Sevgili arkadaşlar merhaba. Öncelikle işlerimin inanılmaz yoğun olmasından dolayı, siteyi tamamen tarayamadan direk konu açtığım için özür dilerim. Ben 35 yaşındayım. Yıllardır saç dökülmesi problemi ile kendi başıma uğraşan birisiyim. Uzun zamandır da minoxil kullanan birisiyim ve ayrıca xpecia hapta kullanıyorum, hemen hemen gergün masaj yapıyorum ortalama 15-20 dk. Minoxili bazı günler dermoreller ile bazı günler normal kullanıyorum Genelde sabah akşam kullanıyorum. Bir çok bitkisel tedaviler uyguladım kendi kendime. Saçlarım uzun, omuzlarımdan aşağı da sarkıyor. Saçlarımı tepeden bağlayınca, kellik belli olmuyor ama saçlarımı açıp elimle açarsam kellik belli oluyor. Genetik amaçlı bilgilendirme için babam kel, annem seyrek, abim kel, 3 amcamın bir tanesinin saçları inanılmaz gür diğerleri kel, 3 dayımın da bir tanesinin saçları inanılmaz gür diğerleri kel. Amacım 40 yaşına kadar koruyabildiğimi koruyup, 40'tan sonra ekim yaptırmak istiyorum. Minoxil haricinde hap vs kullanmak istiyorum. Ama bu finasterid, proscar bunlar nedir bilmiyorum, kısa vaktimde araştırma yaptığımda ise karşıma hep, libido ile ilgili şeyler çıkıyor. Evli olduğum içinde, libido konusu önemli haliyle. Yardımlarınızı rica ediyorum. Minoxil haricinde ne kullanabilirim, tavsiyeleriniz nedir ? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.