Gönderen Konu: 07.01.2023 - Dr. Özgür NALBANT - 2740 Greft - Yaş 38  (Okunma sayısı 6265 defa)

Dazman

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 07.01.2023 - Dr. Özgür NALBANT - 2740 Greft - Yaş 38
« Yanıtla #16 : 20 Ocak 2023, 10:47:32 »
Temiz ekim olmuş. Yalnızca ön çizgi daha estetik olabilirmiş. Benim beğendiğim ekimcilerden Özgür Nalbant, umarım iyi bir sonuç alırsınız.
Fotoğraf açısından mi bilmiyorum ama aynaya bakınca gayet iyi görünüyor çizgi ama fotoğraflarda bir garip duruyor. :D
Özet olarak ayna karşısında memnunum.

Dazman

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 24 Ocak 2023, 12:23:04 »
Ekimin 17. Günü. Saçımı yıkarken elime bir kaç tel geliyor ama dökülme değil de sanki kırık gibi.

Bir de ekilen saçların boyu bebek saçlarıma göre çok kısa kaldı, bu durum normal mi?

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #18 : 24 Ocak 2023, 21:13:40 »
Saçları saat yönünde yıkıyorsunuz ya o kırılmalar normal. Bence güzel görünüyor ekiminiz sorunsuz. Saçların uzama hızına takılmayın şimdilik. Ekilen saçların uzamaması saçların çıkmayacağı anlamına gelmez, ekilen saçlar uzarsa da o saçların %100 çıkacağınında garantisi yok şok dökülmeye kadar. Siz şuan şok dökülmeyi bekleyin.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Dazman

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 24 Ocak 2023, 21:23:05 »
Saçları saat yönünde yıkıyorsunuz ya o kırılmalar normal. Bence güzel görünüyor ekiminiz sorunsuz. Saçların uzama hızına takılmayın şimdilik. Ekilen saçların uzamaması saçların çıkmayacağı anlamına gelmez, ekilen saçlar uzarsa da o saçların %100 çıkacağınında garantisi yok şok dökülmeye kadar. Siz şuan şok dökülmeyi bekleyin.
saçları yukarıdan aşağı doğru hafifçe bastırarak yıkıyorum. Saat yönünde hareket yapmaya korkuyorum açıkçası. Yanlış mı yapıyorum hassas davranarak?

kelbabangida

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 24 Ocak 2023, 21:45:10 »
saçları yukarıdan aşağı doğru hafifçe bastırarak yıkıyorum. Saat yönünde hareket yapmaya korkuyorum açıkçası. Yanlış mı yapıyorum hassas davranarak?

17 gün olmuş sert yıka bence .bu saatten sonra ölen kalan çoktan belli olmuştur sadece kurtulanları görmek zaman meselesi.

Dazman

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 24 Ocak 2023, 22:02:09 »
17 gün olmuş sert yıka bence .bu saatten sonra ölen kalan çoktan belli olmuştur sadece kurtulanları görmek zaman meselesi.
O kadar alıştım ki korunmaya çalışmaya, elim gitmiyor saçlara. Yarın biraz daha normale yakın şekilde yıkamaya çalışayım.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 24 Ocak 2023, 23:02:21 »
Kabuk dökümünden sonra artık normal yıkayabilirsiniz saçlarınızı. Aşağı yukarı yapmanıza ya da saat yönünde yıkamanıza gerek yok. Ben onu yanlış anlaşılma olmasın kabuk dökümü zamanı yıkamalarınızda o şekilde yıkadığınız için saçlarınız kopuyordur manasında yazmıştım. Önemli olan kökler, kökler de derinin altında zaten.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Dazman

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 25 Ocak 2023, 00:56:07 »
Kabuk dökümünden sonra artık normal yıkayabilirsiniz saçlarınızı. Aşağı yukarı yapmanıza ya da saat yönünde yıkamanıza gerek yok. Ben onu yanlış anlaşılma olmasın kabuk dökümü zamanı yıkamalarınızda o şekilde yıkadığınız için saçlarınız kopuyordur manasında yazmıştım. Önemli olan kökler, kökler de derinin altında zaten.
Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

Korkusuz Korkak

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 25 Ocak 2023, 14:09:11 »
Kabuk dökümünden sonraki görüntü gayet iyi. Ekilen greft sayısı da makul görünüyor. Tek eleştirim; ekim öncesi saç çizginize yakın bir çizgi tasarlansaydı daha iyi olur gibi geldi bana. Hayırlı olsun.
  • Ekim Tarihi: 04.05.2021
  • Ekim Merkezi ismi ASMED
  • Greft Miktarı 4.541
  • Yaşınız 45
  • Medikal Tedavi Ekim gününden itibaren Finasterid. 15. aydan itibaren 3 günde bir Avodart'a başladım, iki ay sonra haftada 2'ye düşürdüm. 15. aydan itibaren ayda bir defa toplam 15 seans prp yaptırdım. Ekim 2023 den itibaren haftada 5 gün Alpecin losyon kullanıyorum.

İdor

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #25 : 25 Ocak 2023, 14:19:36 »
Hayırlı olsun tekrardan . Tecrübeli arkadaş yardımcı olmalarini istiyorum benim açıklıkta sizin ki gibi fakat bir soru soracağım. Bu gibi saç ekimlerinde (aciklik ve sikilastirma gibi..) üst kısımdaki mevcut saçlar ile donör bölgesinden alındıktan sonraki diğer mevcut saçlardan daha yavaş ve ince büyüyor bunun sebebi nedir . Üst kısma kanal acilip ekildiği için mi . Normalde ekilmeden önce üst bölgedeki saç ile sanki şimdiki büyüyen mevcut saç arasında fark var insan soruyor bende bu kadar açıklık mi vardı diye .

Dazman

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 25 Ocak 2023, 16:36:42 »
Kabuk dökümünden sonraki görüntü gayet iyi. Ekilen greft sayısı da makul görünüyor. Tek eleştirim; ekim öncesi saç çizginize yakın bir çizgi tasarlansaydı daha iyi olur gibi geldi bana. Hayırlı olsun.
Orjinal çizgim daha yuvarlaktı. Ancak forumda gezdikçe V tipli çizginin daha estetik olduğuna kanaat getirdim, Özgür Hoca da benzer tavsiyede bulununca mevcut çizgiye tamam dedim.

Dazman

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 25 Ocak 2023, 16:38:39 »
Orjinal çizgim daha yuvarlaktı. Ancak forumda gezdikçe V tipli çizginin daha estetik olduğuna kanaat getirdim, Özgür Hoca da benzer tavsiyede bulununca mevcut çizgiye tamam dedim.
Şu an kesin bir şey demem mümkün değil ama ekim bölgesinden mevcutta var olan saçlar aynı kalınlıkta uzuyor gibi duruyor. Ekilen saçlar mevcutta olanlara göre daha kısa ve daha kalın yapıda.

Dazman

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 25 Ocak 2023, 19:11:29 »
18. Gün.
Sanıyorum şok dökülme başladı. Yıkama sırasında elimi her attığımda 5 ila 10 telin elimde kaldığını gördüm. Muhtemelen görmediğim kadar da su ile gitmiştir. Bilmiyorum psikolojik mi ama ekim bölgesi seyrekleşmiş gibi geliyor. Gelen teller genelde düzdü, arada bir iki tane L ve J şekilli tel de gördüm. Dökülen saç teli diplerinde kök yada benzeri bir yapı yok, sade saç teli.

Sormak istediğim iki soru var;
1) 18. Gün şok dökülme için erken mi?
2) Dökülen tellerin düz ya da baston şekilli olmalarının herhangi bir anlamı var mı?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 25 Ocak 2023, 20:57:44 »
Şok ile giden saçlar oldukça saçlar seyrekleşecek. Dökülüyor saçlarınız her yıkamada normal :)

Facebook Twitter Instagram