Gönderen Konu: 22 yaş dutasteride' e başlama hikayem ve sorularım  (Okunma sayısı 5733 defa)

Hank Schrader

• Yeni üye
  • *
22 yaş dutasteride' e başlama hikayem ve sorularım
« : 11 Haziran 2023, 20:02:16 »
Herkese iyi forumlar. Siteyi yeni keşfettim ve benim gibi binlerce insan olduğunu gördüm. Saç dökülme hikayem,19 yaşlarımın sonlarında başladı, covid hastalığım sonrası ile ivmelendi ve şimdiki halinden hiç memnun değilim. Dökülme hızı yaşım ilerledikçe hızlanıyor son 3 ayda genel bir dökülme olmaya başladı(stres hayatımda fazla, dökülme ile birlikte kısır döngüye girdi) ve ön çizgim gün geçtikçe daha da geriye kayıyor. Beni uzun süre görmemiş insanlar nolmuş sana vs diyor. Başlarda çok takmamıştım çünkü 30 a kadar vs idare eder diye düşündüm ama bu gidişle 24-25 te kelim. Abim 30 yaşında saç durumu benden daha iyi aramızdaki yaş farkına rağmen. Buradaki ve reddit'teki araştırmalarım sonucu dutasteride başlamaya karar verdim ve daha önceden xpecia almıştım. Bazıları xpecia işe yaramaz diyor ama yine de dutasteride ile birlikte kullanmak istiyorum. İlk dozu avodart ile aldım ve her gün 1 kapsül olmak kaydı ile devam etmeyi düşünüyorum. Buna ek olarak dermaroller aldım 2 günde bir onu uygulayıp masaj ile saçlarımı biraz olsa canlandırmak en kötü haliyle korumak istiyorum. Ketojezik şampuan almayı düşünüyorum ve buna ek olarak sizce minaxodil de kullanmam gerekir mi? döngüler vs beni çekindiriyor. Ben uzun sürsede stabil bir şekilde olmasını istiyorum ama bu saça minaxodil gerekir diyen, tecrübeliler varsa aramızda ona da okeyim. Diğer bir sorum dutasteride her gün 1 kapsül başlangıçta fazla mı ? 2 veya 3 günde bir mi almak mantıklı ? yoksa zaten yarılanma ömrü uzun olduğu için her gün almakta aynı şeye mi tekabül ediyor ? bunlara ek olarak sıkı spor yapıyorum haftada 6 gün salona giderim çünkü tek stres atma kaynağım orası. Vücudum bu aralar forma girmeye başladı. Bu ilaçlar genel güç ve enerjiye etki etmiyor diyor yabancı forumda kullananlar. Size de sormak istiyorum spor performansına veya kas kütlesine negatif bir etkisi olur mu diye. Eğer bir sıkıntı olmazsa kullandığım süreç boyunca bu konuyu güncellemeyi düşünüyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Kamerada göründüğünden daha seyrek ve solgunlar şu an. Çekimlerde biraz yapay zeka boyamış gibi.

borella01

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 22 yaş dutasteride' e başlama hikayem ve sorularım
« Yanıtla #1 : 11 Haziran 2023, 21:18:41 »
dudasteridi tabiki aralıklı kullanmalısın minoxil ise bence şu aşamada bulaşma belki ilerde daha çok dökülürse ve minyatürleşme artarsa o zaman agresif bir tedavi uygulaman gerekirse  minoxil ile birlikte kombine edilebilir .
dudasteridde kas kütleni arttırma yönünde bir zararı olmaz tam tersine bacak ve kalça için faydalı oluyor diye biliyorum.

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2023, 21:32:18 »
durumuna üzüldüm dostum aynı gemideyiz
dutasteride dht'yi %95 baskılar kafa derisi dht'sini ise %51. dutasteridin %90 kararlı konsantrasyona ulaşması için 3 ay boyunca her gün alınması gerekiyor. 3 ay geçtikten sonra haftada 3 veya iki günde bir alınabilir.
ayrıca finasteride 5 alfa redüktaz enzimlerinden sadece tip 2'yi inhibe ederken dutasteride tip 1 ve 2'yi inhibe eder. bu tip1'in kafa derisinde fazla bulunmadığını okumuştum redditte. daha ağır bir ilaç yani dutasteride
xpecia gibi bir takviyeyle kullanman iyi olur sıkıntı olmaz fakat bu ikisi de dökülmeyi engeller sadece, yeni saç çıkarmaları çok sınırlıdır. bunun için de minoxidil var

topikal veya oral olarak 2 farklı versiyonu mevcut. topikal uygulaması zor ve meşakkatli. ayrıca kafa derinde de tahrişe ve kaşıntıya sebep olacaktır ilerleyen zamanlarda. ayrıca ideal kullanımı günde iki defa
topikalin iyi yanı ise kana oldukça yavaş karışması ve mümkün oldukça bölgesel etki etmesi. tam 22 saatlik bir yarı ömrü var bu da yan etki ihtimalini oldukça azaltıyor
topikalin etmesi etmesi için minoxidilin minoxidil sülfata dönüşmesi onun için de kafa derinsinde yeterli miktarde sülfotransferaz enzimi bulunması gerek.
bunu artırmanın yolları ise tretinoin (acnelyse krem) ve haftada 1 veya iki minoxidil kullanmadan önce dermaroller kullanmaktır. bunları yapman minoxidilden alacağın verimi artıracaktır
acnelyse kremi günde bir defa mesela sabah çok çok az olacak şekilde (1 mercimek tanesi kadar) uyuglayacağın bölgeye sür. akşamları ise minoxidil uygula. etki olarak günde iki defa minoxidile eşit

bir de türkiyede bulunmayan yurtdışından getirilen oral minoxidil var. bunun ise yarı ömrü 4 saat ve kana son derece hızlı şekilde karışıyor bu da yan etki ihtimalini artırıyor
oral minoxidil hipertansiyon tedavisi için çıktı ve hastalara 10-100mg aralığında dozlar verildi. vücutta tüyler çıkardığı anlaşılınca da saça uygulanan topikal versiyonunu çıkardılar
yukarıda bahsettiğim sülfotransferaz enzimini artırmaya gerek duymadan oral minoxidil direkt olarak karaciğerde minoxidil sülfata dönüştürülür ve etki etme oranı daha yüksektir
2.5mg - 5mg gibi dozlarda yan etki görme ihtimalin düşük olsa da topikal kullanımdan daha yüksek. ayrıca vücudunda başka yerlerde kıl çıkarması ise neredeyse kaçınılmaz
iyi yanlarından bir diğeri ise diffuse thinning yani yaygın incelmede topikale göre çok daha rahat olması. topikali saçın çok kısa olmadığı sürece her yerine yediremezsin

bence seçeceğin en iyi yol dutasteride ile en azından 6 ay geçirip dökülmeni durdurman. ondan sonra ise iyi bir merkezde ekim yaptırman. eğer sonuçlarından memnun kalmazsan veya illaki ekstradan bir takviye istiyorsan da oral minoxidil 2.5mg öneririm. oral minoxidil konum var oradan bakabilirsin.
ekim yaptıracak imkanın şuanlık yok ise de minoxidil kullan. uzun yıllar kullanman gerektiğinin ise bilincinde ol ama
başlarda dökülme evresi olabilir fakat sakın dökülmelerden korkup ilacı bırakma yoksa başladığın yerden daha kötü bir yerde olabilirsin. bu dökülmelerdeki fazlalık 3-4 ayı geçmediği sürece devam et. bu dökülme evresi 1 2 ay sürebilir. dökülmesi yeni ve sağlıklı tellerin çıkacağına işarettir. anti androjenle beraber kullanman ise zorunlu çünkü dökülmeyi durdurmazsan minoxidil ile çıkardığın saçlar da gidecektir
bu arada saç sorununu çözeceğine ben inanıyorum sadece azimli ol ve yapman gerekeni yap
« Son Düzenleme: 11 Haziran 2023, 21:45:23 Gönderen: duck »

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2023, 21:39:31 »
ayrıca belirtmeden geçmeyeyim, ağırlık antrenmanını 3 yıldır yapıyorum ve dutasteride kullanalı 4.5 ay oluyor
spor konusunda gördüğüm negatif etkisisi bende üşengeçlik yapması. eskiden büyük kas gruplarını çalıştıktan sonra 72 saat dinlenmem gerektiğini bilirken bile ertesi gün yine çalışmak isterdim
ağırlıklarım ise dutasteride kullanmadan önce bayağı artmıştı yağ oranımı ise %10'a indirmiştim.
şuan ise çalışasım gelmiyor. bence dht'nin erkeklerde kas gelişimiyle uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen performans ve istek olarak bir etkisi var.

Hank Schrader

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2023, 00:22:45 »
ayrıca belirtmeden geçmeyeyim, ağırlık antrenmanını 3 yıldır yapıyorum ve dutasteride kullanalı 4.5 ay oluyor
spor konusunda gördüğüm negatif etkisisi bende üşengeçlik yapması. eskiden büyük kas gruplarını çalıştıktan sonra 72 saat dinlenmem gerektiğini bilirken bile ertesi gün yine çalışmak isterdim
ağırlıklarım ise dutasteride kullanmadan önce bayağı artmıştı yağ oranımı ise %10'a indirmiştim.
şuan ise çalışasım gelmiyor. bence dht'nin erkeklerde kas gelişimiyle uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen performans ve istek olarak bir etkisi var.

Cevaplar için teşekkürler hocam. Kafamda bir yol haritası belirlememe yardımcı oldu. Oral minox'u edinmeyi düşünüyorum. Dutasteride 3 aylık periyotta her gün alıp gözlemleyeceğim. Minox ile birlikte nasıl sonuçlar verdiğini burada paylaşırım. Umarım istediğimiz sonuca ulaşırız. Uzun bir yola girdik hadi bakalım.
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi günde 1 dutasterid

Hank Schrader

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2023, 00:24:41 »
dudasteridi tabiki aralıklı kullanmalısın minoxil ise bence şu aşamada bulaşma belki ilerde daha çok dökülürse ve minyatürleşme artarsa o zaman agresif bir tedavi uygulaman gerekirse  minoxil ile birlikte kombine edilebilir .
dudasteridde kas kütleni arttırma yönünde bir zararı olmaz tam tersine bacak ve kalça için faydalı oluyor diye biliyorum.

Spor performansında bakalım eskiye nazaran nasıl sonuçlar verecek. Yan etkilerini görmem 3 ayı bulur galiba.
  • Yaşınız 22

Hank Schrader

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2023, 13:54:37 »
Hala tedaviye devam ediyorum xpecia yı bıraktım çünkü sanki meme şekli değişmeye başlıyormuş gibi geldi. Hormon testi için randevu aldım. Bu geçici bir şey mi bazıları normal devam edince sıkıntı olmuyor vs demiş. Tecrübe eden arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. 2 hafta oldu dutasteride, bence bu kadar kısa zamanda jinekomasti vs olması olanaksız ama meme ucu ve çevresi değişti bu net belli. Bu arada saçlarım 1. haftadan itibaren canlandı. İlaç bende etkili galiba çok küçük minyatür saçlar büyüyor. Referans aldığım bir nokta vardı şu an orada 2 telden 9 tele çıktı. Tel tel sayıyorum bu saçları kafayı yedirtti. Bu arada saçlarımın genel rengi duruşu daha da siyahlaştı eskiden can çekişiyor gibilerdi fakat hala ışık altında derim gözüküyor. İstediğim aşamaya gelmem bir kaç ay sürecek gibi. Çavuş konusunda bir sıkıntım yok sanki eskisi kadar çabuk sertleşemiyorum ama hala menide vs bir sıkıntı görmedim. Libidom düştü ama eskisi gibi bayır domuzu olayı azaldı. Burayı güncellemeye devam edeceğim. Saçlarda gerçekten anlamlı bir değişim olduğu zaman fotoğraflarıda atarım. Şimdilik çok memnunum ama jinekomasti başlıyor gibi geldi o canımı sıkıyor. Spor performansında düşüş veya artış görmedim nasıl başladıysam 2 hafta önce hala aynı gidiyorum. Şimdilik günde 1 avodart 2 günde bir roller ve masaj devam edeceğim.
  • Yaşınız 22

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2023, 14:32:04 »
Hala tedaviye devam ediyorum xpecia yı bıraktım çünkü sanki meme şekli değişmeye başlıyormuş gibi geldi. Hormon testi için randevu aldım. Bu geçici bir şey mi bazıları normal devam edince sıkıntı olmuyor vs demiş. Tecrübe eden arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. 2 hafta oldu dutasteride, bence bu kadar kısa zamanda jinekomasti vs olması olanaksız ama meme ucu ve çevresi değişti bu net belli. Bu arada saçlarım 1. haftadan itibaren canlandı. İlaç bende etkili galiba çok küçük minyatür saçlar büyüyor. Referans aldığım bir nokta vardı şu an orada 2 telden 9 tele çıktı. Tel tel sayıyorum bu saçları kafayı yedirtti. Bu arada saçlarımın genel rengi duruşu daha da siyahlaştı eskiden can çekişiyor gibilerdi fakat hala ışık altında derim gözüküyor. İstediğim aşamaya gelmem bir kaç ay sürecek gibi. Çavuş konusunda bir sıkıntım yok sanki eskisi kadar çabuk sertleşemiyorum ama hala menide vs bir sıkıntı görmedim. Libidom düştü ama eskisi gibi bayır domuzu olayı azaldı. Burayı güncellemeye devam edeceğim. Saçlarda gerçekten anlamlı bir değişim olduğu zaman fotoğraflarıda atarım. Şimdilik çok memnunum ama jinekomasti başlıyor gibi geldi o canımı sıkıyor. Spor performansında düşüş veya artış görmedim nasıl başladıysam 2 hafta önce hala aynı gidiyorum. Şimdilik günde 1 avodart 2 günde bir roller ve masaj devam edeceğim.
kesinlikle doğal aromataz inhibitörlerine bak https://www.omurerdemakkaya.com/erkekler-icin-aromataz-inhibitorleri-dogal-ve-tibbi-urunler
resveratrol;
kafein;
çinko;
kateşinler; yeşil çay
apigenin;Apigenin, bitkilerde doğal bulunan bir renk maddesidir. Meyve ve sebzelerde  bulunur  : maydanoz, soğan, portakal, çay, papatya, buğday filizi ve bazı baharatlarda bulunur  .  sarı renkte kristalli bir yapısı vardır.
eriodiktiol. ıssırgan otu ,deve dikeni
keten tohumu

çinko ve resveratrol al. kaldırdığın ağırlıkları da artırmaya bak progressive overload odaklı olsun antrenmanların
dutasteride hızlı etki ettiyse ne güzel, 3 ay sonra iki günde bire düşürebilirsin

Hank Schrader

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2023, 15:36:10 »
Bilgiler için çok sağol duck. Çok yardımcı oluyorsun. Çinko kullanıyorum bunun yanında kafein alımım yüksek. Yeşil çayı günde 1 kere içiyorum bunun üstüne resveratrol sipariş ettim şimdi venatura diye bir markadan. Deve dikeni de kullanıyorum bir kaç gündür. b6 vitaminini de alıyorum ek olarak.  Keten tohumunuda sabah kahvaltıma eklerim. Bulabileceğim her şeyi kullanacağım düzenli olarak. Bakalım cuma günü bir test yaptırayım şu 3 ay sıkıntısız geçsin 2 günde 1 e indiririm. Ağırlık idmanım çoğunlukla kaldırabileceğim maks kiloda 6-8 tekrar olacak şekilde gerçekleşiyor. Squat ve barbell rowda bazen 3 tekrar yapacağım ağırlığı takıyorum ağırlığım artsın diye. Bazen diyorum finlemi başlasaydım ama dutun vereceği etkiyi vermez diye korktum.
  • Yaşınız 22

Hank Schrader

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 21 Haziran 2023, 15:45:43 »
Bu arada arimidex kullanımı mantıklı mı ?
  • Yaşınız 22

Hank Schrader

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2023, 16:12:44 »
kesinlikle doğal aromataz inhibitörlerine bak https://www.omurerdemakkaya.com/erkekler-icin-aromataz-inhibitorleri-dogal-ve-tibbi-urunler
resveratrol;
kafein;
çinko;
kateşinler; yeşil çay
apigenin;Apigenin, bitkilerde doğal bulunan bir renk maddesidir. Meyve ve sebzelerde  bulunur  : maydanoz, soğan, portakal, çay, papatya, buğday filizi ve bazı baharatlarda bulunur  .  sarı renkte kristalli bir yapısı vardır.
eriodiktiol. ıssırgan otu ,deve dikeni
keten tohumu

çinko ve resveratrol al. kaldırdığın ağırlıkları da artırmaya bak progressive overload odaklı olsun antrenmanların
dutasteride hızlı etki ettiyse ne güzel, 3 ay sonra iki günde bire düşürebilirsin

Okuduğum yerde resveratrol ostorojen taklidi yapıyor gibi bir bilgiyle karşılaştım

Resveratrol - diğer biyolojik etkileri için ihtiyaç duyulanlara benzer şekilde 3 ila 10 μM arasındaki konsantrasyonlarda - östrojen benzeri özellikler sergilediği ve hem östrojen hem de androjen reseptörlerini uyarıp kanser hücre çoğalmasını tetikleyebileceği için hormona duyarlı kanserleri olan hastalar dikkatli olmalıdır.

Bu ostorojen gibi davranıyorsa sıkıntılı değil mi ?
  • Yaşınız 22

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 21 Haziran 2023, 17:03:56 »
Okuduğum yerde resveratrol ostorojen taklidi yapıyor gibi bir bilgiyle karşılaştım

Resveratrol - diğer biyolojik etkileri için ihtiyaç duyulanlara benzer şekilde 3 ila 10 μM arasındaki konsantrasyonlarda - östrojen benzeri özellikler sergilediği ve hem östrojen hem de androjen reseptörlerini uyarıp kanser hücre çoğalmasını tetikleyebileceği için hormona duyarlı kanserleri olan hastalar dikkatli olmalıdır.

Bu ostorojen gibi davranıyorsa sıkıntılı değil mi ?
aromataz inhibitörleri testosteronun östrojene aromatize olmasını önler yani bir nevi östrojen blockerlardır. post cycle therapy'de direkt aromataz inhibitörü ilaçların yanı sıra doğal yöntemler de kullanılıyor takviye olarak, bunları sıraladım.
resveratrol üzümde bulunuyor. genelde pct'de üzüm çekirdeği ekstresi önerilir bolca resveratrol bulunduğu için.
açıkçası ben endişe etmezdim fakat sen kullanmayabilirsin. fazla olmadan çinko takviyesi iyi gelecektir tek başına da olsa
senin bu jinekomasti riskini azaltmak için doğal olan yöntemlerle başlaman lazım. zaten ilerisi direkt nolvadex-tamoxifen gibi ilaçlar ve hatta ameliyat olacak kadar bile ilerleyebilir
resveratrolü daha iyi araştırmam lazım

Hank Schrader

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 22 Haziran 2023, 11:05:12 »
aromataz inhibitörleri testosteronun östrojene aromatize olmasını önler yani bir nevi östrojen blockerlardır. post cycle therapy'de direkt aromataz inhibitörü ilaçların yanı sıra doğal yöntemler de kullanılıyor takviye olarak, bunları sıraladım.
resveratrol üzümde bulunuyor. genelde pct'de üzüm çekirdeği ekstresi önerilir bolca resveratrol bulunduğu için.
açıkçası ben endişe etmezdim fakat sen kullanmayabilirsin. fazla olmadan çinko takviyesi iyi gelecektir tek başına da olsa
senin bu jinekomasti riskini azaltmak için doğal olan yöntemlerle başlaman lazım. zaten ilerisi direkt nolvadex-tamoxifen gibi ilaçlar ve hatta ameliyat olacak kadar bile ilerleyebilir
resveratrolü daha iyi araştırmam lazım

Tamamdır. Doğal yollarla devam etmeyi deneyelim bakalım şimdilik.
  • Yaşınız 22

Hank Schrader

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 23 Haziran 2023, 17:12:47 »
Bu gün yan etkileri ciddileşmeye başladı. Takmıyordum ama alt takımda his kaybı(sertleşme zor ve yarım) ve zevk alamama durumu var. Menide sıvılaşma da gözlemledim dutasterid beni çok hızlı bir şekilde etkiledi. Galiba fin kullanmaya başlayacağım çünkü vücut çok tepki verdi. Veya 2-3 günde bir dut.
  • Yaşınız 22

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 23 Haziran 2023, 18:01:52 »
Bu gün yan etkileri ciddileşmeye başladı. Takmıyordum ama alt takımda his kaybı(sertleşme zor ve yarım) ve zevk alamama durumu var. Menide sıvılaşma da gözlemledim dutasterid beni çok hızlı bir şekilde etkiledi. Galiba fin kullanmaya başlayacağım çünkü vücut çok tepki verdi. Veya 2-3 günde bir dut.
haftanın 6 günü fin, bir günü ise dutasteride kullan
menide sıvılaşma normal de his kaybı sıkıntı. bu kadar hızlı etkilenmen ilginç açıkçası

Facebook Twitter Instagram