Herkese Merhabalar,
23 Mayıs'ta History Hair'de saç ekimimi gerçekleştirdim. Başlığı ancak açabiliyorum amacım en azından 12 ay'a kadar olacak süreci sizinle paylaşmak.
Saç ekim günümü anlatmak istiyorum. Öncelikle saat 08:30'da saç tıraşım yapılıp, fotoğraflarım çekildi. Saat 08:45'te anestezi iğneleri yapılarak uyuşturma işlemi yapıldı. İğneler konusunda çok korkuyordum ancak çok büyük ağrı çekmedim. Zaten 4-5 dakika sonra uyuşuyor ve yapılan iğneleri hissetmiyorsunuz. Daha sonra Büşra hanım ve arkadaşları greftleri aldılar. Bu işlem 13:00 civarı bitti ve yemek molası verdik. Yemek molasından sonra Emrah bey gelip saç çizgimi belirledi ve kanal açma işlemini gerçekleştirdi. Saat 16:45 gibi ekim işlemine başlanıldı bu kısımı da Büşra hanım ve arkadaşları yaptı. 20:45 gibi ekim işlemim bitti. Benim en çok zorlandığım kısım sürekli sabit durmak oldu gerçekten çok yoruldum. Bazen molalar verdik, ekip gerçekten çok anlayışlıydı. Benim saç ekimim biraz zor geçti, derim çok ince olduğundan kanamam olduğunu söylediler. Sıvı kaybettiğim için 6-7 tane serum yedim
Hatta saç ekiminin sonuna doğru bazı greftlerimin attğını söylediler, vücudumun da çok gergin olduğunu belirttiler. Hatta atan greftler için Ebru hanım çağırıldı ve işlemi o sonlandırdı. Dediğim gibi vücudum çok yoruldu, midem bulandı. Sonrasında kendimi iyi hissettiğimi söyledim ve tam klinikten ayrılacakken tekrar midem bulandı ve başım döndü. Başım döndükten sonra bayıldım ve 3-4 saniye kendimde değildim. Allahtan ekipten Emrecan bey bayıldığımda beni tutmuş ve ensemi yere çarpmadım. Sonrasında beni dinlenmeye aldılar, serum ve şekerli su verildi. Bu kısımda ekip gerçekten çok yardımcı oldu ve yaklaşık 2 saat daha klinikte durduktan sonra saat 23:15 gibi eve geldim. Sabaha doğru midem bulandı ve 2 defa kustum o yediğim serumlar ve azıcık yemiş olduğum yemekler midemden çıktı. Ama bu kusmalardan sonra rahatladım ve kendime geldim. Ekimden sonra da herhangi bir ağrı, sızlama ve batma yaşamadım.
Açıkçası ben iğnelerden korkarken sürekli sabit durmaktan yoruldum. Ekim sonrası da 13 gün sırt üstü yatmakta beni çok zorladı. Benim için ekim günü ve ekim sonrası ilk saatler zor geçti. Ekim sonrası tüm yıkamalarımı klinikte gerçekleştirdim. Yıkamalarımı ve Kabuk dökümümü yapan Rümeysa hanıma da çok teşekkür ederim. İlaveten her yıkama öncesi çayımı ve kahvemi getiren Elif hanıma da teşekkür ederim. Ek olarak adını unuttuğum diğer görevlilere de ilgilerinden ötürü teşekkür ederim.
Diğer iletilerimde ekim öncesi ve sonrası fotoları paylaşacağım. Yorumlarsanız sevinirim.