Ekiminiz hayırlı olsun ... pek sıkıntı degil donorunuz.. kızarıklık zamanla geçer... seyreklik ise normal sonuçta 5500 greft aldırdınız .
merkezden 4 ay sonunda donörde boşluk kalmayacak demişlerdi ama bu konuda biraz karamsarım açıkcası. donörün derdinden ekilen saçlara bakmıyorum bile doğru düzgün.
beklentiniz ne idi? alim yapilmadan onceki hali ile ayni olmasinimi temenni ediyordunuz?
donör bölge için bir düşüncem yoktu açıkcası. estetik bir operasyon mevcut halinden rahatsız olunduğu için yaptırılır. eski halinden daha kötü olması amacıyla değil. ilk iletimde de yazdığım gibi yaşadığım soruna öneri alabilmek için başlık açtım. onun dışında bir amacım yok.
sac tramsferi isminden de anlasilacagi uzere sac koklerinin yogun oldugu alandan seyrek olan alana transferi ile gerceklesen bir estetik operasyondur.Bu sebep ile alim yapilan yerde mutlaka yogunlik olarak azalma sozkonusu olacaktir.Burada dikkat arz eden husus, yogun bolgenin butunlugunu bozmayacak sekilde seyreltmektir ki, 2000-3000 greftlik ekimlerde bu is gayet kolay olmaktadir.5500 greftlik bir ekim gecirmissiniz , kaldiki alim hassasiyeti konusunda puani dusuk olan bir merkezde ekim yaptirmissiniz,ilgili merkez tarzi geregi alim yaptigi bolgeden ekim sirasinda kayiplari minimize etmek amacli olsa gerek(bu konuda tahmin yurutuyorum) kalin punch kullanarak alim yapan bir merkez. 5500 greftlik alim icin gayet normal bir goruntu soz konusu. ekim oncesi donorunuzu bilemem ama durumunuz kotu degil.. bu hususta cok sikilmayin.. ekilen saclarda cikar kellik kapanirsa psikolojik olarak rahatlayacaksinizdir.
Daha iyi yapilabilirmi idi sorusunu hic akliniza getirmeyin , ozaman isin icinden cok cikamazssiniz.. 8 ay bekleyip durumu cikan saclariniz ile birlikte degerlendirin.
donorunuz gayet normal... en azindan fotolarda oyle gorunuyor..