1. HAFTA GÜNCELLEMESİArkadaşlar 1 haftalık (aslında 8 günlük) güncellememi paylaşıyorum.
Yatış konusu: Bu süreçte koltukta, dik bir pozisyonda hem donör hem de ekim alanını bir yere değdirmeden yatmaya devam ettim. Donörü değdirebilirmişim aslında ama ben değdirmemeye dikkat ettim. Artık yatağıma dönebilir miyim acaba?
Ortam şartları: Neredeyse tüm zamanımı evde geçirdim, perdeler hep kapalı güneş görmüyor, fiziksel aktivite yapmadım, masa başı çalışıyorum.
Yıkama konusu: Belirtilen şekilde yıkamaya aşırı nazik ve dikkatli bir şekilde devam ediyorum. Kliniğin verdiği losyonu sürmek çok zor geliyordu, dünden itibaren ufak bir kolonya şişesini yıkayıp içine biraz losyon biraz su koyup karıştırdım. Ve fıs fıs yaparak kafama sıkmaya sonra da lateks eldivenle yedirmeye başladım. 1 saat süren losyon sürme işi 5 dkya düştü. Forum sağolsun.
Sigara konusu: ilk 4 gün günde 1-2 tane içtim, 5. ve 6. gün maalesef 4-5 adet içtim, 7. ve sonrası günler hiç içmedim. Bıraktım bundan sonra da içmeyeceğim.
Enfeksiyon konusu: Bildiğiniz gibi ön tepe bölgesinde bir enfeksiyon oluşmuştu. Her ne kadar klinik sonradan oluşuyor falan dese de ekim sırasında veya hemen sonrasında oluştuğundan eminim fotolarda da görünüyor zaten. Günde 4 kere bactropan pomad isimli antibiyotikli kremi kullanmaya devam ediyorum. 2 kez orada kırmızı büyük sivilce gibi bir şey oluşup kendi kendine patladı. Klinik, bu belirtiye göre ilacın doğru çalıştığını söyledi. AMA Kafamın diğer bölgelerinde ufak ufak teller çıkmaya başlamışken, bu enfeksiyonlu alanda bir çıkış göremiyorum. Ne olacak bunun hali?
Baş dönmesi: Ekim gününden bu yana ara sıra başım dönüyordu, son 2 gündür neredeyse yarım saatte bir dönmeye başladı. Ben anestezi vücuttan atılıyor heralde, ya da sigaradan falan diye düşünüyordum ama sanırım alakası yok. Çünkü 2 gündür sigara da içmiyorum ve arttı. Böyle bir şey yaşayan var mı? Niye başım döner ki üstünden 1 hafta geçmiş?
Ağrı: Kafamın tam tepe noktasında ara sıra genellikle baş dönmesiyle birlikte gelen bir ağrı hissediyorum. Böyle saç diplerim çekiliyor gibi veya kafanı bir yere vurduktan hemen sonraki zonklama hissi gibi biraz. Nedenini bilmiyorum.
Morluklar: Sakalımın içinde olan morluklar, her geçen gün aşağı doğru gidiyor fotodan görürsünüz zaten nolacak ayağa kadar gidip oradan mı çıkacak
Çatlaklar: Sayenizde çatlakların normal olduğunu öğrendim. Bende 1 adet oluştu sadece, eğer nemli tutmam gerekiyorsa kolaylıkla orayı nemli tutabilirim tüm gün evdeyim. (verdikleri kitapçıkta nemlendirici losyonu ekim bölgesi için günde 1 kez, donör bölge için 3-4 kez kullanabilirsiniz yazıyor)
Takviyeler: Klinik takviyeleri ekimden 18 gün sonra önerdiği için henüz bir takviyeye başlamadım. Ama başlasam iyi olacağını düşünüyorum, niye bekliyorum ki. Bugün bi sorup duruma göre başlayacağım.
Kafamın durumu: Donör, şakak falan yumuşadı bayağı. Ama tepedeki ekim bölgesi halen gergin, sert ve zımpara gibi. Normal mi bilmiyorum? Mesela gergin mi olması iyi yoksa yumuşak mı olması iyi?