Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,
2 yıldır forumu Offline şekilde takip ediyordum. Forumu kuran ayakta tutan herkese teşekkürü borç bilirim çünkü bu forum sayesinde izmirde ekim yaptırmak gibi çok kötü bir fikirden dönüp son 1 yıldır sıkı takip ettiğim, ön çizgisine, şakak ve temple ekimlerini çok beğendiğim Asuman Akgül hanım'ı bu forum sayesinde tanıdım.
Yüzlerce konu inceledim süreçleri takip ettim kısacası buradaki insanlar bana çok fazla şey öğretti, bende bu havuza katkı sağlamak için vefa borcumu ödemeye geldim.
Saat 8:30 da özel yüzyıl hastanesinde oldum. Asuman hanım ve özlem hanım ile tanıştım ve hızlıca çizgi tasarımına geçtik. Asuman hanım sorduğum herşeye çok net cevaplar veren çok tatlı bir insan bu arada. Aynayı bana çevirdiklerinde daha önce düşüncemde oluşturduğum çizgiyi Asuman hanımın kafama çizdiğini gördüm. Daha sonra traş için yan odaya alındım ve hızlıca kan alımı anestezi işlemlerine geçip kök alımına başlandı. Greftlerimin kaliteli ve çoklu olduğunu iletti arkadaşlar. Bu durum beni sevindirdi.
Kök alımlarını Enes bey ve Melike hanım yaptı. İkiside çok titiz çalıştılar, emekleri için çok teşekkür ederim. Bu işlem 4 saat gibi sürdü, 15 dakikalık bir yemek molası verdik. Daha sonra kanal açma işlemi için Asuman hanım geldi ve tüm kanalları açtı.
Bir 10 dk lık moladan sonra son adım olan Ekim işlemine başlandı. Ekimi Asuman hanım Enes bey ve Melike hanım ile başladık daha sonra Enes bey ve Melike hanım ile devam ettik. Son 1 saatte ozan bey ve Elif hanımda ekime yardımcı oldu. Asuman hanım tüm süreçte bulunmaya çalıştı bulunmadığı durumlarda sürekli gelip kontrol etti bunlar benim için çok önemliydi. İçime sinen bir ekim oldu.
Ekim işi sabır işiymiş arkadaşlar. En zorlandığım şey 12 saat hareketsiz kalmaktı. İlk iğneler dışında sıfır ağzı sızı oldu. İlk gece uyku problemi de yaşamadım, direk mışıl mışıl uyudum. Uyurken sola dönmeye çalışmışım, forumdan öğrendiğim seyahat yastığı taktiği beni kurtardı dönememişim. Visconun önden kilitli yastığını almıştım.
Bugün uçakla dönerken basınçtan olduğunu düşündüğüm garip bir olay oldu, göz pınarlarımdan muhtemelen kafama enjekte edilen sıvı geldi ve hüngür hüngür ağlıyor gibi oldum. Peçete yetiştiremeyince gülmeye başladım hem ağlayıp hem gülünce uçaktakiler deli sanıp biraz garipsediler ama olsun
Bu arada Asuman hanım foruma göz atarken bazı arkadaşların ekimden sonra su ile kafasını nemlendirdiklerini görmüş, bunun enfeksiyon riski oluşturduğunu ve yanlış olduğunu söyledi sizlerle paylaşmak istedim.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın, değerli yorumlarınızı bekler saygılar sevgiler dilerim.
Takviyelerim
*Saç ekiminden 3 ay önce saçımı güçlendirmek için AGA-E tablet kullandım bıraktım.
Xpecia - günde 2 adet sürekli
Solgar vm 2000 - günde 1 adet sürekli
Solgar biotin - 2 kutu( 5000 mg yükleme daha sonra 1000 mg devam)
Solgar d3k2 - 1 kutu
Solgar Alpha lipoic acid 1 kutu
Redoxon c d çinko 15 tablet 1 kutu
Vichy Dercos ds şampuan- sürekli
20. Günden sonra vichy dercos aminexil serum kullanacağım.
Yukarıdaki vichy serum bittikten sonra prozinc Plus sprey kullanacağım 3 kutu.
İlk 6 ay, 2 ayda bir kan tahlilleri yaptırıp dermatalog ile vitamin değerlerimi takip edeceğim.