Maşallah, ilk ekimde o kadar çıkış oranı yakalamissiniz, öneriniz olur mu bu benim ilk ekimim ve insan doğal olarak "Ekilenlerin hepsi çıksın , erken çıksın" gibi şeyler istiyor.
Hocam senin konunu okudum kan dolaşımın yüksekmiş onun baya bir faydasını görürsün. Benim de kan dolaşımım yüksek olduğundan normal kişilere göre ekim sırasında daha fazla kan akıyordu. 2 ekimde de kanamanın normal kişilere göre daha fazla olduğunu söylediler. Hatta kanı durduramayınca ilk ekimde bana, "ekim öncesi içki kullandınız mı" - "herhangi bir ilaç aldınız mı" diye bir sürü soru sormuşlardı.
ama 5 yıldır sigara alkol kullanmıyorum sonra olayı kan dolaşımının yüksek olmasına bağladılar, ama o iyi bir şeymiş çünkü kan dolaşımı yüksek olan kişiler daha hızlı iyileşiyor diyor doktorlar.
Ben ilk ekim sürecinde hiçbir ilaç kullanmadım, sadece takviye olarak biotin alıyordum sonra fark ettm ki biotin benim sakalda da etki yapmaya başladı. Sakalımda seyrek bir yer vardı orası biotin kullanımından sonra kalınlaştı. O yüzden ben biotini 6,7 ay düzenli olarak kullandım.
Bir ara kafama düzenli masaj yapayım dedim ama hep unuttuğum için o masaj işinde düzen tutturamadık. Belki hatırlatıcı falan ayarlasaydım düzenli yapardım, ama ilk ekimde ben düzenli yürüyüş yapıyordum, yürüyüş kan akışını düzenlediği için o da saç ekimi için faydalı diyorlar. En önemlisi de protein ağırlıklı beslendim, saçların %80'nini keratin adlı protein oluşturuyormuş, onu öğrendikten sonra içeceğinden yiyeceğine kadar hep yüksek proteinli şeyleri tercih ediyordum.
Bir de ilk ekimde prp gibi şeyler de hiç yaptırmadım ama bu sefer prp yaptıracağım, çünkü bu prp donör alanın daha hızlı iyileşip toparlanmasını sağlıyor diyorlar. En azından nasıl bir fark yaratacak görmüş oluruz.