Gönderen Konu: Yaş 19 , saç böyle dostlarım (yeniyim)  (Okunma sayısı 1264 defa)

Ronaldo82

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Yaş 19 , saç böyle dostlarım (yeniyim)
« : 05 Haziran 2023, 11:39:49 »
Yaşım 19 oldu. 16 yaşımdan beri saçımda dökülme var. 16yaşından 19yaşına kadar devlet hastanesi ve özel hastanede kan tahlilleri yaptırdım, saç analizleri yaptılar, bütün kan değerlerim ve vitaminlerin çok iyi çıktı hep. Babamda 20 yaşında ful kelmiş amcam da, dedemde. Aynı zamanda 2 dayım var onlarda ful kel.istanbulda iyi bir saç ekim merkezine gittim bu hafta. 1ay sonra saç ektiricem. Doktor saçımın ekilirse iyi olacagını çünkü dökülme nin genetik oldugunu söyledi,ve saçımın zaten büyük bir kısmının gittiğini söyledi.doktor 19yaşındaki.birine göre açıklığımın çok olduğunu söyledi. Saç ekiminden sonra ayda 1 prp ve mezotorapi tedavisi uygulayacakmışız..(fotoları attım bakın abilerim.)En büyük hayalim saçlarımı yukarı doğru taramak ve fön çekmek. Allah izin verirse olucak inşallah çok heyecanlıyım. Bıktım artık sınıftakilerin sen 25 yaşında gibi duruyosun demesine 🥲

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Yaş 19 , saç böyle dostlarım (yeniyim)
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2023, 12:18:35 »
evet benim de öyleydi ben de ektirdim aynı durumdayız 20'yim ben de
finasteride kullanmıyorsan ve ergenliğini tamamladığını düşünüyorsan ( ki dökülmeye bakarsak yüksek ihtimal bitmiştir) vakit kaybetmeden başla
mevcut saçların ileride dökülecek kullanmazsan

Ronaldo82

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2023, 12:32:10 »
Hiç ilaç kullanmadım. Ektir mi diyorsun yani kanka. Bide o ilaç ne işe yarıyor

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2023, 13:26:08 »
Hiç ilaç kullanmadım. Ektir mi diyorsun yani kanka. Bide o ilaç ne işe yarıyor
çok kısaca anlatıyım
testosteron dht'ye dönüşür dht de saç döker. ergenlik sonrası dht ergenlikteki kadar önemli değildir yani baskılanabilir
yaşın genç ama dökülmen de agresif. eczaneden proscar ve hap kesici al ve her gün o ilacı 4'e bölüp iç. saçlarının dökülmesi duracak, en kötü yavaşlayacak. aynı zamanda uzun vadede saçların kalınlaşacak
sakın ama sakın bilinmedik bir yerde ektirme biraz foruma göz at önerilen yerlerde ektir. fiyat performans olarak ahmet tosunu öneririm

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2023, 13:33:44 »
ayrıca diffuse thinning var yani yaygın incelme. ilaç kullanmazsan tekrar eski haline dönersin
yaşın genç ilaç kullanma diyenler de çıkacak ve haklılar fakat şuanlık başka bir seçeneğin yok.

biraz ayrıntıya gireyim yan etki hakkında
dht'nin kendisi bir nevi anti östrojendir. dht baskılanınca testosteronun yanında östrojen de artar
senin yapman gereken spor yapmak, protein ve özellikle sağlıklı yağ tüketmek, bununla beraber testosteronu yükseltmiş olursun
dht baskılama sonucu artan testosteronun östrojene aromatize olmasını yani yan etkileri engellemek için doğal aromataz inhibitörlerine bakabilirsin
kopyala yapıştır yapıyorum

Doğal aromataz inhibitörleri şunları içerir:

resveratrol;
kafein;
çinko;
kateşinler; yeşil çay
eriodiktiol. ısırgan otu ,deve dikeni
keten tohumu

ayrıca yağ oranını %15'in altında tutmanı öneririm bu da östrojenle beraber jinekomasti riskini baya azaltır

Karanlık Adam

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Haziran 2023, 13:38:36 »
Genetiğin sağlam reis dayilar saçli olsaydi yırtardin da malesef

Ronaldo82

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 05 Haziran 2023, 14:18:25 »
Bilgiler için teşekkürler kankam. Acıbadem ataşehir'le görüştüm. Hatta ekim günü. Bile aldım. Adam dedıkı dönorlerın sağlam. İlk ekimi yapıcaz. Sonra bir kaç sene sonra tepe bölgesine ekim yaparız dedi çünkü daha acılır dedi. Ama tepe bölgesine yapılan ekim illaki seyrek olurmuş önlere  göre. Artık ağlamak istiyorum ya. Tek benim saçım böyle dalga geçen bile var.

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 05 Haziran 2023, 14:38:26 »
Bilgiler için teşekkürler kankam. Acıbadem ataşehir'le görüştüm. Hatta ekim günü. Bile aldım. Adam dedıkı dönorlerın sağlam. İlk ekimi yapıcaz. Sonra bir kaç sene sonra tepe bölgesine ekim yaparız dedi çünkü daha acılır dedi. Ama tepe bölgesine yapılan ekim illaki seyrek olurmuş önlere  göre. Artık ağlamak istiyorum ya. Tek benim saçım böyle dalga geçen bile var.
ne hissettiğini benden daha iyi anlayan az kişi vardır. minoxidil kullanabilirsin ekimden sonra fakat topikal kullanımı uğraştırıcı ve bir süre sonra sıkar
oral minoxidil konuma bakabilirsin. ekim yaptıracağın yere loxidil 5mg reçete yazmasını rica et yazarlar.
finasteride kesin kullanman gerekiyor. ekim yapman da iyi olacak, her şeyi tam yapmak istiyorsan da minoxidil kullan
minoxidili uzun yıllar kullanman gerekeceğinin bilincinde ol ama. bırakırsan minoxidil ile çıkan tüyler dökülür
minoxidilin daha çok tepeye etki ettiği de bilinen bir şey zaten.
yan etki konusuna ise değinmeyeceğim. düşük doz oral minoxidilin yan etkisi nadir olsa da yine de var senin tercihin

Ronaldo82

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 06 Haziran 2023, 23:13:43 »
Kanka elimden sonra 4aylık bakım seti vericekler. Şampuan vitamin bide losyon. Onlar haricinde minoxil kullanabilir miyim senin dediğin gibi

Ronaldo82

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 06 Haziran 2023, 23:15:36 »
Sence ekim yapan doktora desem yazarmı minodixil.

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 07 Haziran 2023, 00:20:26 »
Sence ekim yapan doktora desem yazarmı minodixil.
şampuanlar vitaminler losyonlar genetik dökülmeye etkisi olmayan sadece ekim sonrası ufak da olsa sürece fayda sağlayan şeyler
topikal minoxidil için reçete gerekmiyor. oral minoxidil ise türkiyede bulunmuyor. yurtdışından getirtilebilir sadece
benim gibi tepeye takıksan minoxidil kullanabilirsin. minoxidilin en etki ettiği bölge tepe bölgesi denilir
ama topikal kullanım çok uzun süren bir taahhüt. uzun vadede seni yoracak, ayrıca saçlı deride kaşıntı ve rahatsızlık da yapabilir. oral formun bu sorunları yok
bir çok kişi kullanma diyecek ben de katılıyorum onlara. sadece kullanmak istiyorsan oral tablet formu aklında bulunsun
oral minoxidil eline geçerse de 1.25 - 2.5 mg kullan ondan fazlasını önermem
sen sadece bir dermatoloğa git (tercihen özel olsun) doktor kontrolünde finasteride kullan. saç ekimini de yaptır. 8 ay - 1 sene sonra memnun değilsen minoxidil düşünürsün
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2023, 00:43:18 Gönderen: duck »

Ronaldo82

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 07 Haziran 2023, 01:28:01 »
Çokk sağol tavsiyelerin için. Kanka. Seninde before after varmı ya merak ettim kankam.motivasyon olsun ya bana 😁

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2023, 02:21:53 »
Çokk sağol tavsiyelerin için. Kanka. Seninde before after varmı ya merak ettim kankam.motivasyon olsun ya bana 😁
şuanlık gösterebileceğim bir şey yok maalesef. 83 gün önce ekim yaptırdım dht baskılayalı 6.5 ay oluyor oral minoxiidl siparişim geldiğinde onu kullanacağım
saç dökülmesi konum https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=29425.msg553397#msg553397
ekim konum https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=30893.msg576101#msg576101
oral minoxidil konum https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=31290.msg583671#msg583671

Ronaldo82

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2023, 02:50:25 »
Knk gördüm senin saçlar olmuş ya. Baksana abi çok iyi. Temmuz 20 ekim günüm. Şans dile kanka. 1.5 ay var. O gün buraya foto atıcam😁😁

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 07 Haziran 2023, 03:43:20 »
Knk gördüm senin saçlar olmuş ya. Baksana abi çok iyi. Temmuz 20 ekim günüm. Şans dile kanka. 1.5 ay var. O gün buraya foto atıcam😁😁
inşallah güzel olur knk sadece 6-8 ay sabretmen gerekecek ondan sonra ise her aynaya baktığında sevineceksin
sen ekim yeri ile de görüş finasteride kullanacağını söyle sana anlatırlar ilacı
hakkında hayırlısı olsun

Facebook Twitter Instagram