2. ay bitti 3. aya giriyorum. Kusura bakmayın yoğundum foto çektim ama foruma giremedim.
Fotoğraf Tarihleri: 18 Mayıs 2023Durum:1. En önemli konu; enfeksiyonlu bölgede saç çıkışı pek yok. Oradaki açıklık halen nereden bakarsanız bakın belli oluyor. Üstelik yara izi de kliniğin söylediğinin aksine henüz iyileşmedi ama iyiye gidiyor gibi çok yavaş da olsa.
2. Ön-üst bölgede hissizlik devam ediyor.
3. Anlam veremediğim bir şekilde, ekilen birçok saçım (%15-20'si) şok dökülmeye uğramadan direkt ekildiği gibi uzayıp gitti. Yani şok dökülme yaşamadan uzadılar. Bir problem yaratacağını zannetmiyorum.
4. İkinci ay içerisinde 6mm traş makinesiyle nazikçe tıraş oldum. Dolayısıyla o şok dökülme yaşamadan uzayıp gidenler de kesilmiş oldu. Kliniğin broşüründe 1. aydan sonra traş olabilirsiniz yazıyordu, ben 2. ayda oldum ama saç çıkışını etkiler mi bu durum bilmiyorum. Yani şok dökülme yaşayıp kessem bir şey olmazdı muhtemelen de, şu şok dökülme yaşamayanları kesmek zararlı oldu mu bilmiyorum.
5. Propecia ve Xpecia'ya devam ediyorum. Şampuan Prozinc plus, her gün yıkamaya devam. Sigara halen içmiyorum, ekim bahanesine ondan da kurtulduk
6. Nolur nolmaz diye halen havlu kullanmıyorum
Halen saç kurutma makinesi kullanmıyorum
Halen güneşe ve yağmura çıkmamaya dikkat ediyorum
Halen duş başlığı kullanmıyorum
7. Ben pek farketmiyorum ama eşim bazen ekim bölgesinde sivilce çıktığını söylüyor. Bugüne kadar hiç patlatmadım. Ama sanırım patlatmam gerekiyor? Elimle sık sık kontrol edeceğim ekim bölgesini çünkü aynada görünmüyor sivilceler.
Genel yorum: Yani halen mutlu olduğumu, memnun olduğumu, kafamın rahat olduğunu söyleyemem maalesef.
Enfeksiyonlu bölge beni çok rahatsız ediyor psikolojik olarak. Çünkü ben bu kadar dikkatli biri olmama rağmen, ameliyat esnasında kontrolüm dışında gerçekleşen bu durum beni üzüyor.
Onun dışında bu ayda çıkış beklememem gerektiğinin farkındayım. Hissizlik de birazcık rahatsız ediyor, ne zaman düzelecek bilmiyorum fikri olan varsa söylesin.
Teşekkürler.