Öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Konu bir kere yanlış yere açılmış onu belirteyim. Başlangıç olarak panik ruh halinden çıkmaya çalışın. Saç dökülmesi hayatın sonu değil. Günümüzde de iyi kötü çözümler mevcut. Benzer yaşlarda saç dökülmesi yaşayan birisi olarak boşuna kendinizi yormuş olacaksınız. Yazdığınız takviyelere gelince yaşınız genç olduğu için hormonsal takviyeler kullanmamak aslında isabet olur. Ama agresif bir dökülme varsa bu tarz takviyeler kullanmadan da genetik saç dökülmesini durdurmak açıkcası bana göre zor. Bu yüzden o yaşlarda ben herhangi bir takviye kullanmamıştım. Onu da belirteyim. Ailenizde saç dökülmesinin nasıl ilerlediğini öğrenmeye çalışın. Mesela şuan babanız kel birisi ama saçları nasıl dökülmüş? Benim babamın saçları 28'lerde dökülmeye başlamış ve ben bu dönemlerde finasterid kullanmaya başladım. 40'lara kadar da tepe bölgesinde saçları varmış. Ama dayımlarım saçları birisi 20'lerde hatrı sayılır şekilde dökülürken, 25'te tamamen kel kalmışken, diğer dayımında 30'ların başlarında hatrı sayılır saçları dökülmüş. Şuan dayımlar ve babam hepsi nw 7 durumundalar. Benim de saçlarım 16 yaşında şakaklarım açıldı ve 28'lere kadar saç dökülemem stabil gidiyordu. Kendimden örnek vermemin nedeni doğru zaman da doğru tedavi kullanmanın önemini anlamanız için yazıyorum. Şuan 35 yaşındayım ve saçlarım halen çok iyi durumda. Hatta saç ekimi konumda güncelleme de yaptım görebilirsiniz. Yani demem o ki eğer agresif bir dökülme yoksa bazen tedavi dahi süreci olumsuz etkileyebilir. Minoksidil ya da procapil kullandığınızı varsayalım. Bu tedaviler süreklilik ister. Kullanıp bırakırsanız saçlarınız daha da gerileyebilir. Bütçe sorununuzdan bahsetmişsiniz bu takviyeler önceden 50 lira civarındayken şuan 400 lira kutusu satılıyor. Belki daha da fiyatı artabilir bilinemez. Alamazsanız fiyatından dolayı saçlarınız daha da gerileyebilir. Arkadaşların dediği gibi vitamin değerlerinize baktırıp eksik vitaminler varsa edinebilirsiniz. Az da olsa yararını görürsünüz, saçlarınızı canlandırma da faydası olur. Biotin kullanımı da çok az faydasını görürsünüz. Diğer türlü agresif bir dökülme yaşıyorsanız antiandrojen harici bu durumu yavaşlatmak üzgünüm ki zor. Kullanmama konusunda da Xpecia dahi sürekli kullanımı adına bence çekinmenizi anlıyor ve mantıklı buluyorum. Serioxyl ürününe forum da arada denk geliyorum ama ne araştırdım ne de kullandım. Bir fikrim yok. Procapil olarak 2018'de Hair Forte kullandım 1 şişe artısı ya da eksisi olduğunu görmedim. Topikal sprey tedavisini düşünsem ben fda onaylı minoksidili kullanırdım. Ama agresif dökülme de bence antiandrojen olmadan minoksidil uzun vade de üzebilir. Forumu iyice araştırıp daha önceden bu takviyeleri kullanan insanlardan fikir alabilirsiniz.