Gönderen Konu: Saç Ekimine Uygun Olup Olmadığımız Nasıl Anlaşılır? Tavsiye ve Öneriler  (Okunma sayısı 806 defa)

Kelsi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları

Öncelikle herkese merhaba, foruma yeni üye oldum ve ilk konumu açtım. Son zamanlarda forumu yoğun bir şekilde takip ediyorum ve saç ekimi yaptıranların sonuçlarını inceliyorum. Bir çok kimsenin çok güzel sonuçlar elde ettiğini ve bu süreçten memnun olduğunun hikayesini bu forumda gözlemledim ve ben de buradan cesaret bularak saç ektirmek için yola koyuldum.Bu forumda gerçekten bilgili ve yardımsever kimseler gördüm, bu sebepten dolayı da bu maceraya başlamadan önce sizin görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi dinlemek istedim.

Kendimden bahsetmem gerekirse 28 yaşındayım, işimden dolayı Kırklareli'de yaşıyorum, ailem de Ankara'da. Yaklaşık olarak 23 yaşımdan beri saçlarım giderek güçsüzleşti ve döküldü. Saç ekimi için İstanbul ve Ankara'daki klinikleri göz önünde bulunduruyorum. Şu zamana kadar bir kaç klinik ile wp den görüştüm ve fotoğraflarıma bakarak hepsi farklı şeyler söyledi ve kafam karıştı hangisinin doğru olduğunu anlayamadım. Bir klinik donör alanınız güzel ve ekim icin uygun dedi ve DHI (CHOI PEN) tekniğini önerdi, yine bir firma donör alanınız uygun 4500 grefti FUE ile ekeriz derken, başka bir firma saçlarınız çok güçsüz ve zayıf öncesinde prp ve mezoterapi görmeniz gerekir, başka bir firma saç dökülmeniz devam edebilir durmamış derken, bir başkası ise donör alanınız zayıf ekime uygun değilsiniz dedi. Inanın bunlardan hangisine inanacağımı şaşırdım :D

Herkes gibi ben de titiz birisiyim ve yapilan işin düzgün ve dürüst olmasını isterim buradan araştırdığım kadarıyla seçeneklerimi aşağıdaki sonuçlarını başarılı bulduğum ekim merkezlerine indirgedim, bütçe olarak da 3 bin dolar belirledim.

AKL Klinik Hasan Akil
LifeHair Ankara Şahin Çelik
Asuman Hairtransplant
HLC
Zekeriya Kul

Bu forumda da en sevdiğim özellik hangi kliniğe gitmeliyim hangisi daha iyidir gibi sorulan sorulara ezbere cevap verilmemesi ve durumunu anlayalım buna göre tavsiye veririz denmesiydi. Bu yüzden fotoğraflarımı yüklüyorum ve görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Başkalarına yardımcı olması açısından da saç sürecimi buradan paylaşmayı düşünüyorum.

jakos

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Genel dokulmeniz var. yuksek norwood gorunuyor cunku tepe de aciliyor.

Ekim icin zor bir dokulme tipi cunku yapilan ekimin mevcut saclara zarar verme riski var. ve agresif dokulmelerde ekilen saclar da ileride dokulebiliyor. Bu yuzden gittiginiz herhangi bir doktor sizden finasteride kullanmanizi isteyecektir ekim olursa. Bazi merkezler direkt ekeriz de diyebilir.

Prp  falan cok fayda edecegini sanmam.

Bence finasteride (ve arastirin uygun gorurseniz minoxidil) baslayip 1 yil sonra ne duruma geliyorsunuz onu gorun ve o sekilde karar verin. Ben de sizle benzer saca sahipim aynisini yaptim iyi sonuc aldim

Kelsi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Yorumunuz için teşekkür ederim, aslında açıklığım çok fazla değil ancak saçlarım çok zayıf ve ince telli olduğu için saç olan yerler de boş gibi gözüküyor :D Saç yapım ekim için uygun olmayabilir ancak benim gibi saçları güçsüz olup saç ekiminde başarı sağlayanların sayısı hiç de az değil. Henüz yurt dışında olduğum için birebir gidip muayene olamadım ancak yapılacak muayene sonucunda doğru kararın alınacağını düşünüyorum. Buna göre süreç ilerleyecektir buradan bir başlangıç yapmak istedim

jakos

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
ankara'da iyi doktorlar var. HLC, muttalip keser, kaan pekiner. ekim için pahalılar ama ben olsam en azından gidip bir görüşürdüm durum değerlendirmesi için. merkezler ekerim diyebilir ama dikkatli olmak lazım bu dökülme tipinde.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
donör seyrek güçlü durmuyor
kendi saçalrın çok zayıf
senin önce saçlarını güçlendirmen sonra saç ekimi düşünmen gerek
Global Moderator

Kelsi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
donör seyrek güçlü durmuyor
kendi saçalrın çok zayıf
senin önce saçlarını güçlendirmen sonra saç ekimi düşünmen gerek
Teşekkürler Hintell ben de öyle düşünüyorum, giden gitti zaten eldekini nasıl koruyup üstüne koruyabiliriz işte, bakalım uygun bir zemin olursa forumdakiler gibi ben de yaptıracağım

Dr.hair

• Hero Member
Merhaba yaş 28 olduğu için dökülme devam edecektir . Öncelikle saçların zayıflığının nedeni bulmam gerekli . Genetik veya vitamin eksikliğinden dir . Genetik ise yapılacak tek şey finasterit. Vitamin ise çaresi daha kolay ve risksiz . Yurt dışında olduğun için büyük ihtimal b12 ve D vitamini eksevimlir . Avrupa da yaşadığını varsayarak 🤗 .
  Hakkında hayırlısı olsun . Saçlar bu kadar zayıf iken sakın saç ekimi düşünme . Çoğu tutmaz .

Kelsi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba yaş 28 olduğu için dökülme devam edecektir . Öncelikle saçların zayıflığının nedeni bulmam gerekli . Genetik veya vitamin eksikliğinden dir . Genetik ise yapılacak tek şey finasterit. Vitamin ise çaresi daha kolay ve risksiz . Yurt dışında olduğun için büyük ihtimal b12 ve D vitamini eksevimlir . Avrupa da yaşadığını varsayarak 🤗 .
  Hakkında hayırlısı olsun . Saçlar bu kadar zayıf iken sakın saç ekimi düşünme . Çoğu tutmaz .
Dr. Hair Dürüst yorumunuz için teşekkür ederim, anlaşılan uygun bir aday gibi durmuyorum ne diyelim sağlık olsun ;)

Facebook Twitter Instagram