Gönderen Konu: Ahmet Tosun (The Hair Clinic) 36 Yaş - Vertex Bölgesi - 3800Greft - 03.02.2022  (Okunma sayısı 968 defa)

Whiskey Echo

• Yeni üye
  • *
Herkese Merhabalar,

İşlerimdeki yoğunluk nedeniyle geçtiğimiz ay yaptırmış olduğum operasyonu ancak paylaşabiliyorum. Elimden geldiğince detaylandırmaya çalışacağım.

Öncelikle bu operasyon sadece Vertex bölgesine yapıldı onu belirtmek isterim. Ön kısımda sadece yan ve ön kısmın birleştiği bölgelere ufak dokunuşlar yapıldı ancak %95 saç vertexe ekildi. Bu benim 2. operasyonum. İlk operasyonumu 2020 Aralık ayında ön bölgeye Bilgehan Aydın'ın merkezinde yine Ahmet Tosun ve ekibine yaptırmıştım. Konu linkini aşağıda görebilirsiniz. Vertex ekimi için de tam olarak bu nedenle tekrar Ahmet Tosun'un yeni açtığı klinikte yaptırma kararı aldım.

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18327.0 ilk saç ekimimin detayları.

Gittiğiniz zaman sol tarafta The Hair Clinic lobisine gidiyorsunuz. Orada sizi hemen karşılıyorlar, ekip zaten bekliyor oluyor ve hemen işlemlere başlıyorlar hiç vakit kaybetmeden. Ekip Ahmet Tosun'un uzun zamandır birlikte çalıştığı bir ekip ve gerçekten çok tatlılar. Yani sizi rahatlatmak gerginliğinizi almak için ellerinden geleni yapıyorlar. İsim hafızam olmadığı için tek tek sayamıyorum ama hepsi gerçekten işini çok özenli yapıyor. Zaten size her yapacakları şeyi önceden söylüyorlar yani her şeye hazırlıklı oluyorsunuz.

Operasyon sabah 7.30'da başlayıp 14.00'da sona erdi. Vertex bölgesinin ön bölge ekiminden aslında prosedürde çok bir farkı yok. Ancak arka bölge biraz daha hassas olduğu için narkoz kısmında biraz daha fazla hissediyorsunuz ilk iğneleri ancak sonrasında yine aynı şekilde hissiz bir şekilde işlem yapılıyor. Operasyon sorunsuz geçti. Operasyon bitiminde 1 adet PRP'yi o anda yapıyorlar. Operasyon toplamda 6 buçuk saat sürdü ve hiç ara verilmedi. Operasyon bitiminde yemek veriliyor ve gözetim amacıyla yemeği orada yemeniz isteniyor. Yemek yedikten sonra son kontroller yapılıp tüm detayları anlatıp tüm ilaçları size verip eve gönderiyorlar.

Bir gün sonra bandaj sökümü için tekrar kliniğe gitmenizi istiyorlar ben de tavsiye ederim çünkü zor o bandajı sökmek. Bir de ilk yıkama biraz acıtıyor. Bu arada vertexin tek güzelliği ilk 3 gün yatar vaziyette olmanıza gerek yok çünkü yaptıkları tüm narkozları arka bölgeye yaptıkları için, bunların sonrasında yüzünüze inip de şişirme ihtimali yok hepsi arkadan akıyor gidiyor :) Kötü yanı ise arka bölge olduğu için hareket ederken ilk 10 gün daha dikkatli olmanız lazım çünkü görmediğiniz bölge olduğu için unutabiliyorsunuz.

Sonrası bildiğimiz 10 günlük yıkama süreci. 10. gün kabuk dökümü ve sonrasında normal sürece devam ediliyor.

Vertex'in ön bölgeden bir kaç farkı var. Ön bölgeye ekim yapıldıktan sonra ilk 6 ay içerisinde normal saçlarınız çıkmaya başlıyor ve aslında bir saç görüntüsü oluşuyor. Ancak Vertex'te en başta sizi uyarıyorlar bu süreç 8-10-12 aylara uzayabileceğine dair. Yani biraz daha uzun sürüyor saçların çıkması. Diğer bir konu ise saçların çıkma ihtimali. Oranlara takılmayın ancak diyelim ki öne ekilen saçların normal şartlarda %90-95'i çıkması öngörülüyorsa, Vertex bölgede bu rakam ne yazık ki %60'lara düşüyor. Bunu göz önüne almanız gerekiyor.

Vertex kan akışının ön bölgeye göre çok daha zor olduğu bir bölge. Ön bölgede kan sulandırıcıyı 1-2 ay kullandıysanız bu bölgede 3-5 ay kullanmanız lazım. Aynı şekilde daha uzun süre fin desteği gerekebilir. Yani daha uzun süren bir süreç olacak ve daha geç ve ne yazık ki daha kötü bir sonuç alacaksınız. Bunu bilerek bu operasyonu yaptırmanız sizi psikolojik olarak rahatlatacak.

Güzel olan bir konu var, saçlar arkada kaldığı için siz zaten görmüyorsunuz :) Her gün acaba uzadı mı ay döküldü mü, çıkmıyor mu acaba vs. gibi triplere girmiyorsunuz :) Yani ektirip ilaçlarınızı düzenli alıp güzel beslenin mümkünse ayda bir PRP yaptırın ve artık ne kadar çıkacaksa o kadarına razı olun :)

Düzenli foto çekmediğim için size şimdi aşağıda fotoları paylaşacağım sırayla. Oradan gözünüzde canlanır. Hem iş yoğunluğumdan hem de sürecin zaten ağır ilerlemesinden kaynaklı uzun bir süre fotoğraf paylaşmayacağım. Ama gelişme oldukça yani saçlar canlandıkça birkaç ayda bir fotoğraf atacağım. Ama sorularınıza cevap verebilirim bu nedenle aklınıza takılan bir konu olursa sormaktan çekinmeyin.

Whiskey Echo

• Yeni üye
  • *
Ekim Öncesi Fotolar

Whiskey Echo

• Yeni üye
  • *
Ekim Sonrası Fotolar

Whiskey Echo

• Yeni üye
  • *
1. Gün Bandaj Söküm Sonrası

Whiskey Echo

• Yeni üye
  • *
2-10. Gün

Whiskey Echo

• Yeni üye
  • *
10. Gün Kabuk Dökümü Sonrası

No.fear

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun güzel görünüyor sağlıklı bi ekim olmuş

Aldous Huxley

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hayır olsun güzel planlama taptaza bir vertex çalışması takipteyim süreci ve sonucu seni tatmin etmesi dileğiyle tekrardan geçmiş olsun ve hayırlı olsun..
  • Ekim Tarihi: 28.10.2022
  • Ekim Merkezi ismi Gold City Hair
  • Greft Miktarı 5002
  • Yaşınız 28
  • Medikal Tedavi Finansterid 1 mg, Nutraxin Keratin (2000 biotin)günde 1 adet

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
hayırlı olsun ekim güzel teğe ala n için ama zor bölge umarım güzel saç çıkışın olur verteks alanda
Global Moderator

htayfun35

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
hocam ekiminiz hayırlı olsun. İlk saç ekimi konunuzu inceledim de aslında güzel sonuc almışsınız ilk ekimde ön bölgede, şuan attığınız fotolarda ön seyrek gözüküyor. Saçlarınızda dökülme mi oldu yoksa kıvırcık olduğu için kapatıcılık mı sağlıyor uzatınca .
  • Ekim Tarihi: 16.01.2023
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİRTRASPLANT
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi Xpecia,Solgar vm2000,Solgar Biotin , Solgar D3K2, ALA, Vichy dercos ds Şamp, Vichy Dercos Aminexil serum
asuman hair Saç ekim merkezi
konum:https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=30201.0

Aldous Huxley

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
hocam ekiminiz hayırlı olsun. İlk saç ekimi konunuzu inceledim de aslında güzel sonuc almışsınız ilk ekimde ön bölgede, şuan attığınız fotolarda ön seyrek gözüküyor. Saçlarınızda dökülme mi oldu yoksa kıvırcık olduğu için kapatıcılık mı sağlıyor uzatınca .
Aynn bu soruyu bende merak ediyorum uzayınca mı kapatıcılık artıyor yada döküldü mi acaba çünkü hafif bi seyreklik var gibi foto ışık açısından da olabilir belki
  • Ekim Tarihi: 28.10.2022
  • Ekim Merkezi ismi Gold City Hair
  • Greft Miktarı 5002
  • Yaşınız 28
  • Medikal Tedavi Finansterid 1 mg, Nutraxin Keratin (2000 biotin)günde 1 adet

Son.kel

• Jr. Member
  • **
Aynn bu soruyu bende merak ediyorum uzayınca mı kapatıcılık artıyor yada döküldü mi acaba çünkü hafif bi seyreklik var gibi foto ışık açısından da olabilir belki
Bence saç kalitesi ve greft sayısı ile alakalı gibi durum.  İnce ve zayıf bi görüntü sezdim

Edgar X

• Hero Member

ekişlen saç böyle bir şey işte uzayınca kapatıcılık sağlıyor çünkü çoğu çoklu greft yalnız kısa iken seyrek oluyor .en iyi sonuçlar bile böyle ,bu yüzden saç ektiren hiç kimse kısa kullanmıyor .

Whiskey Echo

• Yeni üye
  • *
Arkadaşlar Merhaba.

Yorumlar için teşekkür ederim. Evet tepe bölgesi sıkıntılı çıkışlar ne yazık ki yaldır yaldır olmayacaktır ama kanımca benim için yeterli bir sonuç alacağaım. Hafif kararma benim için yeterli olacak. Uzayınca zaten oraları kapatabiliyorum. Sonuçlar ilerledikçe resim paylaşacağım.

Edgar'ın dediği gibi benim ön bölgemdeki açıklık çok fazlaydı zaten ve donör de çok sağlam değildi. Saçımın yapısı da ince ve açık renk saç olmasından kaynaklı saç kısayken doğal olarak çok seyrek gözüküyor. Ama zaten ilk ekildiğinde bile kısayken böyle seyrek görünüyordu. Tabiki de seyrelme belki olmuştur ama gözlemlediğim kadarıyla çok az saç dökülmesi yaşadım. Uzayınca zaten hiç farkedilmiyor.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Beklenti gayet makul ve mantıklı dostum mutlu olmanı dilerim
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram