Konuda bahsi geçen eczanelerin bir tanesinden bir miktar oral minoxidil kapsül temin ettim. Birkaç gündür kullanmaya başladım.
Birkaç haftadır biraz suya birkaç damla atarak kullanıyordum.
Şimdi sabah kapsul, akşam ise birkaç damla sıvı ve rogaine foam topikal olarak kullanıma devam edeceğim. Köpüğü ekim geçmişim olduğu şçin sadece vertex bölgesine az miktar olarakkullanıyordum. Birkaç haftasonra oral kapsul ve akşam topikal olarak tedaviye devam etmeyi düşünüyorum.
5-6 ay öncesine kadar minoxili kullanıyordum ama birkaç ayd çok düzensizleşti, dökülme oluştu epey. Bakalım oral kapsul kullanımından fayda alabilecek miyim, sıvı olandan tüketime göre ekstra fayda görebilecek miyim zaman içinde bilgi vermeye çalışacağım.
Bir güncelleme yapayım beyler. Saçlarda bir miktar toparlama var ama güncelleme bununla ilgili olmayacak. saç dökülmem MartNisan aylarında çok yoğunlaştığı ğşin toparlanması için biraz daha zamana ihtiyaç var.
Bugün, minoxil oral kullanımın vücut kıllarına etkisi yönünde bir güncelleme yapacağım.
Çok kıllı bir adam değilim ama kılsız kesinlikle değilim. Genel vücut kıllarım kol bacak vs ince telli ama uzun yapıda. Sırt temiz, göğüs hafif şekilde. Benim en gözüme batan yer kollar ve parmak üstleridir hep.
Neyse sadede geliyorum. Nisan ortalarından sonra yukarıda bahsettğim gibi akşamları losyondan birkaç damla içerek, sabah ise tablet kullanarak, ara verdiğim minoxil tedavisine döndüm. Parmak üstlerine ara ara lazer yaptırıyordum azalmıştı ama oral in etkisini ilk olarak burada gördüm, yakın zamanda lazer ytekrar lazer yaptırınca before yok ama el üst bölgesi için iki foto paylaşıyorım birisi mayıs ortası diğeri de yeni , arada 1 ay var.
İlk fotoda biraz da , minoxilin ilk başlardaki saç dökme olayındaki gibi el üstü tüylerde kıllarda seyrelme olduğunu düşünüyorum zira normalde bundan birazcık daha fazlaydı. Ama 1 ayda epey uzadı. Net bir şekilde oral minoxilin bu yöndeki yan etkisini görebiliyorum. Göz altlarında da bir miktar artış olabilir ama en belrigin gördüğüm yer el üstü. Kollarda da bir miktar artma veya olanın biraz daha koyulaşması şeklinde. Bir iki haftadır sadece sabah 2,5mglık tableti alıyorum. Akşam belki duştan sonra rogaine kullanıyorum. Haftada 3-4-5 gün gibi.
Bir süre daha izleyeceğim, sabah tek tablet ile birkaç ay daha devam edip, gün aşırı gibi kullanıma geçebilirim. Veya bulabilirsem düşük doz tablete geçiş yapabilirim. Umarım şu kıllanma saça da iyi etki ettiğine işarettir.