Aslında bence eskiden de erken yaşta saçları dökülen insanlar vardı. Artık insanlar hem eskisine oranla daha fazla yaşıyorlar, hem de dünya nufüsu giderek artmaya devam ediyor. Kel genetiği olan iki kişi evlenince çocuklarının bu kaderi maalesef kaçınılmaz oluyor. Ayrıca şimdi insanlar artık saç dökülmesi konusunda daha bilinçli. 20 yıl önce de bu bilinç yoktu. İnsanlar saçlarını kazıtarak dökülmeyi durduracağını düşünüyorlardı. Halen bunun doğru olduğunu düşünen insanlar azımsanmayacak kadar fazla. Kellik bence evrimsel bir süreç değil, öyle olsa herkesin saçları dökülüyor olurdu. Genetikte olan bir hastalık gibi düşünüyorum ben. Kiminin gözleri bozuk oluyor, kimi köse oluyor ya da dişleri bozuk oluyor. Bu tamamen miras alınan genler ile alakalı. Artık insanlar internet sayesinde benzer sorunları yaşadığı insanlara çok daha kolay ulaşabildiği için kelliğin genç yaşlarda yaşandığına şahit olabiliyor. Benim 16 yaşımda saçlarım döküldüğünde sadece 1 - 2 kişi de benzer yaşlarda saç sorunu yaşadığına şahit olmuştum. Sizin çevrenizde kaç tane saçı erken yaşta dökülen insan var? Ben denk gelmiyorum. Siz internet sayesinde saç dökülmeleri yaşayan insanların farkına varıyorsunuz.