Arkadaşlar merhaba, ben de sonunda saç ektirmeye karar verdim ve aranıza İzmir'den katıldım. Yaklaşık 3 yıldır aklımda sadece fikir olarak varolan saç ekimine bu yaz her denizden veya havuzdan çıkınca oluşan kellik ve seyreklikten sonra kesin karar verdim.
Yaklaşık 6 ay boyunca bu alanda en iyiden en yeniye, en pahalıdan en uygun fiyatlı kliniklere kadar birçok yeri (yaklaşık 20 klinik) ve şehri araştırdım. Bazılarıyla detaylı görüşmeler yaptım. İsim vermek gerekirse aslında birçok kişinin de bildiği yerler diyebilirim. Mesela Asmed, Medicalhair, Serkan Aygın, Asuman Hair Transplant, Muttalip Keser, Clinichair, Clinicexpert, Novar hair vs...
Kliniklerde araştırmalar yaparken belli ölçütlerim vardı. Bu ölçütlerin sonunda birkaç yer kalacağını ve artık bunlardan birine karar vereceğimi düşünüyordum.
Baz aldığım kriterlere örnek verecek olursak;
1)Ön hatta sık ekim ve Temple Peak(Şakak Bölgesi) başarısı
2)Donör bölgenin orantılı kullanımı
3)Ekim alanını belirleyecek çizimin doğal görünümü
4)İletişim konusunda sorunsuz olması, açıklayıcı olması ve ulaşılabilirlik
5)Önceki çalışmalarının başarılı olması ve genel memnuniyet
6)Fiyatın astronomik olmaması ve istediğim tarihlere kliniğin uygunluğu
Tüm bunların sonunda bazı kliniklerin tarihinin uygun olmamasından, bazı klinikler fiyattan, bazıları iletişimden, bazıları da önceki çalışmalarından dolayı kriterlerime göre elendi ve sona 3 klinik kaldı.
3 klinik arasından tercihimi Asuman Hair Transplant olarak yaptım. Bugün son olarak işlemler öncesi gerekli tüm bilgilendirmeyi aldım ve 17 Mart 2023'e randevumu oluşturduk.
Şimdilik kliniğe de gönderdiğim fotoğrafları buradan sizlerle paylaşacağım. Cuma günü işlemlerin bitiminden sonra da saç çizgisi, ekim alanı vb. tüm işlemleri paylaşacağım.
İnşallah iyi bir süreç olacak ve sizleri de bu sürecin tamamından en detaylı şekilde bilgilendireceğim.
Şimdilik görüşmek üzere diyelim.