalarda yeni çıkış olmadı. Zaten en zor bölge. Ama olanlar kalınlaştı, tepede harika yoğunluk oldu.
Yorucu evet ama ekim yaptırana kadar idare edilebilir çok da külfetli değil hocam.
Treatmenter'in tedavisi tam olarak nasıl hocam? Arkadaş yağlanmanın önüne geçiyorum ve elastikiyeti arttırmamız lazım demiş.
Yağlanmanın önüne nasıl geçiyorsunuz acaba? Birde Elastikiyeti nasıl arttıyorsunuz? Nane ve defne yaprağını mı kaynatıyorsunuz yoksa serum mu kullanıyorsunuz acaba?
Tedavi yönteminizi yazarsanız çok sevinirim.

temürmelik

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 24 Haziran 2023, 14:57:25 »
Treatmenter'in tedavisi tam olarak nasıl hocam? Arkadaş yağlanmanın önüne geçiyorum ve elastikiyeti arttırmamız lazım demiş.
Yağlanmanın önüne nasıl geçiyorsunuz acaba? Birde Elastikiyeti nasıl arttıyorsunuz? Nane ve defne yaprağını mı kaynatıyorsunuz yoksa serum mu kullanıyorsunuz acaba?
Tedavi yönteminizi yazarsanız çok sevinirim.
Merhaba, tedavi şu konudaki gibi hocam,
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27390.0
Elastikiyeti arttırmak sert saç derisi masajı ile oluyor, günde on dk kadar, scalp masaj yazın youtube da çıkar.
Ayrıca vitamin desteği, bağırsak sağlığı için prebiyotik-probiyotik desteği çok faydalı.
Yağlanma konusunda konudaki sprey epey işe yarıyor ama yine de yağlanıyor benim saçlar. O yüzden sık sık yıkıyorum.
Artı olarak fair drone biotin target diye bir serum var onu kullanıyorum.

muratbakara

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 24 Haziran 2023, 20:12:45 »
Ben her gün şampuan kullanmadan yıkamakta problem olmaz diye biliyorum.

Facebook Twitter Instagram