Merhaba,
Yaşım 32, saç dökülmem 22 yaşlarında başlayıp 28 yaşlarımda sona erdi. Daha öncesinde saçımın olmamasını çok dert etmiyordum taa ki kilo alana kadar. 1 sene kadar araştırma yaptım. Bu forum üzerinden de araştırdım. Sürekli bir kararsızlık hali oluştu. En nihayetinde Hisar Hastanesi Arşimed tekniği ile ektrimeye karar verdim.
Tercih etmemde ki sebeplerden bir kaçı, hastane içerisinde olması ekim yapan personellerin en az tecrübelisinin o hastane de 3 yıldan fazla çalışmış olması ve birazda kararsızlıktan çıkma durumu içindi. Daha iyi isim yapmış olanlar var mıdır? Mutlaka vardır.
Ekim günüm 04.02.2023 saat 09.00 gibi başladı. 16:00 gibi bitti.
Ekime önce iğne ile uyuşturma süreci ile başlıyorlar. Zaten o iğnelerden sonra hiç bir ağrı sızı oluşmadı. Uyuşmadan sonra donör bölgeden bir hemşire makine ile açım yapıyor. Diğer hemşire açılan bölgede ki kökleri topluyor. Benim bu süreç 3 saate yakın sürdü.
Sonrasında yemek yedik. Yemekten sonra Tuğba Hanım ekim yapılacak bölgede ki deliklerin açılma işlemini yaptı. Delik açılma işlemi bittikten sonra tekrar aynı hemşireler ekim yapmaya başladılar. Benim ön bölgeden arka bölgeye sık ekim yapılacağını belirttiler.
Ekim kısmı da yaklaşık 3 saat kadar sürdü. Sonrasında bandaj vb. işlemler yapıldı ve hastaneden ayrıldım. 2 Gün sonrasında ilk yıkama yapıldı. Yıkama sonrasında köpük ve sebamed şampuan verildi.
İlaç olarak;
Aksef - Antibiotik
Prednol - Anti Ödem
Xpecia - Vitamin
Ecopirin - Kan sulandırıcı
yazdılar.
Süreçten şahsi olarak memnunum. İşim dolayısı ile yüzümü filtreledim. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Düşüncelerinizi beklemekteyim.