Merhaba.
Saç ekimi konusunda yaklaşık üç yıldır bu forumu takip ediyorum. Burdaki tüm değerli insanların bilgilenmemde, karar vermemde olan yardımlarından dolayı minnettarım.
Saç ekimi için 17 martta merkeze analize çağrıldım orada burcu hanım ücret alımı ve kan alımı yaptırdı ve Serkan beyi hiç görmeden emirhan bey saç çizgimi çizdi. Enseden 4200 sakaldan 800 alınacak deyince hocayla kısa bir pazarlık yapıp enseyi 4000 e düşürmesini sağladım çünkü donör bölgesi en hassas baktığım bölge ve inş donörüm özellikle beni tatmin edecek kadar toparlar inşAllah…
Neyse 18 mart sabah 9 gibi operasyon başladı ilk önce ense ve yan kısım greftleri topladıar akabinde öğleden sonra gibi ekime başladılar. Çizgiyi de Sahra hanım ve ekibindeki iki arkadaş ve de ben birlikte kararlaştırıp güncelledik yine Serkan beyi hiç görmedim bu yüzden kimse umursamasa da çok kırıldım 🙂. Ekim akşam 17:00-17:15 gibi bitti. Dhı yöntemi ile Sahra hanım ve yanılmıyorsam Doğukan bey iki taraflı çalışıp bir bir ektiler sağolsunlar. Sürekli durumumu sordular tatlı tatlı ufak muhabbetler ettiler, iyi niyetli amatör ruhu kaybetmeden ve profesyonellikten ödün vermeden müthiş bir performansta çalıştılar , ben bu şekilde analiz ettim…
Ekim öncesi greft toplama öncesi xanax ve lokal anastezi yaptılar ama bazı noktalar anesteziyi tam kabul etmemiş olacak ki kafamın bazı taraflarında iğnelerin giriş çıkışını neredeyse birebir hissettim . Ancak mazojistçe olmasa da acı aşırı dereceye gelmediği sürece anestezi iğnesi yapmalarını istemedim özellikle çünkü o durumda ödem olma olasılığı daha çok olur diye kalmış aklımda… ama acı da çok dayanılmayacak gibi değildi zaten…
Ekimin sonuna doğru tepede çalışırlarken tepeyi neredeyse birebir hissediyordum ilk bir şey söylemedim ama bir anda midem bulanmaya fenalaşmaya başladım, nabzım düşmüş olacakki makina ötmeye başlayınca üstüste ekipte ısrarla gayet iyi gittiğini ama iğneleri hissediyorsam ağrı kesici veya lokal yapmayı önerdiler. En son düzelmeyince ağrıyı hissettiğimi ve mide bulantımı söyleyince anestesi uzmanı arkadaş serum taktı ve de içine ağrı kesici enjekte etti, anında rahatladım ve daha iyi hissettim sonrasında da ekim bitti. Son fotolar çekildi akşam yemeği ısmarladılar kafeteryada ve bir arkadaşta ilaçları getirip anlayitımınınyaptı, araca bindirip eve kadar getirdiler.
Ertesi gün yani bugün pansuman ve lazer işlemini yaptılar.
Aşağıya becerebilirsem ekim öncesi ve sonrası bandajlı ve çıkmış halleri paylaşacağım inş…