BÜYÜK GÜNCELLEME:
İLK EKİMİN 1. YILI
İKİNCİ REVİZE EKİMİN 6. AYIBir yılın sonunda genel olarak yorumlarım:- Doğal olarak eskisinden çok daha farklı bir görünüme sahibim, neticede o kadar saç ektirdik. Bu beni mutlu ediyor.
- Eski fotoğraflarıma bakınca "keşke daha önce ektirseymişim, çirkin çirkin gezmişim ortalıkta" diyorum
- Kliniğin talimatlarına fazlasıyla uydum. Halen sıcak saç kurutma makinası falan kullanmıyorum mesela. Ya da havluyla sert hareketler yapmıyorum. Ayrıca sağlığıma, beslenmeme dikkat ettim, ediyorum.
- Günde 2 xpecia, 1 propecia almaya halen devam ediyorum. Şampuan Prozinc Plus. Başka herhangi bir takviye kullanmadım.
- İkinci ekimin 5. ve 6. aylarında dökülmelerim arttı, her duşta 50 adet civarı ve gün içerisinde 10 civarı dökülmelerim oluyor. Bunun sebebi nedir? İkinci ekimin şok dökülmesi 1-3. ay yerine 5. ayda başlamış olabilir mi? Aklıma bu geliyor çünkü şok dökülme döneminde çok dökülmemişti saçlarım. Veyahut o dökülenlerin yerine yenisi çıkıyor mudur sizce? Yani normal dökülme-yeniden çıkma süreci midir bu? Klinik öyle olduğunu söyledi ama bilemiyorum. Dökülenler kendi saçım değil, ekilenler. Ondan eminim onu belirteyim.
Sonuçtan memnun muyum? Operasyonu nasıl değerlendiriyorum?Buna yanıt vermek biraz zor.. Farklı bir görünüme kavuştuğum için memnunum elbette fakat tam olarak beklediğim gibi olmadı henüz. Çünkü sıklıkla ilgili problemlerim var. Bunu bir sonraki gönderide size göstereceğim. Klinik iyi bir klinik bence ama bu operasyona 10 üzerinden 6-7 puan veriyorum kendi adıma ve bu Serkan Aygın için biraz düşük bir puan anlamına geliyor. Siz kaç veriyorsunuz?
Yanlış anlaşılmasın, bunlar benim şahsi düşüncelerim. Belki benim "iyi" standartım yüksek, belki birkaç ay sonra aniden gürleşecek ya da belki de her ekim yaptıranın saçı böyle ve instagram'a koyulan fotoğraflar yanıltıyor orasını bilemiyorum. (çünkü arkadaşım da burada yaptırdı ve onunki de böyle ama o normal olduğunu söylüyor)
Yorum yaparken bende ilk ekimde 4600 greft(9850 tel) ve ikinci ekimde 2000 greft (4070 tel) ekim yapıldığını unutmayın.
Sıklık meselesi için bir sonraki yorumuma göz atın!