Gönderen Konu: Serkan Aygın / 16.05.2023 / 4500 Greft / Yaş:33  (Okunma sayısı 5602 defa)

Kerimm34

• Hero Member
Ynt: Serkan Aygın / 16.05.2023 / 4500 Greft / Yaş:33
« Yanıtla #15 : 18 Mayıs 2023, 23:09:27 »
Şu an günde 1gr Proscar ve sabah-akşam Xpecia ile devam ediyorum, bunlara devam edebileceğimi söylediler. Onun dışında kliniğin verdiği losyon ve şampuanları kullanıcam bakım olarak. Bir de ilk hafta için ödem attırıcı, antibiyotik, ağrı kesici ve mide koruyucu verdiler. Bunlar dışında ekstra bir şey söylenmedi.

Herhangi bir öneri var mıdır bu konuda? Veya kliniğe sormam gerekir mi?

bane göre hem xpecia hemde proscar birlikte kullanımda libidoyu çok baskılar hem proscar tek başına dht yi yeterince baskılıyor zaten .expecia yerine aga e tablet yada kerozan tb kullanmanı tavsiye ederim.

Astra eye

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 19 Mayıs 2023, 05:48:25 »
bane göre hem xpecia hemde proscar birlikte kullanımda libidoyu çok baskılar hem proscar tek başına dht yi yeterince baskılıyor zaten .expecia yerine aga e tablet yada kerozan tb kullanmanı tavsiye ederim.

Hocam peki 2 günde bir Fin ve her gün xpecia alsak uygun olur mu ben böyle yapmayı düşünüyorum da siz ne dersiniz

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #17 : 20 Mayıs 2023, 19:52:28 »

Tavsiye için teşekkür ederim, daha önce kerozan kullanmıştım, geçiş yapabilirim içerik vs incelemesinden sonra.

Normalde Xpecia’yı günde 1 kullanıyordum, son 1 ayda sabah-akşama yükseltmiştim ekim öncesi olduğu için, olmadı onu da yine günde 1’e düşürebilirim. Libido konuları önemli :)
  • Ekim Tarihi: 16/05/2023
  • Ekim Merkezi ismi Dr. Serkan Aygın
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi Proscar 1mg/gün, Xpecia 1 adet/gün

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #18 : 20 Mayıs 2023, 20:00:49 »
Bugün ekimin 5. günü. Genel olarak buraya kadar kafayı geri yatırarak, verilen ilaçları kullanarak ve bol su içerek geldim. Tabi ki bu 5 gün verilen boyun yastığını kullanarak yatıyorum, alta destek olarak 2-3 yastık koyup 45 derece açı olacak şekilde uyuyorum, uyku kalitem biraz düştü haliyle.

Ancak süreci dikkatli götürdük şimdiye kadar çok şükür, dün klinikte ilk yıkama yapıldı, bugün de evde losyon ve yıkama uygulamalarını yaptık.

Saç diplerinde kuruluklar, deri altında kaşıntı hisleri gelmeye başladı. Kafa derim gergin. Ama losyon ve yıkama işi epey rahatlatıyo.

Sakal donörde hala kabuklar var, ama ensede ufak ufak kabuklar gitti. Yer yer hem baticon kalıntıları hem de morluklar var, ama acı hissi yok.

Bugün çektiğim fotoları bırakıyorum.
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33

monoblok

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 20 Mayıs 2023, 20:03:28 »
sonuç olarak operasyon geçirdin normal durumlar :)
ekim alanıda gayet kaliteli maşallah
  • Ekim Merkezi ismi Asmed 5000 GREFT

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #20 : 20 Mayıs 2023, 20:10:44 »
sonuç olarak operasyon geçirdin normal durumlar :)
ekim alanıda gayet kaliteli maşallah

Hocam çok sağol yorumun için.

Operasyon konusu ciddi bir şey gerçekten, biz burada forumda okuya okuya sürecin nasıl gideceğini artık epeyce biliyor oluyoruz sanırım. Çevreme baktığımda herkes daha fazla üzerime titriyor, ama ben genelde daha sakinim. Bunda kesinlikle forumdaki paylaşımların edindirdiği bilgi birikiminin olumlu etkisi var :)
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33

monoblok

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 20 Mayıs 2023, 20:13:10 »
Hocam çok sağol yorumun için.

Operasyon konusu ciddi bir şey gerçekten, biz burada forumda okuya okuya sürecin nasıl gideceğini artık epeyce biliyor oluyoruz sanırım. Çevreme baktığımda herkes daha fazla üzerime titriyor, ama ben genelde daha sakinim. Bunda kesinlikle forumdaki paylaşımların edindirdiği bilgi birikiminin olumlu etkisi var :)

evet ya zaten forum sayesinde neyle karşılaşcağımızı kişileri süreci yaşamış deneyimlemiş olup o şekilde ekime giriyoruz :))

bence çok kaliteli ekim maşallah

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #22 : 27 Mayıs 2023, 14:14:02 »
Ekimin 12. günü durum güncellemesi yapmak istedim.

Ödemler 5. gün bitti ve 7. günden itibaren kafamı daha rahat hissetmeye başladım. Her gün kliniğin önerdiği şekilde yıkamamı evde yapıyorum, önce losyon sürüp 1 saat bekletip sonrasında şampuanlı yıkama yapıyorum. Burada kliniğin verdiği losyon ve şampuan setini kullanıyorum.

Takviye olarak, her gün 1 gr. Proscar ve 1 adet Xpecia’ya devam. Bunun haricinde daha önceden de eksikliğini çektiğim ve doktorun verdiği D vitamini takviyemi alıyorum, haftada 2 olmak üzere tablet şeklinde.

Kabuklar bugün itibariyle iyice belirginleşmeye başladı. Klinik 15.güne kadar ekim bölgesine değmeden yıkamaya devam etmemi, 15. günden  sonra masaj yaparak yıkama yapmamı öneriyor.

Donör bölgesinde ensede biraz sivilcelenme ve bölgesel kızarıklıklar mevcut. Kızarıklıklara baktığımda genelde kafamı koyup yattığım bölgede olduğunu görüyorum. Bunu kliniğe sordum, cevap geldiğinde güncellerim. Ama sizin de fikirlerinizi almak isterim. Genel olarak yorumlarınızı da bekliyor olacağım.

Edit: Klinikten kızarıklık ile ilgili cevap geldi, 2-3 güne düzeleceğini ve bir şey yapmam gerekmediğini ilettiler.
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2023, 14:29:18 Gönderen: GeePee »
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 27 Mayıs 2023, 19:32:37 »
Çene altı sakal alımı güzel olmuş hızlı toparlamış
Donör güzel kabuklarda dökülme kıvamına gelmiş 1/2 güne dökersin güzle bir kabuk sonrası görüntü olacaktır  saç ekilen alan sağlıklı bir sorun yok.
Global Moderator

monoblok

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 27 Mayıs 2023, 20:32:31 »
Gayet temiz ve sağlıklı duruyor maşallah saç ekilen ve çok sık ekmişler

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #25 : 28 Mayıs 2023, 09:51:49 »
Çene altı sakal alımı güzel olmuş hızlı toparlamış
Donör güzel kabuklarda dökülme kıvamına gelmiş 1/2 güne dökersin güzle bir kabuk sonrası görüntü olacaktır  saç ekilen alan sağlıklı bir sorun yok.

Teşekkürler yorumun için Hintell. Şimdiden önlerde kendiliğinden kabuk düşmesi oluyor, altlarından ekilen saçlar görünmeye başladı epeyce. Sanki masajlı yıkamaya başlasam tek yıkamada kabukların çoğu gidecek gibi. Ben de çok merak ediyorum kabuk sonrası nasıl olacağını bakalım, devam :)

Gayet temiz ve sağlıklı duruyor maşallah saç ekilen ve çok sık ekmişler

Çok teşekkürler değerli yorumun için.

• Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #26 : 04 Haziran 2023, 16:26:07 »
Bugün ekimin 20. günü. 2 gün önce kabukları döktük.

Kabuk dökümünden sonraki görüntüden memnunum, zaten en iyi zamanlar bunlar oluyor, sonrası sabır.

Bir de kabuk döktükten sonra artık losyon sürmüyorum ama her gün yıkamaya devam. Yıkamalarda henüz çok fazla saç teli gelmedi, tek tük dökülmeler oluyor. Yarın öbür gün dökülme artacaktır diye düşünüyorum. Tepede ufak tefek sivilcelenme oluyor bazen.

Donörler toparlıyor, ancak ense tarafında kızarıklıklar mevcut, kaşıntı da yapıyor. Sakal daha çabuk toparladı, hatta alt kısımları biçimsiz olduğu için makine ile biraz kısalttım.
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2023, 06:06:38 Gönderen: GeePee »
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33

Edgar X

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 04 Haziran 2023, 20:48:19 »
Şu ana kadar şok dökülme olmaması sanırım kabukları geç dökmekden kaynaklı. Bu aşamadan sonra sert yıkamalara başla bence. Giden gitsin önemli olan saç derisinin sağlıklı olması.
Döner bölgen  içinde bactoban krem kullan . donör bölgedeki kıl kökü iltihaplanmalarına kesin çözüm olur.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 05 Haziran 2023, 02:04:08 »
şok dökülmen yakjında başlar kjabuk sonrası saç ekimi görüntünde çok güzel çene altın çok hızlı iyileşmiş gayet güzel maşallah her şey
Global Moderator

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #29 : 16 Haziran 2023, 11:57:31 »
Ekimin 30. gününden selamlar.

Şok dökülme sanki bir tık geç başladı, ama 1 haftadır her yıkamada epey bir saç gidiyor, yıkarken de yumuşak davranmıyorum daha normal hatta serte yakın bi şekilde yıkıyorum ama hala tam dökülme olmadı. Dökülsün diye de çok zorlamıyorum saçları açıkçası, dökülen dökülür. Çoğunluğu I şeklinde dökülüyor saçların, ama tabi arada J V şeklinde de dökülen de oluyor nadir de olsa.

Dökülme kaynaklı ön ve üst bölgeler seyrekleşiyor ve yanlar uzuyor, bu görüntü biraz hoşuma gitmediği için geçen hafta makine ile yanları ve arka-enseyi küçük bir toparlamıştım. Galiba şok dökülme döneminde bunu tekrarlayacağım.

Klinik ile konuştuğumda bugün itibariyle normal bir şekilde duş alabileceğim, sauna ve hamam haricinde normal hayata dönebileceğim söylendi.  Bir de 1 ay kadar daha direkt güneş ışığına maruz kalmamam gerektiğini biliyorum, bu yüzden dışarda kliniğin verdiği yuvarlak şapkayı kullanıyorum.

Şu ana kadar şok dökülme olmaması sanırım kabukları geç dökmekden kaynaklı. Bu aşamadan sonra sert yıkamalara başla bence. Giden gitsin önemli olan saç derisinin sağlıklı olması.
Döner bölgen  içinde bactoban krem kullan . donör bölgedeki kıl kökü iltihaplanmalarına kesin çözüm olur.

Edgar krem tavsiyen için teşekkür ederim, kullanmaya fırsat bulamadım ama ense tarafındaki kızarıklıklar epey toparladı. Sivilceler oluyor arada.

şok dökülmen yakjında başlar kjabuk sonrası saç ekimi görüntünde çok güzel çene altın çok hızlı iyileşmiş gayet güzel maşallah her şey

Hintell değerli görüşlerin için çok teşekkürler.

Bunlar dışında şunu merak ediyorum bu ekim bölgesindeki saçlar komple mi dökülür, yoksa komple dökülmeden de saç çıkışları yaşanabiliyor mu?

« Son Düzenleme: 16 Haziran 2023, 12:03:37 Gönderen: GeePee »
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33

Facebook Twitter Instagram