3. ay değerlendirmesi:
ekim yaptıralı yaklaşık 3 ay oldu. bilindiği üzere şok dökülmeden sonra 2. 3. aylar bekleme aşaması oluyor. çok bir hareketlenme veya değişim göze çarpmıyor. artık ağrı sızı hassasiyet yok.
*her akşam ekim merkezinin verdiği şampuanla saçımı masajla yıkıyorum.
*bir gün 2 adet xpecia diğer gün 5binlik biotin olmak üzere takviye alıyorum.
*her akşam ocean marka omega alıyorum.
*her ay PRP yaptırıyorum.
temmuz başında yüzümde ve kafamda sivilceler çok arttı. dermatolojiye gittim. kıl köklerinde iltihaplanma ve yüksek sebum üretimi olduğunu söyledi.10 gün antibiyotik hap aldım. kafamı çay ağacı yağı özlü şampuanla yıkadım. şu an sivilceler sona erdiği için çay ağacı yağı özlü şampuanı bıraktım çünkü saçlarımı baya kuruttu. normal ekim merkezinin verdiği şampuana geçtim. vücudum sivilceye yatkın olduğu için abur cubur tarzı yiyecekleri bıraktım. çok canım bir şey çekerse kabak çekirdeği ile geçiştiriyorum. zaten kabak çekirdeğinin saça faydalı olduğu söyleniyor.
geçen dermatolojiye kontrol için gittim. doktor kan değerlerime bakmak istedi. kan tetkiki verdi.b12, çinko, folik asit normal çıktı. ancak demir, feritin, demir bağlama gibi değerler ne yazık ki düşük çıktı. doktor demir ilacı olan oroferon verdi. 2 ay boyunca demir ilacı kullanacağım. demir düzeyim artarsa saç beslenme sininde artacağını ve faydalı olacağını düşünüyorum. eğer ekim yaptırdıysanız bence kan tahlili verin eksik değerleriniz varsa yükseltmek faydalı olur. ekimden alınan verimi arttırır.
doktora xpeciayı sordum. kullanabilirsin ve faydası olur dedi. alternatif olarak nourkrin man adlı hapda kullanabilirsin dedi ancak fiyatının pahalı olduğunu söyledi. procapil içerikli hair forte sprey kullanabilirsin dedi. şu an sprey konusunda kararsızım.
yıllar önce minoxil kullanmıştım. kalbimde biraz çarpıntı yaptığı için bıraktım. doktor bundan dolayı pek minoxil vermek istemedi.
ben demir ilacı ve xpecia ile devam etmeyi düşünüyorum. nourkrin man konusunda araştırma yapacağım. fiyatı pahalıymış galiba. çok kullanıcı yorumu bulamadım.
forumda gördüğüm üzere 90 ile 150 arası atak dönemi olduğunu düşünüyorum. umarım güzel ataklar olur. ufak ufak tüylenmeler var sanki. sağ ön tarafta biraz tüylenme az veya bana mı öyle geliyor bilmiyorum.
son olarak 11-15 arası güneş ışınlarından korunmaya devam edeceğim. malum yaz mevsimi güneş çok fazla.