Herkese merhaba, çok gerilerden geriyorum. Operasyonun üzerinden yaklaşık 1 (bir) yıl geçti. Genel olarak memnunum, ön tarafın toparlanması görüntümde eskiye nazaran önemli bir fark yarattı.
Öte yandan bu süreçte tabii DHT baskılayıcı kullanmadığım için dökülmeler devam etti. Diğer yan terapiler ne kadar uğraşırsanız uğraşın eğer saçınızın döküleceği varsa bence önüne geçemiyor. Bu süreçte PRP ve mezoterapi yaptırmaya devam ettim. Diğer yan ürünleri de tabii ilk baştaki disiplin ve ciddiyetle kullanamadım. Yan etki riski varsa da arkadaşlar maalesef bu işte dökülmeyi durdurmak için tek etkili yol DHT baskılayıcılar gibi gözüküyor, herkes kendine göre "calculated" bir risk alıp bu opsiyonu bilinçli bir şekilde değerlendirmesi lazım.
Bir süredir tekrar bir operasyon isteğim vardı, sıklaştırma ve mümkünse ön çizgiyi biraz daha öne alma niyetiyle kliniğe gittim. Kendi müşteri temsilcim var zaten baya yardımcı oluyorlar. Öncelikle Emirali Hoca'yla görüştüm, kendisi klinikte Serkan Aygın'dan sonra en yetkili isim zaten, bilen biliyordur. Emirali Hoca "ön çizgin iyi ama istersen şöyle bir planlama yaparız" diye tam istediğim gibi bir planlama yaptı (ilk iki foto) ama yaklaşık 3200 greft kullanmak gerekecekti, biraz endişelendirdi açıkçası bu beni zira sakalım vs. uygun değil ve donörümün de tek hakkı var gibi bir durum var. Ben kendisinin çizdiği kadar öne gelmek de istemiyordum açıkçası, çünkü kapasitem sınırlı, yoksa tabii ki isterim. Ama oradan da geri adım atmadı, şimdi kendisi de plastik cerrah, bildiği bir şey var ben de çok üstelemek istemedim.
Oradan kalan çekinceyle bir de Serkan Hoca'yla görüşmek istedim, görüşme ayarladım. Kesinlikle sizi konuşturmuyor, asla
Direkt işte "DHT blocker kullanmadığım için saçıma yazık ettiğimi" söyledi. "Ön bölgeye 1400 greft sana ücretsiz revizyon yapayım, önce ben beğeneceğim, herkese yapıyorum zaten" şeklinde işinin arkasında olduğunu belirten bir tutumla beni revizyona ikna etti (son iki foto). Ama benim aklımda hala daha büyük çaplı bir operasyonla biraz sıklaştırma yeterse de ön çizgiyi 1 cm daha inme hedefim var. Sanırım bu diğer tura kaldı. Seneye 2025 Ocak gibi tekrar düşünüyorum ama belli olmaz. Bu esnada işte en azından topikal finasterid kullan dediler, o yönde ikna oldum ve kullanmaya başladım bir süredir.
Şimdi 25 Ocak 2024'te ücretsiz revizyon operasyonum var. Eski ekipten memnun kaldığım için aynı ekibi istedim, zaten onlar da standartta öyle yapıyorlarmış. Ekipteki isimleri kontrol ettim, ekip hala aynı kişilerden oluşuyor hemen hemen. Bu iyi bir şey. Serkan Aygın'ın görüşüne göre revizyon ve topikal finasterid ile ön tarafta baya performans alacakmışım. Benim şahsen odaklanmalarını isteyeceğim yer açıkçası ön orta kısımda, ekim yapılmayan bölgedeki boşluk olur. Ersin Bey'e operasyon öncesi bu yönde geri bildirimde bulunacağım. Üşenmezsem tüm süreci ayrı bir başlıkta paylaşırım. Hayırlısı, bana şans dileyin