ön çizgi dökülme ve açıklığına göre çok gereksiz geniş olmuş bu durumda donör bölgenden daha fazla gereksiz greft sarfiyatına neden olmuş açıkçası saç ekimi planlaman çok yanlış
saç ını eken merkezin bu işi daha iyi ve profesyonelce öğrendikten sonra yapması daha doğru olur
Sonuç olarak çizgi ilk ekimde belirlendiği için, ikinci ekimde yapılacak fazla bir şey yoktu. 2. ekimi farklı bir klinik yaptı, aynı yere gitmedim. Konuyu okuyup anlamadan ezbere yorum yapıyorsun, kimse bilmiyor bir siz biliyorsunuz. Madem çizgi tasarımı o kadar kötü, niye benim şu konum en çok beğenilenler arasına girdi:
https://www.reddit.com/r/HaircareScience/comments/106lky4/hair_transplant_242_days_of_detailed_progress/O konu 143 bin görüntülenme ve 1000 üzeri beğeni alıp, 165 kere paylaşılmış. Demek ki beğenenler de varmış değil mi? Yine de anlaman için tekrar tekrar yazayım, 2. ekimde en fazla bir ovalleşme yapılırdı ama onu da reddit'te yabancılara sordum büyük çoğunluk yaptırma, sadece ön çizgiye tekli greftler ekleterek görüntüyü yumuşat dedi.
Aslında ön çizgiyle ilgili benim şöyle bir düşüncem var; herkesin ön çizgisi aynı olursa, tek el fabrikadan çıkmış robot gibi oluruz. O yüzden ben tasarımdaki farklılıkları daha olumlu buluyorum. Bence herkes aynı çizgiyi kullanmak yerine eski fotolarından faydalanmalı ve o tasarımı şimdiki yaşına göre uyarlamalı. Ben ön çizgide 2013 yılındaki bir fotomdan faydalandım, alnım o zaman bu kadar geniş miydi? Elbette hayır, ama artık o yaşta da değilim aradan 10 yıl geçmiş.
O yüzden çizgiyi biraz benzettik ama köşeleri çok fazla yaklaştırmadık, yani 10 yıl önceki o doğal sıkılığı ince telli saçlarla yeniden elde etmem çok zor olduğundan, köşeler için daha risksiz bir yerden çizgi çekildi.
İkinci ekimde sadece bir tık aşağı çekip tekli greftlerle sıkılaştırma yapıldı. Şimdi ilk ekimin sonucuna bakılırsa benim saçlarım ince telli olduğu için 5000 greft bile ön tarafı tam kapatıcı göstermedi, ön tarafta seyreklikler kaldı, bir de köşeleri daha aşağıya alsalar görüntü nasıl olurdu kim bilir? Bana göre ilk kliniğin en büyük hataları şunlardı: yanlış açıda ekim ve çoklu greftleri ön hatta kullanması. Zaten ikinci ekim bu 2 hata yüzünden kaçınılmaz oldu. Çizgi tasarımıyla bir problemim yok, 34 yaşa göre kullanılabilir seviyede.