Direkt tepeden flaş ile fotoğraf çekimi yanıltır. Böyle fotoğraf çekiminde bir çok insanın saçları seyrek gözükebilir. Özellikle tepe bölgesinde. Neden mi? O bölümde saçların yönleri verteksin ön bölümünde dahi sıralı değil farklı yönlerde çıkabilir. Siz de flaşlı fotoğraflar çekerek daha o bölümü seyrek görüyorsunuzdur. Zaten saçları ayırıp fotoğraf çekmez insanları yanıltıyor. Her insanın saçlarında kayıplar olabilir. Bunun sonu illaki hızlı bir şekilde kellikle sonuçlanacak değil. Örneğin benim ailemdeki tüm erkeklerin saçı yok. Kuzenimin babasının saçları var şimdi onunda çok gür saçları vardı dökülüyor. Yani erkek olanların ortak kaderi saçsızlık. Benim saçım ise 15 yaşlarında şakaklardan açılıp 29'a kadar yavaş şekilde dökülmeye devam etti. Sizin ailenizde dökülme yokmuş bu nedenle aslında şanssız görsenizde kendinizi daha şanslısınız. Doktora gittiğinizde zaten hemen genetik saç dökülmesi diyorlar. Siz gün ışığında saçlarınızın genelinin fotoğrafını çekip konuya ekleyebilir misiniz? Ben kısıtlı da olsa attığınız fotoğrafta bir sorun görmedim. Ön bölüm, şakaklar, tepe ve en son ıslak saçlarınızı ekleyin ki durumunu görebilelim.