Gönderen Konu: Akdeniz Antalya Saç Ekimi - 2000+ greft (Sıkılaştırma ve düzeltme için 2. ekim)  (Okunma sayısı 3896 defa)

jiv

• Full Member
  • J. i. v.
ön çizgi dökülme ve açıklığına göre çok  gereksiz geniş olmuş bu durumda donör bölgenden daha fazla gereksiz greft sarfiyatına neden olmuş açıkçası saç ekimi planlaman çok yanlış
saç ını eken merkezin bu işi daha iyi ve profesyonelce öğrendikten sonra yapması daha doğru olur

Sonuç olarak çizgi ilk ekimde belirlendiği için, ikinci ekimde yapılacak fazla bir şey yoktu. 2. ekimi farklı bir klinik yaptı, aynı yere gitmedim. Konuyu okuyup anlamadan ezbere yorum yapıyorsun, kimse bilmiyor bir siz biliyorsunuz. Madem çizgi tasarımı o kadar kötü, niye benim şu konum en çok beğenilenler arasına girdi: https://www.reddit.com/r/HaircareScience/comments/106lky4/hair_transplant_242_days_of_detailed_progress/

O konu 143 bin görüntülenme ve 1000 üzeri beğeni alıp, 165 kere paylaşılmış. Demek ki beğenenler de varmış değil mi? Yine de anlaman için tekrar tekrar yazayım, 2. ekimde en fazla bir ovalleşme yapılırdı ama onu da reddit'te yabancılara sordum büyük çoğunluk yaptırma, sadece ön çizgiye tekli greftler ekleterek görüntüyü yumuşat dedi.

Aslında ön çizgiyle ilgili benim şöyle bir düşüncem var; herkesin ön çizgisi aynı olursa, tek el fabrikadan çıkmış robot gibi oluruz. O yüzden ben tasarımdaki farklılıkları daha olumlu buluyorum. Bence herkes aynı çizgiyi kullanmak yerine eski fotolarından faydalanmalı ve o tasarımı şimdiki yaşına göre uyarlamalı. Ben ön çizgide 2013 yılındaki bir fotomdan faydalandım, alnım o zaman bu kadar geniş miydi? Elbette hayır, ama artık o yaşta da değilim aradan 10 yıl geçmiş.  :) O yüzden çizgiyi biraz benzettik ama köşeleri çok fazla yaklaştırmadık,  yani 10 yıl önceki o doğal sıkılığı ince telli saçlarla yeniden elde etmem çok zor olduğundan, köşeler için daha risksiz bir yerden çizgi çekildi. 

İkinci ekimde sadece bir tık aşağı çekip tekli greftlerle sıkılaştırma yapıldı. Şimdi ilk ekimin sonucuna bakılırsa benim saçlarım ince telli olduğu için 5000 greft bile ön tarafı tam kapatıcı göstermedi, ön tarafta seyreklikler kaldı, bir de köşeleri daha aşağıya alsalar görüntü nasıl olurdu kim bilir? Bana göre ilk kliniğin en büyük hataları şunlardı: yanlış açıda ekim ve çoklu greftleri ön hatta kullanması. Zaten ikinci ekim bu 2 hata yüzünden kaçınılmaz oldu. Çizgi tasarımıyla bir problemim yok, 34 yaşa göre kullanılabilir seviyede.

kellim

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
2. Ekim öncesi üstten foto var mi
  • Ekim Merkezi ismi medeks
medeks

jiv

• Full Member
  • J. i. v.
2. Ekim öncesi üstten foto var mi

2. ekim öncesi üstler böyleydi.

Edit: unutmuşumum bu fotoda saçımda wax varmış, sonradan aklıma geldi. O gün saçları kuaföre boyattım, sonra fön çekip saçları waxladı. Normalde wax pek kullanmıyorum ama deneme amaçlı o gün yaptırmıştım. :) 2. ekim öncesi yakın tarihli tepeden başka bir foto bulamadım ama son durumla ilgili saçları boyamadan önce bir video çekmiştim o videoyunun linkini birazdan buraya da atacağım.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2023, 22:16:46 Gönderen: jiv »

jiv

• Full Member
  • J. i. v.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2023, 22:26:02 Gönderen: jiv »

jiv

• Full Member
  • J. i. v.
2. ekimden önce saçların son durumu bu şekildeydi:

Bu videoyu sanırım 256. günde saçları yeni yıkayıp çekmiştim. Saçların boyanmadan önceki halini merak edenler bu videodan bir fikir edinebilir.

Bu videodaki son duruma göre, yaptırdığım 2. ekimden süper verim elde etmeyi amaçlıyorum, çünkü tamamen nokta atışı sıkılaştırmalar yaptırdım.  :)

Böyle saçları öne düşürsem 2. ekime gerek olmayabilirdi ama ben genelde saçları diktiğim için, o ön taraf doğal durmuyordu. Bu yüzden benim için 2. ekim kaçınılmaz oldu.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2023, 22:34:27 Gönderen: jiv »

jiv

• Full Member
  • J. i. v.
İlk ekimden önceki halim de bu fotolardaki gibiydi, kıyaslama yapmak isteyenler için onu da ekleyeyim.

barbaross

• Sr. Member
kinyas düşünmezin yaptığı ön çizgi cidden facia olmuş umarım bu ekimde düzelir.

jiv

• Full Member
  • J. i. v.
kinyas düşünmezin yaptığı ön çizgi cidden facia olmuş umarım bu ekimde düzelir.

Kinyas Düşünmez ve ekibi greftleri seçerken hiç özen göstermedi. Yerli yabancı birçok kişiyle konuştum, büyük çoğunluk hem saçların yanlış açıyla ekildiğini hem de ön çizgide fazlaca çoklu greft olduğunu söyledi. Düzeltmek için çizgiyi bir tık düşürüp, doğru açıyla tekli greftlerin kullanılıp, ön çizginin yumuşatılması lazım dediler.

Tabii üstlere yapılan sıkılaştırma da iyileşme sağlayacaktır. 2. ekimde ön çizgide sadece tekli greftleri kullandım, şu kulak üstü ve etrafındaki tekli greftler saç çizgisi için mükemmel uyum sağlıyor. O yüzden ağırlığı oradaki greftlere verdirdim.  :) Süreç sonunda nasıl olacak ben de merak ediyorum.

tuncik61

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
merhaba yazını yeni gördüm jiv
öncelikle hayırlı olsun.
ben de doktor kinyasa yaptırmayı düşünüyordum ancak hem fiyatları 28 bin olmuş hem de senin sürecinde göstermiş oldukları tavırdan dolayı bayağı tereddüttüm oldu. Birde bu ekibin yaptığı ekimler hakkında genelde ön çizgi konusunda problem oluyor gibime geldi. Aslında doktor kinyası tercih etme sebebim kalem yöntemiyle yapması, günlük az sayıda ekim gerçekleştirmesi ve bizzat operasyonu yapmasıydı.
Senin görüşün nedir? Sence biraz daha bütçemi artırıp daha iyi bir yerde mi yaptırmalıyım? Bu arada ilk operasyonunda kinyas hangi aşamalarda yer aldı? Operasyon anında iğne yaparken vs ağrın oldu mu? Operasyon sonrası rahat geçti mi?
teşekkürler şimdiden.

jiv

• Full Member
  • J. i. v.
merhaba yazını yeni gördüm jiv
öncelikle hayırlı olsun.
ben de doktor kinyasa yaptırmayı düşünüyordum ancak hem fiyatları 28 bin olmuş hem de senin sürecinde göstermiş oldukları tavırdan dolayı bayağı tereddüttüm oldu. Birde bu ekibin yaptığı ekimler hakkında genelde ön çizgi konusunda problem oluyor gibime geldi. Aslında doktor kinyası tercih etme sebebim kalem yöntemiyle yapması, günlük az sayıda ekim gerçekleştirmesi ve bizzat operasyonu yapmasıydı.
Senin görüşün nedir? Sence biraz daha bütçemi artırıp daha iyi bir yerde mi yaptırmalıyım? Bu arada ilk operasyonunda kinyas hangi aşamalarda yer aldı? Operasyon anında iğne yaparken vs ağrın oldu mu? Operasyon sonrası rahat geçti mi?
teşekkürler şimdiden.

Sağol hocam ilk ekimde Kinyas Düşünmez'in asistanı "ön taraf gelişmezse revize yaparız, merak etmeyin süreç sonunda çok doğal görünecek" diye diye beni oyaladı, sonra whastapp'tan ilk ekimde ödediğim ücretin 2.5 katı bir fiyat attılar. Benim bildiğim revize böyle bir şey değil.  :) Kinyas Düşünmez ekimi genelde kendisi asistanıyla beraber yapıyor ama greftleri alan ve seçen kişiler farklı. O sadece ekimde bulunuyor.

Ben ilk ekimde tecrübeli olsaydım zaten bu tekli greft mevzusunu kesin söylerdim ama öğrenene kadar iş işten geçti. Şimdi forumda farklı kliniklerin sonuçlarına bakılırsa, bu tekli greft mevzusunu birçok klinik önemsemiyor. Tekli - çoklu demeden rastgele ön çizgiyi dolduruyorlar. Yeni saç ektirecek kişilere tavsiyem nereye giderseniz gidin ön çizgide tekli greftlerin kullanılmasını şart koşun. Yoksa hiçbir şekilde ön taraf doğal görünmez.

İlk ekimdeki en büyük tesellim çıkış yüzdesinin yüksek olması oldu. Eğer yine oraya revizeye gitseydim garantiye almak için onlara sadece kulak etrafındaki greftleri kullandırtacaktım, tekli greftler genelde oradaki alanda oluyor. Sonra revize konusunda sözlerinde durmadıkları için, 2. ekimde başka bir kliniği seçtim ve ne istediğimi ayrıntılı olarak anlattım.

Ağrı konusuna gelirsek iki ekimde de öyle dayanılmaz bir acı hissetmedim, tabii lokal anestezi uygulandığı için bazı bölgeler daha hassas olup uyuşmayabiliyor. Öyle bir ağrı olursa hiç beklemeden hemen söyleyip o bölgenin yeniden uyuşturulmasını istemelisin. Aslında bu acı konusu kişiden kişiye illa ki değişiyordur çünkü herkesin acı eşiği farklı. Ekimden sonra ise hiç ağrım olmadı benim kafada kan dolaşımı yüksek olduğu için genelde hızlı iyileşiyor.
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2023, 01:01:26 Gönderen: jiv »

tuncik61

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam çok teşekkür ederim.
Dediğiniz noktalardan özellikle görüşeceğim doktorlara belirteceğim. Ben açıkçası bizzat gidip doktorlarla görüşeceğim. Hangisi içime sinerse ondan yaptıracağım. Sizden bir ricam var. Ben saç resimlerimi daha önce forma yüklemiştim sizden rica etsem inceleme şansınız olur mu? https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=30178.msg564904#msg564904
Görüşünüz nedir?
teşekkür ederim şimdiden

jiv

• Full Member
  • J. i. v.
Hocam çok teşekkür ederim.
Dediğiniz noktalardan özellikle görüşeceğim doktorlara belirteceğim. Ben açıkçası bizzat gidip doktorlarla görüşeceğim. Hangisi içime sinerse ondan yaptıracağım. Sizden bir ricam var. Ben saç resimlerimi daha önce forma yüklemiştim sizden rica etsem inceleme şansınız olur mu? https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=30178.msg564904#msg564904
Görüşünüz nedir?
teşekkür ederim şimdiden

Hocam senin ön çizgideki saçların tam olarak dökülmemiş yanlış görmüyorsam, o yüzden senin ekimin bence doğallık konusunda çok avantajlı olur. Kulak üstü alandaki tekli ve ince kalibreli greftleri kullanırsan oraya çok iyi uyum sağlar. Üst taraflar içinde çoklu greftleri kullanırsın daha kapatıcı olur, önden arkaya doğru sıkılaştıra sıkılaştıra giderler, artık ne kadar kapanırsa. Bence yeterli greftin varsa bunu 2 seans olacak şekilde planla, ilk yarısını aradan çıkar, 2. seansta geri kalanları halledersin.
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2023, 01:32:24 Gönderen: jiv »

tuncik61

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam senin ön çizgideki saçların tam olarak dökülmemiş yanlış görmüyorsam, o yüzden senin ekimin bence doğallık konusunda çok avantajlı olur. Kulak üstü alandaki tekli ve ince kalibreli greftleri kullanırsan oraya çok iyi uyum sağlar. Üst taraflar içinde çoklu greftleri kullanırsın daha kapatıcı olur, önden arkaya doğru sıkılaştıra sıkılaştıra giderler, artık ne kadar kapanırsa. Bence yeterli greftin varsa bunu 2 seans olacak şekilde planla, ilk ön tarafı aradan çıkar, 2. seansta geri kalanları halledersin.

Teşekkür ederim cevabın için Jiv hocam.  O zaman ön taraf için kulak üstü alandaki tekli ve ince kalibreli greftleri kullansınlar, diğer kısımlar için çiftli greftler kullanılsın. Öyle ön tarafının oyuncak bebek saçı gibi olmasını istemem :(
Evet ön çizgim dökülmedi tam olarak. Yakında SAÇ EKİMİ yapmayı planlıyorum. DHI yönetimine de daha yakınım. Evet iki ekim daha iyi olacak gibi.

jiv

• Full Member
  • J. i. v.
Teşekkür ederim cevabın için Jiv hocam.  O zaman ön taraf için kulak üstü alandaki tekli ve ince kalibreli greftleri kullansınlar, diğer kısımlar için çiftli greftler kullanılsın. Öyle ön tarafının oyuncak bebek saçı gibi olmasını istemem :(
Evet ön çizgim dökülmedi tam olarak. Yakında SAÇ EKİMİ yapmayı planlıyorum. DHI yönetimine de daha yakınım. Evet iki ekim daha iyi olacak gibi.

Ben iki ekimde de Dhi yöntemini seçtim ama yabancı kaynaklarda okuduğuma göre geniş açıklıklarda fut yönteminde greftler mükemmel hayatta kalıyormuş. Fue yönteminde greftler iyi hayatta kalıyor ama daha kırılgan oluyormuş.

Elon mask büyük ihtimal fut yöntemini kullanmış onunla ilgili şöyle yazmışlar: "FUT is a fairly old technique. If we look at the years when Elon Musk had a hair transplant, FUT was widely known at that time and was applied by most."

2000 yılı başlarında fut daha çok kullanılıyordu.  Her yöntemin bir avantajı veya dezavantajı var. Mesela fut yönteminde greftler mükemmel hayatta kalıyormuş ama donör alanda kalıcı yara izi oluyormuş, saçı çok kısa kestirirsen o yara izi hemen ortaya çıkar. Fue veya Dhi yönteminde ise kalıcı bir yara izin olmadığından hiçbir şeyi gizlemeye gerek kalmıyor. Her tekniğin avantajı ve dezavantajı var. Aşağıya eklediğim tablodan 2 tekniği karşılaştırabilirsin, dhi ve fue benzer sayılır.
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2023, 02:05:56 Gönderen: jiv »

tuncik61

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Çok teşekkür ederim. DEDİĞİN GİBİ HEPSİNİN AVANTAJI ya da dezavantajı var.
Tekrardan hayırlı olsun ekimin.

Facebook Twitter Instagram