Saç ekimi süreci 1.5 aylık değerlendirmem:
28 nisanda ekim işlemi gerçekleşti. çok fazla ağrı sızı hissetmedim yalnız ilk 15 gün kadar donor bölgede içeriden iğne batırılıyormuş gibi sızlama geliyordu şu an öyle bir şey olmuyor. ilk 10 gün ekim merkezine gitmek dışında evden çıkmadım. ilk 10 gün sigara kullanmadım yani ara verdim. şu an marka vermek doğru olmaz en düşük oranlı süper light sigara kullanıyorum. alkol kullanmıyorum.
Saç ekimi çok korkulacak bir şey değil, ben korkudan 34 yaşına kadar bekledim sürekli erteledim. evet zor süreç ama 45 gün çabuk geçti. ilk 10 günü atlattınız mı sonrası hızlı geçiyor.
15. 25. Günler arası şok dökülme başladı ve baya bir dökülme oldu.l,j gibi şekillerde dökülme oldu.1. ay sonunda Prp işlemi yaptırdım. donor bölge 1. Ayı geçince yavaştan toparladı.
Cildim çok yağlı ve terleme problemim var. yanımda her zaman temiz mendil taşıyorum terlediğim zaman siliyorum. güneşe pek çıkmıyorum. özellikle uv ışınının fazla olduğu 11 ile 15 arası çıkmamaya çalışıyorum. şansıma ankara’da mayıs ve haziran dönemi hava sürekli kapalıydı genelde yağmurluydu.
10.günden sonra iş başı yaptım zaten kapalı alanda çalışıyorum. Hafta sonu sabahları kursum var oraya gidiyorum. spor salonu üyeliği vardı. 2 aylık dondurma yaptım. Ekim sürecinden sonra aşırı terleme ve yüksek kan basıncının ekime zarar vereceğini düşünüyorum.
Takviye olarak xpecia ve solgar biotin ve omega 3 kullandım ilk 45 günlük süreçte. her akşam saçımı yıkıyorum. en son durulamayı soğuk su ile yapıyorum. kafamdaki damarların canlanması için.
Bu süreçte en zorlandığım husus terleme ve sivilcelenme konusuydu. onun dışında çok zorlandığım bir şey olmadı.
3. ay sonunda yine değerlendirmelerimi yazarım.