Gönderen Konu: Este Cerrahi / Dr. Alp Arslan / 4500 greft / Yaş 42 / 15.12.2022  (Okunma sayısı 3676 defa)

emekli kel

• Hero Member
 baslayıp bırakcaksan masaj yap.ne amaçlı kullancağını anlamıştım ama yan taraflarıda kuvvetlendiriyor bırakınca oralardada sorun olabilir basla bırak can sıkabiliyor.her zaman yapabilceğin bişile besle o zaman saçını .merkez izin verdiği vakitten sonra masaj olur dermoller olur prp olur.minox basla bırak bazen kotu sonuclar verebiliyor.

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
baslayıp bırakcaksan masaj yap.ne amaçlı kullancağını anlamıştım ama yan taraflarıda kuvvetlendiriyor bırakınca oralardada sorun olabilir basla bırak can sıkabiliyor.her zaman yapabilceğin bişile besle o zaman saçını .merkez izin verdiği vakitten sonra masaj olur dermoller olur prp olur.minox basla bırak bazen kotu sonuclar verebiliyor.

Çok teşekkürler Emekli Kel. Benim yanlar hep seyrekti, eğer oralar kalınlaşırsa belki hiç bırakmayabilirim. Gene de dediğiniz gibi temkinli olmakta fayda var.

Bu yaşıma kadar hiç bir ürün kullanmadım. Pek öyle bakımlı biri de sayılmazdım. Artık her sabah ve akşam saçları yıkayıp masaj yapıyorum. Bunu daha uzun süre de devam ettirmek istiyorum ama evdekilerin pek alışkın olduğu bir durum değil. Metroseksüellikle suçlanmam an meselesi. Üzerimdeki mahalle baskısı yüzünden bu ürünleri 1 yıldan daha uzun süre kullanamayabilirim :)

emekli kel

• Hero Member
 devam etmiceksen minoxtan baska besleyiciler kullan.masaj dermoller prp rica ederim dostum
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
devam etmiceksen minoxtan baska besleyiciler kullan.masaj dermoller prp rica ederim dostum

Daha önce forumda minoksil konusunu epeyce görmüş ama çok üzerinde durmamıştım. Bugun forumdaki bir çok konuyu inceledim ve açıkçası gözüm korkmadı dersem yalan olur. En son okuduğum konuda Hintel'in "Uzak durun şu spreyden..." lafı da benim açımdan son noktayı koydu. Minoxile başlamayı düşünürken vazgeçmiş oldum... Önerdiğiniz diğer yöntemlerden yapabildiğimi yapacağım, şu an kullandığım ilaclar ile beraber fayda sağlarsa ne ala, yoksa da çok zorlamaya gerek yok; akışına bırakacağım...

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bugün 30. günü bitiriyorum. Şok dökülmem epey azaldı. Ekilen saçların da büyük bir kısmı gitti gibi. Şu an kafamda kalan saçların çoğu ekim öncesindeki saçım.

Bugün klinikten verdikleri setin içindeki mezoterapi serumunu uygulayacağım, onun etken maddesi de procapil.

Resimleri ışık altında çekmeye çalıştım. Donör bölgesinde ense kısmı iyi ama yan taraflar biraz seyrek gibi. Ekim öncesinde de bu alanlar nispeten seyrekti. İleride bu kısımlar da düzelecektir diye düşünüyorum.

emekli kel

• Hero Member
 alımda dusunmuşlerdir .
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
alımda dusunmuşlerdir .

Alım sırasında 4-5 kez yan tarafların çok seyrek olduğunu ve dikkatli alım yapılmasını rica ettim. Her seferinde de dikkat ettiklerini söylediler. Dedigim gibi ekim işlemi öncesinde de bu alanlar seyrekti ama bu alanlardan da bir miktar greft alınınca daha da seyrekleşmiş oldu.

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bugün 36. günü de bitiriyorum. Şok dökülmem azalarak devam ediyor. Zaten yeni ekilen saçların çoğu döküldü. Bakalim kalanlardan ne kadarı duracak.... Donörde ense kısmı toparlandı, yanlarda hala biraz seyreklik var ama o da yakında düzelir gibi duruyor.

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ekilenler gitse de kendi saçlarımın çoğunluğu duruyor gibi geldi.

emekli kel

• Hero Member
 gerisi sabır hocam

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
gerisi sabır hocam

Aynen öyle hocam. Zaten en zor dönemi atlattık, gerisi biraz sabır biraz kısmet...

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Este Cerrahi / Dr. Alp Arslan / 4500 greft / Yaş 42 / 15.12.2022
« Yanıtla #26 : 03 Şubat 2023, 22:30:44 »
Bugün 50. gün. Eski saçlardan çok fazla kayıp olmadı, yenilerden de az biraz kaldı gibi. 25. günden sonra günde iki yıkama yerine tek yıkamaya geçtim. 40. günden sonra da günde bir veya 2 günde bir şeklinde karışık devam ediyorum. Sabah akşam biotin hapı kullaniyorum ve günde iki kere procapil sprey sıkıyorum. Özellikle son 10 gündür ekim yapılan alanlarda çok ciddi bir kaşıntı var. Hergün parmak uçları ile masaj yapmaya çalışıyorum. 25. günden beri iyi kötü masajı devam ettiriyorum. Masaj diyorum ama ortaya karışık bir şeyler yapıyorum, bazen de kendimi parmak uclari ile sacımı kaşırken buluyorum. 30. gün ile 45. günler arasında ciddi bir sivilce problemi oldu, 1 haftadır biraz daha azaldı gibi.

Ekilen saçların ne kadarı çıkar bilemiyorum ama eski saçlarda kayıp olmaması benim adıma sevindirici. Donör de iyi kötü toparladı.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 03 Şubat 2023, 22:33:17 »
selamlar saç ekimin sağlıklı ilerliyor saç ekilen alanda sağlıklı süreç güzel olumsuz bir durum yok inşallah da olmaz güzel bir sonuç elde edersin saç ekiminden donör toparlama süreci de daha uzun aylar devam edecek umarım saç çıkışları güzel başlar
Global Moderator

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 04 Şubat 2023, 02:36:38 »
selamlar saç ekimin sağlıklı ilerliyor saç ekilen alanda sağlıklı süreç güzel olumsuz bir durum yok inşallah da olmaz güzel bir sonuç elde edersin saç ekiminden donör toparlama süreci de daha uzun aylar devam edecek umarım saç çıkışları güzel başlar

Tesekkurler Hintel. Forumu epey bir araştirdigim için hala neden ekilen saclar çıkmıyor diye hiç düşünmedim, hatta ekilenler dökülürken bile sürec herkeste oldugu gibi ilerliyor diye sevindim. Senin de olumsuz bir durum gormemene sevindim.

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bugün tam 3 ayı doldurdum. 60. günden sonra bir rahatsızlık yaşadığım için 10 gün antibiyotik ve bir kaç ilaç daha kullanmam gerekti. Bu ilaçları alırken vücuda daha fazla yuklenmemek için biyotin kullanımını bıraktım, hastalık sonrasinda ise tekrar başladım. Süreç şimdilik normal gidiyor gibi. Şuan saçımın üstü ekim öncesindeki hale geldi, hatta neredeyse aynı durumdayım.

Donör bölgem de büyük oranda toparlandı, sadece başımın sağ tarafında bir yer hala beni rahatsiz ediyor. Donör alımı sırasında bu alana fazla girilmiş gibi duruyor. Bu alan ilk haftadan beri diger yerlere göre daha seyrek duruyor. Henüz ekim merkezi ile bu konuyu görüşmedim, belki düzelir diye bekledim. Sizce bundan sonraki süreçte bu alan toparlar mı?

Facebook Twitter Instagram