Treatmenterin konusunda yer alan vitamini 4 haftadır kullanıyorum.İçeriğinde d3 k2 magnezyum çinko kalsiyum yer alıyor.
Sadece bu vitaminleri kullanıyorum ne minoxil ne finasteride hiçbir şey yok tedavimde.
yaşım 22 yaklaşık 13-14 yaşlarımdan beri bu durumdan muzdaribim saçlarım seyreliyor ve genetik dökülme çünkü saçlarım minyatürize oluyor.Artık 4.hafta olacak nerdeyse tüm değişimleri söylüyorum.1)Dökülen diffuse thinning bölgelerinde olan ara ara gelen kaşıntı iğne batma hissiyatı kesildi gibi bir şey yüzde 90 oranında azaldı diyebilirim nadiren bikaç gün duş almazsam kaşınabiliyor veya kulak üstü kulaklık şapka taktığım zaman üstler kaşınabiliyor.Ama net bir şekilde eskiye göre azaldığını söyleyebilirim.
2)Önceden banyoda kafamı şampuanladığımda ilkte köpürmez ikincide saçın yağı gidince köpürürdü.Yani yağlı saçta sampuan köpürmüyor.Bu bilgiyi bi kenara koyalım.Artık duş alırken kafamı şampuanladığımda acayip şekilde köpürüyor sanki saçta hiç yağlanma olmamış az önce yıkamışım gibi fazla fazla köpürüyor.Bunu da yağlanmayı azalttığına bağlıyorum.Ek olarak çevremdekiler saçlarımın parlamaya başladığını söylüyor.Elimde saçlarıma dokunduğumda daha ipeksi yumuşak bi hissiyat var.Her zaman yeni yıkanmış gibi yağdan arındırılmış gibi.
3)Kafamı beyaz kağıt üzerine 60 saniye silkelediğim zaman önceden rahat 50-60 tel gelirdi fakat şuan 5-10 arasında ya geliyor ya gelmiyor sadece bir gün 18-20 tel geldi.Onda da belki kafamda dökülüp birikmiş saçlar olabilir.Zamanla bunu daha iyi teyit ederim.
4)Diffuse thinning olan yerlerdeki derim bükülmiyor kafa derim sertti.Artık biraz daha rahat bükülebiliyor.Ancak şakaklarımda da saç dökülmesi var ama orda ne kaşıntı ve deri sertliği var.Sadece diffuse thinning olan yerlerde böyle bir durum var.
5)Peki yeni saç çıkışı var mı açıkçası bunu diffuse thinning olan yerlerde anlamam zor çünkü diffuse thinning aşırı olmadığı için o kadar saçın arasından teyit etmem zor ama şakaklara baktığımda da bu bir ay içinde açıkçası görüntü yine aynı sanki.Buna net bir yorum yapamıyorum şuanlık ancak vitaminlere başlamadan önce şakakların ve tepenin genel halinin resmini çektim.3 ay sonra falan hala bu takviyelere devam edersem kıyaslarım.(Bunu ilerde test edeceğim sürekli saçımla oynayınca da çeke çeke saçlar dökülüyor saglikli yorum yapamam o yüzden)
6)Şakaklarimda dökülmüş boş yerlerde parlaklık ve ilginc kolajen kaygan bi yapı vardı orası da bu takviyeden sonra normal deri kıvamına geldi parlaklık yok ve kolajen parlaklığı jelatinli durumu yok
7)Son olarak bana kalırsa en belirgin durum da kafa derimde kemik olduğunu düşündüğüm ama aslında kireç birikimi olan şakaklar ve tepe bölgesinde oluşan çıkıntının çok az da olsa küçülmeye başlaması.Temsili resim atarak nerelerden bahsettiğimi göstereceğim.(Bunu ilerde de test edeceğim bu meçhul bir konu)
belirtmek istediğim kireçli yerler buralar:
https://www.hizliresim.com/4pvh35g
- Turuncu bölgelerde hiçbir sorun yok deri sağlıklı kaşıntı yok çıkıntı yok saçlar sağlam.
- Siyah bölgelerde değişik çıkık kemik gibi bir şey var önceden saç vardı orda ve o çıkıntı üzerindeki saçlar dökülüyor.Fakat şakaklarda kaşıntım yok.Gitgide M görünümü almaya başladı saç çizgim.
- Kırmızı bölgede garip bir çıkıntı var kel insanlarda görmüşsünüzdür.Oralar varya hem fena dökülüyor hem de kaşınıyordu.
O çıkıntı yıllar geçtikçe bende büyümeye başladı ben şakaklardaki ve tepedeki bu çıkıntıyı kemik sanıyorum yaş aldıkça kemik yapım değişiyor sanıyodum ama 4 haftadır elimi oralarda gezdirdiğimde bu çıkık yerlerin tümsekliği daha azaldı.Bunu hatta kardeşime ilacı başlamadan önce onun kafasındaki kısımla test ettiğimizde onda saç dökülmesi yok ve oralar çıkık değildi ama benim çıkıktı
şuan tekrardan kafamı kontrol ettiğinde azaldığını söylüyor.
Bu vitaminleri kullanmaya devam edersem saçlarım geri çıkar mı sizce şuan ne oluyor benim saçlarımda bunu biri açıklayabilir mi??