Gönderen Konu: Vitamin takviyesi ile gelen saçlı derideki değişim yağlanma kireç dökülme  (Okunma sayısı 1057 defa)

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Treatmenterin konusunda yer alan vitamini 4 haftadır kullanıyorum.İçeriğinde d3 k2 magnezyum çinko kalsiyum yer alıyor.
Sadece bu vitaminleri kullanıyorum ne minoxil ne finasteride hiçbir şey yok tedavimde.
yaşım 22 yaklaşık 13-14 yaşlarımdan beri bu durumdan muzdaribim saçlarım seyreliyor ve genetik dökülme çünkü saçlarım minyatürize oluyor.Artık 4.hafta olacak nerdeyse tüm değişimleri söylüyorum.

1)Dökülen diffuse thinning bölgelerinde olan ara ara gelen kaşıntı iğne batma hissiyatı kesildi gibi bir şey yüzde 90 oranında azaldı diyebilirim nadiren bikaç gün duş almazsam kaşınabiliyor veya kulak üstü kulaklık şapka taktığım zaman üstler kaşınabiliyor.Ama net bir şekilde eskiye göre azaldığını söyleyebilirim.

2)Önceden banyoda kafamı şampuanladığımda ilkte köpürmez ikincide saçın yağı gidince köpürürdü.Yani yağlı saçta sampuan köpürmüyor.Bu bilgiyi bi kenara koyalım.Artık duş alırken kafamı şampuanladığımda acayip şekilde köpürüyor sanki saçta hiç yağlanma olmamış az önce yıkamışım gibi fazla fazla köpürüyor.Bunu da yağlanmayı azalttığına bağlıyorum.Ek olarak çevremdekiler saçlarımın parlamaya başladığını söylüyor.Elimde saçlarıma dokunduğumda daha ipeksi yumuşak bi hissiyat var.Her zaman yeni yıkanmış gibi yağdan arındırılmış gibi.

3)Kafamı beyaz kağıt üzerine 60 saniye silkelediğim zaman önceden rahat 50-60 tel gelirdi fakat şuan 5-10 arasında ya geliyor ya gelmiyor sadece bir gün 18-20 tel geldi.Onda da belki kafamda dökülüp birikmiş saçlar olabilir.Zamanla bunu daha iyi teyit ederim.

4)Diffuse thinning olan yerlerdeki derim bükülmiyor kafa derim sertti.Artık biraz daha rahat bükülebiliyor.Ancak şakaklarımda da saç dökülmesi var ama orda ne kaşıntı ve deri sertliği var.Sadece diffuse thinning olan yerlerde böyle bir durum var.

5)Peki yeni saç çıkışı var mı açıkçası bunu diffuse thinning olan yerlerde anlamam zor çünkü diffuse thinning aşırı olmadığı için o kadar saçın arasından teyit etmem zor ama şakaklara baktığımda da bu bir ay içinde açıkçası görüntü yine aynı sanki.Buna net bir yorum yapamıyorum şuanlık ancak vitaminlere başlamadan önce  şakakların ve tepenin genel halinin resmini çektim.3 ay sonra falan hala bu takviyelere devam edersem kıyaslarım.(Bunu ilerde test edeceğim sürekli saçımla oynayınca da çeke çeke saçlar dökülüyor saglikli yorum yapamam o yüzden)

6)Şakaklarimda dökülmüş boş yerlerde parlaklık ve ilginc kolajen kaygan bi yapı vardı orası da bu takviyeden sonra normal deri kıvamına geldi parlaklık yok ve kolajen parlaklığı jelatinli durumu yok

7)Son olarak bana kalırsa en belirgin durum da kafa derimde kemik olduğunu düşündüğüm ama aslında kireç birikimi olan şakaklar ve tepe bölgesinde oluşan çıkıntının çok az da olsa  küçülmeye başlaması.Temsili resim atarak nerelerden bahsettiğimi göstereceğim.(Bunu ilerde de test edeceğim bu meçhul bir konu)

belirtmek istediğim kireçli yerler buralar:
https://www.hizliresim.com/4pvh35g

- Turuncu bölgelerde hiçbir sorun yok deri sağlıklı kaşıntı yok çıkıntı yok saçlar sağlam.
- Siyah bölgelerde değişik çıkık kemik gibi bir şey var önceden saç vardı orda ve o çıkıntı üzerindeki saçlar dökülüyor.Fakat şakaklarda kaşıntım yok.Gitgide M görünümü almaya başladı saç çizgim.
- Kırmızı bölgede garip bir çıkıntı var kel insanlarda görmüşsünüzdür.Oralar varya hem fena dökülüyor hem de kaşınıyordu.

O çıkıntı yıllar geçtikçe bende büyümeye başladı ben şakaklardaki ve tepedeki bu çıkıntıyı kemik sanıyorum yaş aldıkça kemik yapım değişiyor sanıyodum ama 4 haftadır elimi oralarda gezdirdiğimde bu çıkık yerlerin tümsekliği daha azaldı.Bunu hatta kardeşime ilacı başlamadan önce onun kafasındaki kısımla test ettiğimizde onda saç dökülmesi yok ve oralar çıkık değildi ama benim çıkıktı
şuan tekrardan kafamı kontrol ettiğinde azaldığını söylüyor.

Bu vitaminleri kullanmaya devam edersem saçlarım geri çıkar mı sizce şuan ne oluyor benim saçlarımda bunu biri açıklayabilir mi??

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
az da olsa işine yaradıysa hayırlı olsun ben ve forumdaki birkaç kişi birkaç ay kullandık işe yaramadı ben 3 ay kullanmıştım bitki suyu vitamin ve balık yağıyla ayrıyeten probiyotik tüketiyordum
saç dökülmen azaldıysa bir miktar gürleşebilir ama öyle yeni saç beklemek biraz hayal olur. çok da ihtiyacın yoktur zaten kendin de demişsin yeni saçı farkedecek kadar açık değil diye bu oldukça güzel

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
az da olsa işine yaradıysa hayırlı olsun ben ve forumdaki birkaç kişi birkaç ay kullandık işe yaramadı ben 3 ay kullanmıştım bitki suyu vitamin ve balık yağıyla ayrıyeten probiyotik tüketiyordum
saç dökülmen azaldıysa bir miktar gürleşebilir ama öyle yeni saç beklemek biraz hayal olur. kendin de demişsin yeni saçı farkedecek kadar açık değil diye bu oldukça güzel

işe yaramadı derken saç çıkışı mı olmadı manasında diyorsunuz yoksa belirttiğim etkilerden hiçbiri mi olmadı.

Yani hiç etki alamadınız mı yağlanma kireç olsun dökülme azalması saçlı derideki değişim falan

Eğer öyleyse çünkü dökülme çeşitlerimiz mi farklı anlamadım ki
Sizin de saçlı derinizde kireçten oluşun çıkıntılar mevcut mu şakakta tepede falan

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
işe yaramadı derken saç çıkışı mı olmadı manasında diyorsunuz yoksa belirttiğim etkilerden hiçbiri mi olmadı.

Yani hiç etki alamadınız mı yağlanma kireç olsun dökülme azalması saçlı derideki değişim falan

Eğer öyleyse çünkü dökülme çeşitlerimiz mi farklı anlamadım ki
Sizin de saçlı derinizde kireçten oluşun çıkıntılar mevcut mu şakakta tepede falan
Hiçbiri
Hiç
Olabilir
çıkıntılar yok
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2023, 10:33:53 Gönderen: duck »

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hiçbiri
Hiç
Olabilir
çıkıntılar yok

bu konuyu bence bilen biri yorumlamalı ikimizde de genetik dökülme var ama belirtilerde farklılıklar mevcut açıklığa kavuşturmak lazım

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
bu konuyu bence bilen biri yorumlamalı ikimizde de genetik dökülme var ama belirtilerde farklılıklar mevcut açıklığa kavuşturmak lazım
Cevap basit aslında. Bağırsak mikrobiyotası da dht üretir bozuk olduğu zaman. Sen hafiften bunu çözdüğün için dhtnin artırdığı sebum üretimi ve dökülme azalmış. Bende öyle bir sıkıntı olmayabileceği için fayda etmemiştir ve şuan anti androjen kullanmam gerekiyordur
Ayrıca kalsifikasyon yani kireçlenme dökülmenin bir SONUCUDUR sebep değil. Yoksa magnezyum tüketince direkt saç çıkması lazımdı. Kalsifikasyon illa çıkıklık olacak diye bir şey yok kafa derisindeki parlama direkt olarak fazla kolajen ve kalsiyumdan kaynaklıdır zaten. Ben de ön bölgemi sıksam bükemem her ne kadar bu gerginlik - galea teorisine inanmasam da

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Cevap basit aslında. Bağırsak mikrobiyotası da dht üretir bozuk olduğu zaman. Sen hafiften bunu çözdüğün için dhtnin artırdığı sebum üretimi ve dökülme azalmış. Bende öyle bir sıkıntı olmayabileceği için fayda etmemiştir ve şuan anti androjen kullanmam gerekiyordur
Ayrıca kalsifikasyon yani kireçlenme dökülmenin bir SONUCUDUR sebep değil. Yoksa magnezyum tüketince direkt saç çıkması lazımdı. Kalsifikasyon illa çıkıklık olacak diye bir şey yok kafa derisindeki parlama direkt olarak fazla kolajen ve kalsiyumdan kaynaklıdır zaten. Ben de ön bölgemi sıksam bükemem her ne kadar bu gerginlik - galea teorisine inanmasam da

Bu kalsifikasyon kireçlenme konusunda şöyle yorumlar mevcut

dht saç derisinde zamanla kireçlenme yapar ve saçın beslenmesini önler.Deri kireçten arındırılabilirse saç artık rahatça beslenebilir.Böylelikle saçlar tekrardan uzar.

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Bu kalsifikasyon kireçlenme konusunda şöyle yorumlar mevcut

dht saç derisinde zamanla kireçlenme yapar ve saçın beslenmesini önler.Deri kireçten arındırılabilirse saç artık rahatça beslenebilir.Böylelikle saçlar tekrardan uzar.
dostum dediğim gibi kireçlenme bir sonuç, ana neden değil. öyle olsaydı anti androjen yerine magnezyum kullanırdık. ki ben uzun süre kullandım hem yüksek dozda hapını (günde 600mg'dan fazla biglisinat-sitrat formunu) aldığım oldu. hem de her gün topikal yağını buna ek olarak haftada bir ise dermarollerdan hemen sonra uyguladım. keşke öyle yapsak da tekrar uzasalar
dht'nin diğer etkilerinden biri saçlı deride kaşıntı ve yağlanma sebum üretimi gerçekleştirmesi. bu da seboreik dermatit rahatsızlığı değilse genetik dökülmenin bir sonucudurr. kişi yağlanma ve kaşıntıyı çözdüğünde saçlarının tekrar çıkma olasılığı bana oldukça düşük geliyor. dökülmeyi azaltabilir tabi orası ayrı konu
tabiki sen de biliyorsundur ama yine söyleyeyim, androjenik-androgenetik alopesi deniyor çünkü saçlarımız genetik olarak androjenlere son derece duyarlı. bu androjenler de saçlarımızı oksijensiz bırakıp yavaş yavaş minyatürleştirip öldürüyorlar. ölen saçların olduğu bölgede vücut sanki kafa derisinde bir yara oluşmuş gibi o bölgeye kolajen yığıyor ve kalsifikasyon-parlaklık gerçekleşiyor. aynı zamanda bu androjenler sebum üretimini artırdığı için kafa derisinde yağlanma ve kaşıntı gerçekleşiyor. biz bu sonuçları engellersek en fazla var olan saçları koruyabiliriz ki o bile muhteşem olur çünkü sorunun temeline değil sadece sonucunun yol açtıklarına odaklanıyoruz.
bizim yapmamız gereken genetikle savaşmak şuan başka bir tedavi yok maalesef. sorunun kökeni androjenler ve bunu düzenlememiz gerekiyor

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
dostum dediğim gibi kireçlenme bir sonuç, ana neden değil. öyle olsaydı anti androjen yerine magnezyum kullanırdık. ki ben uzun süre kullandım hem yüksek dozda hapını (günde 600mg'dan fazla biglisinat-sitrat formunu) aldığım oldu. hem de her gün topikal yağını buna ek olarak haftada bir ise dermarollerdan hemen sonra uyguladım. keşke öyle yapsak da tekrar uzasalar
dht'nin diğer etkilerinden biri saçlı deride kaşıntı ve yağlanma sebum üretimi gerçekleştirmesi. bu da seboreik dermatit rahatsızlığı değilse genetik dökülmenin bir sonucudurr. kişi yağlanma ve kaşıntıyı çözdüğünde saçlarının tekrar çıkma olasılığı bana oldukça düşük geliyor. dökülmeyi azaltabilir tabi orası ayrı konu
tabiki sen de biliyorsundur ama yine söyleyeyim, androjenik-androgenetik alopesi deniyor çünkü saçlarımız genetik olarak androjenlere son derece duyarlı. bu androjenler de saçlarımızı oksijensiz bırakıp yavaş yavaş minyatürleştirip öldürüyorlar. ölen saçların olduğu bölgede vücut sanki kafa derisinde bir yara oluşmuş gibi o bölgeye kolajen yığıyor ve kalsifikasyon-parlaklık gerçekleşiyor. aynı zamanda bu androjenler sebum üretimini artırdığı için kafa derisinde yağlanma ve kaşıntı gerçekleşiyor. biz bu sonuçları engellersek en fazla var olan saçları koruyabiliriz ki o bile muhteşem olur çünkü sorunun temeline değil sadece sonucunun yol açtıklarına odaklanıyoruz.
bizim yapmamız gereken genetikle savaşmak şuan başka bir tedavi yok maalesef. sorunun kökeni androjenler ve bunu düzenlememiz gerekiyor

Anladim knk sebep değil sonuç kalsifikasyon konusunda bunun sebep oldugunu belirtenler de var ama bana da sonuç gibi geliyor.

Ek olarak şunu belirtmeyi unutmuşum hani mesela şakak kısmında dökülen yerlerdeki deri daha parlak daha farklı bi hissiyatta ya kolajen sebebiyle

O derinin hissiyati da mesela alnımın herhangi bi kısmıyla aynı olmaya başladı.

Önceden evet buralar dökülmüş mesela 1cm alt kısmı daha kuru 1cm üstündeki dökülmüş boş alan daha böyle parlak garip bi yapıdaydı deri.(Şakaklar için konuşuyorum)

Şimdi kolajen azalması var orda diyebilir miyiz?

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Anladim knk sebep değil sonuç kalsifikasyon konusunda bunun sebep oldugunu belirtenler de var ama bana da sonuç gibi geliyor.

Ek olarak şunu belirtmeyi unutmuşum hani mesela şakak kısmında dökülen yerlerdeki deri daha parlak daha farklı bi hissiyatta ya kolajen sebebiyle

O derinin hissiyati da mesela alnımın herhangi bi kısmıyla aynı olmaya başladı.

Önceden evet buralar dökülmüş mesela 1cm alt kısmı daha kuru 1cm üstündeki dökülmüş boş alan daha böyle parlak garip bi yapıdaydı deri.(Şakaklar için konuşuyorum)

Şimdi kolajen azalması var orda diyebilir miyiz?
Tam tersi vücut yara dokuyu hissettiği an oraya kelimenin tam anlamıyla kolajen yığar

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Tam tersi vücut yara dokuyu hissettiği an oraya kelimenin tam anlamıyla kolajen yığar

Ama benim sakaklarda bos olan kisimlardaki parlaklik azaldı

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ama benim sakaklarda bos olan kisimlardaki parlaklik azaldı
dostum en basit haliyle anlatayım
dökülen yerlerdeki dokuda kolajen fazladır
kalsifikasyon bir sonuç olarak gerçekleşir
kolajen ve kalsifikasyon yüzünden oradaki deri parlar
bu kadar
parlaklık azaldı diyorsan sen kalsifikasyonu azaltmışsındır orada başka bir şey yok

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
dostum en basit haliyle anlatayım
dökülen yerlerdeki dokuda kolajen fazladır
kalsifikasyon bir sonuç olarak gerçekleşir
kolajen ve kalsifikasyon yüzünden oradaki deri parlar
bu kadar
parlaklık azaldı diyorsan sen kalsifikasyonu azaltmışsındır orada başka bir şey yok

Yani kisacasi senin vucudun yine dht uretecek saldiri devam ediyor sen sadece derinin birikintisini duzeltiyosun ama gelip dht mahvetmeye devam ediyor bu mudur

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Yani kisacasi senin vucudun yine dht uretecek saldiri devam ediyor sen sadece derinin birikintisini duzeltiyosun ama gelip dht mahvetmeye devam ediyor bu mudur
dökülmenin sonucunu ele alıyoruz ana sebebini değil. kolumuzu paslı demirin kestiğini düşünelim. tetanoz aşısı da olmamışız ve kolumuz çok kötü şekilde kanıyor
o kanayan bölgeye dikiş atıyoruz ve dıştan bakıldığında kanama veya sorun gözükmüyor. fakat asıl sorun içeridedir. kaslarda sertleşme ve kasılmalar gerçekleşir aynı zamanda çene kilitlenmesi yani lockjaw yaşanır
bunu engellemek için hem düzenli bir şekilde sorunun kökenine inerek tetanoz aşısı olmamız gerekir hem de kanamayı durdurmamız yani sonucu engellemek için kanayan yarayı düzeltmemiz gerekir
saçta da böyle. sen istediğin gibi kanayan yarayı diker gibi kalsifikasyonu azaltsan da yağlanmayı durdursan da içeride dht saldırısı devam ediyor ve dökülme devam edecek
en iyisi hem dht'nin kendisini hem de dht'nin sonuçlarını engellemen olurdu herhalde. fakat açıkçası ben sonuçlarıyla hiç ilgilenmezdim

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
dökülmenin sonucunu ele alıyoruz ana sebebini değil. kolumuzu paslı demirin kestiğini düşünelim. tetanoz aşısı da olmamışız ve kolumuz çok kötü şekilde kanıyor
o kanayan bölgeye dikiş atıyoruz ve dıştan bakıldığında kanama veya sorun gözükmüyor. fakat asıl sorun içeridedir. kaslarda sertleşme ve kasılmalar gerçekleşir aynı zamanda çene kilitlenmesi yani lockjaw yaşanır
bunu engellemek için hem düzenli bir şekilde sorunun kökenine inerek tetanoz aşısı olmamız gerekir hem de kanamayı durdurmamız yani sonucu engellemek için kanayan yarayı düzeltmemiz gerekir
saçta da böyle. sen istediğin gibi kanayan yarayı diker gibi kalsifikasyonu azaltsan da yağlanmayı durdursan da içeride dht saldırısı devam ediyor ve dökülme devam edecek
en iyisi hem dht'nin kendisini hem de dht'nin sonuçlarını engellemen olurdu herhalde. fakat açıkçası ben sonuçlarıyla hiç ilgilenmezdim

Knk ben simdi bagirsak mikrobiyatasini duzeltip sac derimdeki dhtyi mi azalttim yoksa sadece kalsifikasyon mu

Çünkü bu ikisini de söyledin kafam karisti

Facebook Twitter Instagram