Arkadaşlar selamlar. Önceden saç ekimi düşündüğümle ilgili görseller paylaşıp klinikle görüştüğümü paylaşmıştım. Batmandaki başka bir hastane ve bu klinik arasında kalmıştım. Burayı seçmemde Cansu hanımın beni en ayırıntılı şekilde hiç sıkılmadan bilgilendirmesi, sorularıma net ve açık cevaplar vermesi çok etkili oldu. Kendisine tekrardan teşekkür ediyorum
Sonunda o kutlu gün geldi ve saç ekimini yaptırdım.
uzun saç- traşlı- ekim gecesi ve bir gün sonrasının fotoğraflarını ekliyorum. sonucu ve ekimi değerlendirirseniz çok sevinirim. Ayrıntılara gelecek olursak.
Sabah 08.00 da klinikteydim. Osman hoca önce uzun saçlı çekim yaptı sonra saçları tıraş etti kısa saçlı çekimleri yaptık. Sonra 08.30 gibi greft alımına başladık. Büşra hocanın kendisi greftleri mikro motor cihazla alırken Halit hoca da greftleri toplayıp ayırıyordu. yaklaşık 4 saat sürdü bu işlem. saat 12.30 gibi çizim işlemine başladı Büşra hoca. Elle çizim yapıyordu. Cihaz falan kullanmadı. Doğal bir çizgi olmasını özellikle M olmamasını istedim ve gerisini ona bıraktım. Önler çok sık, ve arkaya doğru gittikçe kendi saçlarıma da zarar gelmeyecek şekilde sıkılaştırma yapılarak ekimi planladık. Önlerde ince ve tek gruplu saçlar kullanılınca daha doğal görüneceği için planlamaya onu da ekledik. Çizimden sonra hemen Safir uç ile kanal açma işlemi başlandı. Yaklaşık 2 saat sürdü bu işlem. 14.30 gibi yemek molası verdik ve sonradan sürecin en uzun kısmı olan greft ekimi başladı. Yaklaşık 4 buçuk saat sürdü. Sonlara doğru boynum artık acayip derece ağrımaya başladı. Ekim işini Halit ve Osman hoca (ilk 20 dakika Reyhan hoca) yaptı. Kafam biraz zor uyuştuğu için belli bazı bölgelerde acılar hissediyordum. Uyuşturmanın ilk iğneleri haricinde sonradan çok bir ağrı hissetmemiştim ama bazı bölgeler direnç gösteriyordu ısrarla
Çok şükür ekimi kazasız belasız bitirdik ve kafamı arabay çarpmadan (bu olacak diye çok korkuyordum:)) eve geldik. Günde birkez antibiyotik ve ağrım olursa diye ağrı kesicim var. Kan sulandırıcı iğne yapıldı (enox 6000) ekimden hemen sonra koldan ve sonraki gün yapılması için. Tepedeki kan akışını hızlandırmak için. Şimdilik bir sorun görünmüyor. Ya da oradan bakınca görünüyor mu ? Yorumlarınızı merakla bekliyorum...