Bu konuyu netten bir doktora sordum malesef o da cevaplamadı ,Tamamen biraz bilgim doğrultusunda mantıklı bir açıklama getirmeye çalışayım,Ekilen saçlar zaten dökülmemeye kodlanmış saçlar enseden alındığı için tabi ki eğer saç ektiren kişi çok genç ise ensedede gerileme olabilir belirli yaştan sonra gerileme sonucu alınan yere bağlı olarak ekilen saç dökülebilir minoxcilin şöyle bir etkisi olabilir ensedeki saçlar ince telliyse dökülmese bile onları kuvvetlendirip erken çıkmasını sağlayabilir bırakıldığı zaman ise yine ilk alındığı ince telli haline dönebilir ,eğer ki orada ekimden önceki saçlarınız var ise o saçalr minox la çlenir bırakıldığı zaman ise zaten dökülmeye kodlanmış saçlar var ise bu saçlar dökülür bu da arada hafif boşlık yaratıcağı için ekilen saçlar dökülmüş izlenimi verir
Bu konuda bende çok paranoyak olduğum için saç ekilen yerlere sıkmadım arkadaşlar zaten kalın telli saçalrım gerek duymadım hatta saç ektiren kişi kullanın dediği halde ne kadar kantıklı açıklama getirsemde o riski bende göze alamdım ekim yapılmayan tepe bölgelere sıkıyorum hiç değilse o kan dolaşımının da belki bir etkisi olabilir ekilen yerlerede umuduyla .