Gönderen Konu: 22 Yaş Ekim Konusundaki Kararsızlık  (Okunma sayısı 1059 defa)

|Logan|

• Hero Member
22 Yaş Ekim Konusundaki Kararsızlık
« : 03 Haziran 2023, 18:19:01 »
19 haziranda Şahin Çeliğe ekim için randevu aldım ancak hala kararsızım. Üniversiteye gidiyorum şu anki saçımla idare edebiliyorum yani bazen problem yaşıyorum ama saçı uzun tuttuğum için kapatıcı oluyor. Ancak ekimi ertelemekten de korkuyorum çünkü ilerde fiyatlar çok daha pahalı olacak ve benim o zaman o parayı bulup bulamayacağım kesin değil.

Ancak bir yandan da şimdi ektirirsem üniversiteler açılana kadar yani ekim başına doğru saçlarım yeterince uzayıp gelişecek mi o soru var. Çünkü bakıyorum bazı ekimlere ekilen yerde hiçbir şey çıkmamış ya da çok az çıkmış böyle olursa daha da psikolojimi bozabilir diye korkuyorum. Saçlarım çıksa bile şu anki gibi yoğun olacak mı kapatıcı olacak mı bu sorular var aklımda.

Yani demek istediğim ertelesem fiyatlardan dolayı ilerde ektirmem çok daha zor olacak, ertelemesem şimdi yaptırsam belki de daha kötü olacak. Çünkü şu anki saçlarım kötü değil şekil vermesi çok zor oluyor zaten dağınık kullanıyorum ama yine de günlük hayatta işime yarıyor bu saçlar. Açıklıkları kapatmak için çok uzun tutuyorum saçlarımı mecburen.

Benim erken ektirmemin asıl nedeni ülkedeki ekonomi. İlerde fiyatlar yüzünden ektirmem daha zor olur diye en azından şu önlere ektirsem mi diye düşünüyorum şu an. Bu arada 2020 ekim ayından beri fin kullanıyorum.

Çok kararsızım tavsiyelerinizi alırım.

emekli kel

• Hero Member
Ynt: 22 Yaş Ekim Konusundaki Kararsızlık
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2023, 19:23:29 »
 erken ekimi onermezler.avantajın şakaklarda dokulen alanın hemen gerilerinde yakın zamanda dokulme gozukmuyor.ekimin ölçüsü zorluğu en ön çizginin ortası orada seyremeler mevcut.ordada şakakların hemen arkası gibi gürlük mevcut olsa hemen etkir derdim.insan genclikte tam istiyor saçı.ama doğru olan bekle derler.ben genclikte eksiksiz saç isterdim ektirirdim.karar senin.parayı altın yatırırsın değer kaybetmez en kotu olduğu yerde sayar.uzatınca kapyor.paragoz olmayan ekimci daha bekle der bu saça.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Alpha

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2023, 20:18:44 »
Finasteride uzun yıllar devam edeceksen bence ektir.hayatta hiç bir şeyin garantisi yok dostum ektirir ve çok iyi sonuç alırsan o çıkan saçları sana milyonlar verseler geri vermezsin ama olduda sonuç istediğin gibi olmadı en fazla 1500  greft kaybedersin .sana kaç greft dendi bilmiyorum ama bana kalırsa 1500 greft geçmemek lazım.
Greft sayısı arttıkça risk artıyor çünkü .zaten açık alanın içinde bu greft sayısı ile yeterli sıklık olur bence.

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2023, 01:55:48 »
2 yıl daha ertelemeye karar verdim en son. Fiyatların ne olacağını artık bilemiyorum bütçem yeter mi yetmez mi ancak dökülme paternimin daha belli olduğu bir dönemde ektireceğim. Şahin çelik ekibi ile konuştuğumda 2 yıl daha beklemem tavsiye edildi. Teşekkür ederim yorumlar için.
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2023, 09:16:27 »
 uzun tutunca kapatıyorsan hocada bekle dediyse bekle.genckikte tam olmayan saç bana hikaye geliyor ama kapanıyorsa hille ile sorun yok bekle.olanı korumayı dusun alanın az o ekimle kolay.masajı falan ihmal etme.belirleyeceğin koruma programı en iyisi olsun gerisi kolay
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2023, 13:18:46 »
uzun tutunca kapatıyorsan hocada bekle dediyse bekle.genckikte tam olmayan saç bana hikaye geliyor ama kapanıyorsa hille ile sorun yok bekle.olanı korumayı dusun alanın az o ekimle kolay.masajı falan ihmal etme.belirleyeceğin koruma programı en iyisi olsun gerisi kolay

2020 yılında çektiğim fotoğraf da bu abi. Sence dökülme hızı nasıl fin korumakta iyi mi bir karşılaştırır mısın üstteki fotoğraflarla. Eğer koruyamıyorsa dutas geçmeyi düşünüyorum ama çekincelerim de var dutasteridle ilgili. Fotoğraf açısı ve ışıklar yanıltıcı olabilir biraz
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 13 Haziran 2023, 17:42:06 »
 şakaklar zordur ilaçta fao fiso .çok olmasada geri cekilmiş.ama diğer saçlarda minyaturleşme olmamış hatta 2020de daha minyturmuş o açıdan finasteridin sendeki notu pozitif işe yaramış.

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 13 Haziran 2023, 18:04:03 »
dutasteride ihtiyacın yok finasteride yeterli. sen fiyat performans olan bir yerde ektir şahin çelik güzel tercih. bu yaşlarını böyle geçirme
ben dutasteride kullanıyorum çünkü saçlarım erken yaşta çok kötü durumda. senin saçlarının yoğunluğu oldukça iyi. şakaklar açılmış sadece
şakakların açılması ekim açısından ise en iyi aday yapıyor sizi

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 14 Haziran 2023, 01:37:06 »
şakaklar zordur ilaçta fao fiso .çok olmasada geri cekilmiş.ama diğer saçlarda minyaturleşme olmamış hatta 2020de daha minyturmuş o açıdan finasteridin sendeki notu pozitif işe yaramış.

Çekilen kısım tam neresi fin yerine duta mı geçsem daha fazla geri çekilmemesi için. Orta ön bölgedeki saçlar nasıl 2020 ile 2023 arasında fark olarak sence
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 14 Haziran 2023, 01:47:16 »
dutasteride ihtiyacın yok finasteride yeterli. sen fiyat performans olan bir yerde ektir şahin çelik güzel tercih. bu yaşlarını böyle geçirme
ben dutasteride kullanıyorum çünkü saçlarım erken yaşta çok kötü durumda. senin saçlarının yoğunluğu oldukça iyi. şakaklar açılmış sadece
şakakların açılması ekim açısından ise en iyi aday yapıyor sizi

Bu yaşlarımı böyle ben de  geçirmek istemiyorum birçok kez depresyona girdim hala canımın çok sıkıldığı oluyor. Özgüven düşüklüğü, sosyal anksiyete gibi birçok şeye sebep oluyor bu yaşlarda. Şu an bütçem var bu yaz ektirmeyi düşünüyordum ama  sonra bekleyebildiğim kadar beklemem gerektiğini anladım. Az çok  bu saçlarla idare edebiliyorum sinirlerimi yine bozuyor canımı sıkıyor ancak idare edebiliyorken biraz daha bekleyeyim dedim. Birkaç yıla saç dökülmem tam oturacak o zamanki ekim daha planlı olacaktır. Hatta belki seneye ektiririm gidişata göre. Fiyatlar korkutuyor beni şu an ektirebilecek durumdayım ama geleceği bilmiyorum işte. Saçlarım kıvırcık olduğu için kapatıcılık açısından iyi evet ancak elimle saçımı hafif kaldırsam ne kadar büyük bir kandırma olduğu çıkıyor direkt ortaya o yüzden saçı uzun tutmak zorundayım. Senin de ekimine baktım sonuç hiç fena gitmiyor ayrıca oral minoxidil almışsın fiyat bilgilerini vs merak ettim.
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 14 Haziran 2023, 03:16:16 »
Bu yaşlarımı böyle ben de  geçirmek istemiyorum birçok kez depresyona girdim hala canımın çok sıkıldığı oluyor. Özgüven düşüklüğü, sosyal anksiyete gibi birçok şeye sebep oluyor bu yaşlarda. Şu an bütçem var bu yaz ektirmeyi düşünüyordum ama  sonra bekleyebildiğim kadar beklemem gerektiğini anladım. Az çok  bu saçlarla idare edebiliyorum sinirlerimi yine bozuyor canımı sıkıyor ancak idare edebiliyorken biraz daha bekleyeyim dedim. Birkaç yıla saç dökülmem tam oturacak o zamanki ekim daha planlı olacaktır. Hatta belki seneye ektiririm gidişata göre. Fiyatlar korkutuyor beni şu an ektirebilecek durumdayım ama geleceği bilmiyorum işte. Saçlarım kıvırcık olduğu için kapatıcılık açısından iyi evet ancak elimle saçımı hafif kaldırsam ne kadar büyük bir kandırma olduğu çıkıyor direkt ortaya o yüzden saçı uzun tutmak zorundayım. Senin de ekimine baktım sonuç hiç fena gitmiyor ayrıca oral minoxidil almışsın fiyat bilgilerini vs merak ettim.
finasteride ile dökülmen durduysa ektir, canını sıkmana gerek yok. illa belli bir yaşı beklemen de gerekmiyor. erken yaşta yapılmamasının sebebi dökülmenin devam etmesi. kişi antiandrojenle dökülmeyi frenlediyse bence pek bir önemi yok. ha olur da yine açıklık meydana gelirse imkanın olduğunda bir daha ektirirsin
oral minoxidil daha elime geçmedi il içi aktarmada gözüküyor belgeleri yolladım incelenecek
loxidil 5mg 400 tablet 72 dolar. aldığımda 1500'dü gümrük vergisiyle 2000 diyelim. günlük 2.5mg kullanacağım 800 tablet oluyor bu da günlük 2.5tl aylık da 75tl yapar
ama reçeteyi almadan satın almayı aklından bile geçirme eline geçemez o ürün. herhangi bir saç ekimi merkezinden rica edersin

kelveötesi35

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 14 Haziran 2023, 09:49:36 »
Bende yaşından dolayı ektirmemen taraftarıyım kardeşim. Ekonomik nedenlerle ektirip, biyolojik nedenlerle ektirdiklerinin de dökülme ihtimali var.

Stres yapma, sağlıklı yaşamaya, spor yapmaya (yürüyüş vs) çalış. Bir süre daha ertele sonrasında tekrar bakarsın

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 14 Haziran 2023, 10:29:31 »
finasteride ile dökülmen durduysa ektir, canını sıkmana gerek yok. illa belli bir yaşı beklemen de gerekmiyor. erken yaşta yapılmamasının sebebi dökülmenin devam etmesi. kişi antiandrojenle dökülmeyi frenlediyse bence pek bir önemi yok. ha olur da yine açıklık meydana gelirse imkanın olduğunda bir daha ektirirsin
oral minoxidil daha elime geçmedi il içi aktarmada gözüküyor belgeleri yolladım incelenecek
loxidil 5mg 400 tablet 72 dolar. aldığımda 1500'dü gümrük vergisiyle 2000 diyelim. günlük 2.5mg kullanacağım 800 tablet oluyor bu da günlük 2.5tl aylık da 75tl yapar
ama reçeteyi almadan satın almayı aklından bile geçirme eline geçemez o ürün. herhangi bir saç ekimi merkezinden rica edersin

Finasterid kesinlikle saçlarıma katkısı oldu ancak şu an dökülme hızım yavaşlamış olsa bile ilerleyen süreçlerde agresifleşebilir. Genç yaşta kesinlikle böyle dolaşmamak lazım ektirmek lazım katılıyorum ama biraz daha planlı olmasını istiyorum. İlerde tekrar ektirirsin kısmı için kaygılandığım tek şey bütçe değil aslında tekrardan o süreci geçirmek de yorucu olur. O yüzden daha planlı bir ekim düşünüyorum. Ha ama saç durumum çok vahim olsaydı yani günlük hayatta asla kapatamadığım bir açıklık olsaydı o zaman hiç düşünmeden ektirirdim. Şu an biraz uğraştırsa da canımı da sıksa günlük hayatımda çok dikkat çekmiyor göze batmıyor. Oral minoxidil olayı zahmetliymiş biraz ilacı ekim merkezi tedarik ediyor galiba sen sadece ücreti ödüyorsun.
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 14 Haziran 2023, 10:31:58 »
Bende yaşından dolayı ektirmemen taraftarıyım kardeşim. Ekonomik nedenlerle ektirip, biyolojik nedenlerle ektirdiklerinin de dökülme ihtimali var.

Stres yapma, sağlıklı yaşamaya, spor yapmaya (yürüyüş vs) çalış. Bir süre daha ertele sonrasında tekrar bakarsın

Öyle 1 2 yıl daha bekleyeceğim. Ekonomik nedenler maalesef etkiliyor fiyatların ne olacağını hiç kestiremiyorum. Bir de bu sefer kur çok daha hızlı yükseliyor.
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 14 Haziran 2023, 11:39:10 »
Finasterid kesinlikle saçlarıma katkısı oldu ancak şu an dökülme hızım yavaşlamış olsa bile ilerleyen süreçlerde agresifleşebilir. Genç yaşta kesinlikle böyle dolaşmamak lazım ektirmek lazım katılıyorum ama biraz daha planlı olmasını istiyorum. İlerde tekrar ektirirsin kısmı için kaygılandığım tek şey bütçe değil aslında tekrardan o süreci geçirmek de yorucu olur. O yüzden daha planlı bir ekim düşünüyorum. Ha ama saç durumum çok vahim olsaydı yani günlük hayatta asla kapatamadığım bir açıklık olsaydı o zaman hiç düşünmeden ektirirdim. Şu an biraz uğraştırsa da canımı da sıksa günlük hayatımda çok dikkat çekmiyor göze batmıyor. Oral minoxidil olayı zahmetliymiş biraz ilacı ekim merkezi tedarik ediyor galiba sen sadece ücreti ödüyorsun.
yok yurtdışından getiriliyor oral minoxidil. kargo merkezine reçeteni göstermen gerekiyor sadece

Facebook Twitter Instagram