Gönderen Konu: ŞAHİN ÇELİK - 4200 Greft - Yaş 33 / 10.04.2023  (Okunma sayısı 12638 defa)

Gobel

• Jr. Member
  • **
Ynt: ŞAHİN ÇELİK - 4200 Greft - Yaş 33 / 10.04.2023
« Yanıtla #30 : 06 Mayıs 2023, 18:43:42 »
26. Gün

Alnımda büyük bir şişlik oluştu. 2-3 gündür böyle.
Bir de sol kulak memenin biraz altında da nohut büyüklüğünde şişlik oluştu. Dışardan bakınca belli olmuyor. Benzer bir şişlik aynı kulağımın başka bir yerinde de mevcut. 

Yani toplamda 3 şişlik oluştu. Son ikisini sabah kalktığımda farkettim. Tam olarak sivilce veya akne gibi bir şey değil. Daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı. Saç ekimiyle veya sert masaj yapmaya başlamamla bir ilgisi var mıdır? Daha önce böyle bir şeyle karşılaşan var mı?

Hietzsche

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 07 Mayıs 2023, 01:28:55 »
herhangi bir ilaç kullanıyormusunuz acaba belki yan etki yapmış olabilir.

Gobel

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #32 : 07 Mayıs 2023, 07:47:12 »
Hayır, kullandığım bir ilaç yok.

Beginning

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 08 Mayıs 2023, 17:18:49 »
Saç ekimin hayırlı uğurlu olsun dostum ilk Ekim merkezini bence bizimle de paylaşmalısın ki Ekim yaptıracak arkadaşlar dikkat edebilsin.@Hintell e katılıyorum bu yapıya kesinlikle finas şart araştırıp kullanıp kullanmamak sana kalmış ve kullanmadan önce hormon testi vermen gerekiyor bi düşün isterim kullandığın takviyelere gelince bence xpecia başlamalısın en azından şuan ki kullandıklarına bakarak yararını görürsün

Gobel

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #34 : 09 Mayıs 2023, 09:11:51 »
Saç ekimin hayırlı uğurlu olsun dostum ilk Ekim merkezini bence bizimle de paylaşmalısın ki Ekim yaptıracak arkadaşlar dikkat edebilsin.@Hintell e katılıyorum bu yapıya kesinlikle finas şart araştırıp kullanıp kullanmamak sana kalmış ve kullanmadan önce hormon testi vermen gerekiyor bi düşün isterim kullandığın takviyelere gelince bence xpecia başlamalısın en azından şuan ki kullandıklarına bakarak yararını görürsün

Teşekkür ederim kardeşim. Önceki ekim yerini paylaşmıştım, yakında yazıyı guncelleyip linkini imza kısmında paylaşacağım inşallah.

Finans hakkında birkaç sorum olacak. Önceden ben bunu direk ilaç olarak biliyordum. Bu etken maddeyi içeren iki ilaç varmış. Birini 5e bölüp icebiliyormusuz vs. Bu biraz kafamı karıştırdı. Bunu kısaca anlatıp, neyi tavsiye ettiğini soyleyebilir misin.

Bir de hormon testi nasıl oluyor. üroloji bölümü mu yapıyor vs

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 09 Mayıs 2023, 10:18:05 »
İltihap oluşmuş anlında sivilce gibi lenf bezi de de şişmiş kulağının altında ki alarm vemiş antibiotik alman gerekebilir bir konuş şahin beyle ekim alanında değil o konu da sorun yok alerjin olabilir verilen sıvılara karşı
Global Moderator

Gobel

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #36 : 10 Mayıs 2023, 21:50:31 »
30. Gün

Kendi saçlarım biraz uzadı, şok dökülme neredeyse bitti ama hala saç diplerinde küçük saçlar var bekleyen. Son 10 gündür sert masaj yapıyorum.

Gobel

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #37 : 10 Mayıs 2023, 21:57:13 »
.

Murat_T

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 10 Mayıs 2023, 22:21:38 »
süreç normal kardeşim halen şok dökülme evresindesin ,benim merka ettiğim masajı kendi kararınızlamı yapıyorsunuz yoksa şahin beymi tavsiye etti.

Gobel

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #39 : 10 Mayıs 2023, 22:22:04 »
İltihap oluşmuş anlında sivilce gibi lenf bezi de de şişmiş kulağının altında ki alarm vemiş antibiotik alman gerekebilir bir konuş şahin beyle ekim alanında değil o konu da sorun yok alerjin olabilir verilen sıvılara karşı
Evet kulak lenf bezinden dolayı şişmiş olabilir. Bunu düşünmemiştim.

Şişlik için başından beri ekim merkeziyle görüşüyorum. Bu görüşmelerle genelde Ergin Bey ilgileniyor.

Şişliğin hikayesine gelecek olursak kısaca anlatayım. Resimlere baktığımda ben şişliği bir gün sonra duştan sonra farketmişim. Bundan 1 hafta önce 3 Mayıs'ta başlamış. Ertesi gün Perşembe günü şişliği farkedince ekim merkezine çok da net olmayan bir resim attım ama sivilce olabileceği söylenip masaj önerildi. O gün ilk defa ufaktan 2 tane siyah nokta oluşmuş. Ayrıca kulak etrafında da şişlik vardı. Daha sonraki günler bu şişlik biraz daha büyüdü. Siyah noktalarsa daha da büyüdü. En son Pazar günü şişlik maksimum noktaya ulaştı. Pazartesi günü alnımdaki şişlik inmeye ve etrafı kızarmaya başladı ama ve kez de kulak etrafı iyice şişti. Devam eden günlerde kulağımın etrafındaki şişlikler ve alnimdaki hızla iniyor. Alnımdaki şekilden şekile giriyor ve kaşınıyor.

Ekim merkeziyle Cumartesi günü tekrar konuştuğumda krem önerildi, kuruyemişi, yağlı yemeyi ve vitamin ilacını bırakmam söylendi. Bugün tam kremi alacaktım ama ondan vazgeçtik ekimden sonra kullandığım kreme başlayacağım... Sanırım Ekim merkezinin de daha önce karşılaşmadığı bir durum. Yakından incelemek ve içerisindeki sıvıyı çıkarmak için merkeze ısrarla çağırdılar ama İstanbul'da olduğum için gidemedim. Ayrıca cildiyeye görünmemi de söylediler. İstanbul'da randevu bulabilirsem gideceğim.

Ama ben 1 haftaya bu yaranın tamamen iyleseceğini düşünüyorum.

Bunlar da yaranı günden güne değişim resimleri.
Sırasıyla 3-4-5-6-8 Mayıs
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2023, 22:58:01 Gönderen: Gobel »

Gobel

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #40 : 10 Mayıs 2023, 22:25:20 »
süreç normal kardeşim halen şok dökülme evresindesin ,benim merka ettiğim masajı kendi kararınızlamı yapıyorsunuz yoksa şahin beymi tavsiye etti.
Süreci yöneten Ergin Bey söyledi. Günde 10-15 kez parmak ucuyla masaj yap dedi. Ama ben bir kaç gün sonra biraz daha sert masaj yapmaya başladım.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 11 Mayıs 2023, 08:10:08 »
süreç şok dökülme normal şuan ki şişliğin ekim bölgesi ile alakası yok ya senin anestezi alerjin var ya da bir şey kapmış olabilirsin özel hayatında
Evet kulak lenf bezi alarm demek şişerse ya cinsel yoldan bir hastalık kaptın ya alerjin var ya da  çıban sivilce iltihap durumlarından kaynaklı olabiliyor
ama ekim bölgesi ile bir alakası olmadığı için geçer bir doktora görünmende fayda var

bu durum bu tarz şişme iltihap covid aşılarından sonra çok görülmeye başladı insanlarda
Global Moderator

Gobel

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #42 : 11 Mayıs 2023, 08:22:03 »
süreç şok dökülme normal şuan ki şişliğin ekim bölgesi ile alakası yok ya senin anestezi alerjin var ya da bir şey kapmış olabilirsin özel hayatında
Evet kulak lenf bezi alarm demek şişerse ya cinsel yoldan bir hastalık kaptın ya alerjin var ya da  çıban sivilce iltihap durumlarından kaynaklı olabiliyor
ama ekim bölgesi ile bir alakası olmadığı için geçer bir doktora görünmende fayda var

bu durum bu tarz şişme iltihap covid aşılarından sonra çok görülmeye başladı insanlarda
Dediklerinden anestezi alerjisi olabilir belki. Ama daha önce de Ekim yaptırdım o zaman böyle bir sıkıntı olmamıştı. Onun haricinde aklıma başka bir şey gelmiyor. Covid aşısı hiç olmadım, cinsel yolla hastalık kapma ile ilgili de bir şey olmamıştır. Şişlik öncesinde 1 hafta hasta olmuştum, belki onla alakası olabilir.

Allah'tan ekim bölgesinde olmadı. Ama yakında geçeceğine inanıyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 11 Mayıs 2023, 08:31:39 »
yakında geçeceği kesin antibiyotik de hızlandırır zaten
sivilce çıban arası bir şey bu çıbana benziyor daha çok
bu arada ekim alanında sorun olmasa bile merkezin bu şekilde sorumluluk duygusu ile müdahale ısrarı bence çok değerli
Global Moderator

Gobel

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #44 : 25 Mayıs 2023, 14:00:20 »
45. Gün

Önceki saçlarım biraz daha gür çıkıyor gibi ama emin değilim. Donör bölgesini 2 hafta önce traş ettirdim. Ekim bölgesine daha dokunulmadı. Yakında orayı da ufaktan düzelttireceğim.

Ekim ve donör bölgesinde şimdiye kadar arada sivilceler çıkıyordu ama son 1 haftadır Ekim bölgesinde büyük büyük sivilceler çıkmaya başladı.

Alnımda çıkan şeyle ilgili de şöyle bir gelişme oldu. Önceleri çok önemsemedim. Nasıl olsa 1 hafta 10 güne geçer dedim. Ama bu arada bir yandan da doktora gitmek için randevu almaya çalışıyordum. Koskoca memlekette cildiyeye kıtlık girmiş gibi bir türlü randevu bulamadım. Çevre illere bakmama rağmen yoktu. 1 hafta 10 gün böyle geçmesine rağmen yara bırak iyileşmeyi etrafına yayılmaya başladıktan sonra endişelenmeye başladım. Bir kaç kez acile gittim ama onlar doğru teşhise yaklaşsalar da  tam teşhis koymadılar. En sonunda acilden polikliniğe sevk olup öyle gittim cildiyeye. Doktor görür görmez ne olduğunu bildi. Bunun adı "Zona" imiş. Ayrıntıya girmeyeceğim merak edenler araştırabilirler.

Doktor iki krem verdi. Bunları 1 ay kullan dedi. Sabah akşam bu kremleri kullanıyorum. İlaveten gün içerisinde ekimden sonra donör bölgesi için kullandığım kremi kullanıyorum. Hâlâ kötü gibi dursa da 1 hafta önceki haline göre çok daha iyi. Etrafına yayılan kısmı büyük oranda iyileşti.

Takviye olarak Regrow losyona ve Seogon tablete devam. İlaveten Biotin Solgar ve minoxidil almayı düşünüyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Facebook Twitter Instagram