Gönderen Konu: 19 yaşında aşırı saç dökülmesi  (Okunma sayısı 687 defa)

kelmühendis

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
19 yaşında aşırı saç dökülmesi
« : 13 Nisan 2023, 17:39:36 »
Merhaba, saçlarımın durumu malesef böyle. 19 yaşındayım. Yakin zamanda doktora kan tahlillerime vitaminlere baktırmaya gittim. Kanda bir sıkıntım yok fakat b12 folat D vitaminlerim düşük çıktı hap verdi onları kullanıyorum. Ayrıca TSH hormonumda yükseklik sınırına yakındı alakası var mi bilmiyorum. Bu benim genetik dökülme mi acaba? Babam kel fakat abimin saçları benimkinden daha iyi daha gür ve benim gibi dökülmesi yok, 23 yaşında. Elime attığımda 5-10 tel geliyor. Şuan bioxin saç dökülmesi karşıtı şampuani kullaniyorum(yeni başladım) ve vitamin haplarımı. Üniversite yıllarımda kel kalicam resmen. Bir aralar seboroik dermatit vardı saçımda hâlâ var ama eskisi kadar belirgin değil sanırım. Bu saçlar cidden psikolojimi bozuyor. Bu saç beni ne zamana kadar götürür abiler arkadaşlar. Ne yapmamı önerirsiniz?

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 19 yaşında aşırı saç dökülmesi
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2023, 17:49:28 »
vitamin değerlerini tamamla. eğer dökülme durmazsa 20 yaşını bekle
20 yaşından sonra ise doktor kontrolünde finasteride başlarsın. finasteride seni uzun yıllar kellikten korur
şuan yapabileceğin xpecia almak ketakonazol şampuan ile yıkamak ve dermaroller kullanmak bunlar çok az da olsa katkı sağlar
şuanlık açıklığının olmaması çok iyi minoxidil falan bulaşmana hiç gerek yok

kelmühendis

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2023, 05:15:41 »
vitamin değerlerini tamamla. eğer dökülme durmazsa 20 yaşını bekle
20 yaşından sonra ise doktor kontrolünde finasteride başlarsın. finasteride seni uzun yıllar kellikten korur
şuan yapabileceğin xpecia almak ketakonazol şampuan ile yıkamak ve dermaroller kullanmak bunlar çok az da olsa katkı sağlar
şuanlık açıklığının olmaması çok iyi minoxidil falan bulaşmana hiç gerek yok

Sağolasın hocam bu resmi de biraz düzken seçtim yana tarayınca az da olsa seyreklikleri kapatıyor, dediğin tedaviyi uygulayacam ztn 3ay sonra 20 oluyorum.

yigittttgngr

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2023, 12:30:10 »

Sağolasın hocam bu resmi de biraz düzken seçtim yana tarayınca az da olsa seyreklikleri kapatıyor, dediğin tedaviyi uygulayacam ztn 3ay sonra 20 oluyorum.

Eğer sakalların az çok oturduysa yüzüne *DOKTOR KONTROLÜNDE* fin başlamalısın hemen yarın. Uzun süre saçların kafanı terk etmez hatta şu an olduğundan daha iyi durumda olur 30 yaşına geldiğinde de duruma göre bi ekimle saç serüveninin sonuna gelirsin ölene kadar da kel kalacağını sanmam. Eğer maddi durumum iyi diyorsan minox ve derma roller kullan 15-15 yaşındaki saçlarına kavuşursun. Ama getirisini götürüsünü araştır minox kullanmadan, kalp rahatsızlığı ya da akrabalarda kalp sorunu olan varsa da hiç yaklaşma minoxa.

Nuri Gümüşcü

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 18 Nisan 2023, 03:45:58 »
Finasterid belki saçlarına iyi gelecek ama çoğu hormonun kesinlikle bozulacak fiziksel veya psikolojik yan etki görmesen bile bana sorarsan finasteride hiç bulaşma sağlığın elden gidince saçtan daha önemli olduğunu anlarsın saçların ayrıca kötü değil gayet iyi

efkan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2023, 04:50:41 »
Anti tpo baktır kardeşim. Tsh neden yüksek, hashimoto olabilir. Tiroid sorunu var mı ailede

Facebook Twitter Instagram