Biberiye ve nane yağlarının minox gibi etki gösterdiği araştırmalar mevcut, procapili zaten minox etkisi için değil dht engellediği için kullanıyorum. Ne kadar etkili bilmiyorum ama başlarda saçımı ciddi manada döktü. dökülmeler daha yeni durdu. Yani bu etki gösteriyor demektir.
biberiyeye ait çalışma erkekler üzerinde %2'lik minoxidil ile karşılaştırma içeren bir araştırmaydı ve sonucu ikisi arasında anlamlı bir fark bulunmamasıydı
burada bence cevap basit. minoxidil %2 erkekler üzerinde etkisi yoktur ve biberiye yağıyla arasında fark yoktur
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25842469/nane yağına ait çalışma ise fareler üzerinde yapıldı ve minoxidil ile karşılaştırıldığında aralarındaki fark oldukça kayda değerdi
fakat fareler üzerinde yapılan çalışmalar insanlar için geçerli değildir çünkü farelerde kıl büyümesinin en önemli nedeni deri gerginliğidir
eğer minoxidil kadar işe yarasaydı emin ol ben dahil birçok kişi minoxidil yerine direkt nane yağı kullanırdık fakat maalesef geçerliliği yok
procapil için ise iddialar çok ileri düzeyde. yok finasteride ve minoxidilin işini tek başına yapıyormuş da bilmem ne
olumsuz yorum yapmak istemiyorum hem ben de kullanıyorum fakat etkisi minimal düzeyde hem procapil hammaddesinin kendisi Apigenin, Oleanoic Asit ve Biotinil Tripeptid 3 vitamin içeren bir vitamin kompleksidir ve minoxidilin etkinliğiyle kıyaslandığında neredeyse etkisi yoktur. öyle olmasaydı insanlar benim gibi minoxidili bırakıp döngü yapmayan procapil kullanırlardı
samimi olarak söylüyorum ki ben de doğal yağların en azından minoxidilin %10-20'si kadar etki etmesini isterdim hem yan etki olmazdı hem de ulaşımı ucuz ve kolay olurdu
fakat maalesef kan akışını hızlandırmak veya parlak göstermek dışında etkisi mevcut değil gözenekleri tıkayıp deriyi tahriş etmesi de cabası
fakat sorun genetik değilse kan akışının hızlanması olumlu yönde etkiler bundan dolayı kadınlarda saç çıkarması oldukça olası