Öncelikle herkese merhaba, bu forumu yaklaşık 6 ay önce bulup sessiz sakin takip edenlerdenim. Konuyu doğru yere mi açıyorum inanın bir fikrim yok, eğer yanlış yere açtı isem sevgili moderatörler lütfen kusuruma bakmayın. Hatam, kusurum olursa affola. Amacım sizleri uğraştırmak asla değil.
Öncelikle kendimden bahsedeyim. 25 yaşındayım. Saçlarımın gün geçtikçe kötüleşmesi ise yaklaşık 20'li yaşlarımda başlıyor. Hiçbir zaman çok kalın telli saçlara sahip olmadım ancak dolgun saçlara sahiptim. Seyrelme problemim olduğunun farkındaydım ancak durumun ne olduğu hakkında bir fikre sahip değildim. Uzun saçlıydım ve yaklaşık 4 sene boyunca üstü kısa yanları uzun tutarak kapatıcılık sağlıyordum. Hatta kız arkadaşlarım ne kadar yumuşacık saçların derlerdi. Daha sonrasında ise yaşanan belirli kötü hayat olayları ile saçlarımı Subay Tıraşına vurdurdum ve ortaya gerçekten görmekten rahatsız olduğum, seyrelmiş ve incelmiş saçlarım çıktı.
Zaten site ile tanışmam da bu vesile ile oldu. Saçlarımın iyice kötüleştiğini gördüğümde çare ararken burayı buldum. Konuları sessiz sakin takip ettim. Hastane randevusu aldım ve kan tetkikleri yaptırdım B12 ve Demir'im yerlerde çıktı (Beslenme düzenim 4 senedir gerçekten çok kötüydü lütfen bunu da göz önünde bulundurun). Velhasıl kelam saçlarımın durumu ektedir. Saç dökülmem şu an çok az seviyede günde 5 tel ya geliyor ya gelmiyor (Duş da dahil).
En son yanlardan açılma ve seyrekliklere dayanamayarak dün saçlarımı bu kadar kısa biçimde kestirdim. Bu çerçevede sitenin güzel insanları ve bilgili insanları sizlerden durum değerlendirmesi ve yorum bekliyorum.
Tedavi olarak kan tetkikimden sonra B12 hapı kullanmaya başladım (Apikobal) bunun yanı sıra eczacı tavsiyesi ile de Sebamed şampuan (Anti-Dandruff) içerisine Bepanthol Evingen ve Bemiks ampulleri karıştırıp kullanmaya başladım 1 haftadır. 2 aydır Medobycomplex-M kullanıyordum ancak kullanımı bıraktım.
Sevgilerimle.