Gönderen Konu: Este Cerrahi / Dr. Alp Arslan / 4500 greft / Yaş 42 / 15.12.2022  (Okunma sayısı 3630 defa)

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bu arada sacım ekim öncesindeki ile neredeyse aynı durumda demiştim. Ekimden bir gün önceki durum ile şimdiki durumu alt alta ekliyorum. Üstteki resim ekim öncesine ait, alttaki ise saçımın son hali.

emekli kel

• Hero Member
 hocam daha 3 ay ve yas 30 ustu.biraz geriden gelmesi normal.sorun yok.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
hocam daha 3 ay ve yas 30 ustu.biraz geriden gelmesi normal.sorun yok.

Evet Hocam, yaşlanıyoruz artık.  Dökülmeler bitti, bundan sonra ne çıkarsa kardır.

emekli kel

• Hero Member
 kıpırdanmış çıkar rahat ol.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
şu an süreç erken saç ekimin normal seyrinde ilerliyor bir sorun yok ekim alanında 1 ay sonra güzelce başlamış olur inşallah kararmalar ve tüylenmeler
donör alımı yapan kişi donör alanı yıpratmış baya zamanla daha iyi toparlar
Global Moderator

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Yan taraflar zaten seyrekti, biraz da hırpalanınca hepten açık görünmeye başladı. Umarım dediğiniz gibi düzelir.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Yan taraflar zaten seyrekti, biraz da hırpalanınca hepten açık görünmeye başladı. Umarım dediğiniz gibi düzelir.

Anladım o saman keşke zayıf olan alanlara çok girmeselermiş o zaman diyelim.
Ondam kaynaklanmış o zaman. Zamanla daha güzel olacaktır merak etme
Saç çıkışlarında güzel başlar diye umuyorum. 90/120 gün arası iyi bir görüntü bekliyor olacağım konunda..
Global Moderator

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Donör alımını yapan arkadaşı operasyon sırasında 3 kez uyardım, yanlar seyrek oralara çok girmeyin dedim. Her defasında dikkat ettiklerini söylediler. Kafa zaten uyuşuk oldugu için nereden ne kadar alıyorlar o esnada pek anlayamıyorsunuz. Uyardığım halde böyle oldu, uyarmasam kim bilir ne olurdu. Neyse artık bunları sorun etmiyorum. Üstler ve tepe bölgesi çıksın da burası bir şekilde toparlar.

Dediğiniz gibi bu önümüzdeki 1 aylık süreci ben de merakla bekliyorum :) umarım güzel çıkışlar olur da burada paylaşabilirim.

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bugün 95. günüm. Saçlar çok orantısız çıktığı için berbere gittim. Sanki yavaş yavaş çıkışlar kendini belli etmeye başlamış.
« Son Düzenleme: 20 Mart 2023, 23:26:39 Gönderen: Splinter »

Hietzsche

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
ufaktan çıkışlar başlamış bir ay sonraki durum gidişat açısından belirleyici olur fin yada minoxil gibi tajviyeler alıyormusunuz hocam ,kendi saçlarınız ilerisi için tehlikede gibi geldi bana önlem almak şart gibi.

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
ufaktan çıkışlar başlamış bir ay sonraki durum gidişat açısından belirleyici olur fin yada minoxil gibi tajviyeler alıyormusunuz hocam ,kendi saçlarınız ilerisi için tehlikede gibi geldi bana önlem almak şart gibi.

10 senedir döküle döküle bu kadar kaldı, çok ciddi bir dökülme sorunum olmadı aslında. Yaş 40'ı gectigi için minoxil kullanmıyorum (hem bırakınca tekrar döküldüğü hem de kalp krizi riski nedeniyle), fin'i de genetik bir dökülme problemim olduğunu düşünmediğim için kullanmadım.

Şu an klinikten aldığım sete devam ediyorum. Günde 2 adet biyotin hapı ve procapil etken maddeli saç spreyi kullanıyorum. Hap ve spreye 6. aya kadar devam edeceğim. Saçları da set ile birlikte aldigim şampuan ile yıkıyorum. Şampuan bitince buradan tavsiye edilen şampuanlardan biri ile devam edeceğim.

75. gunden itibaren dermaroller kullanmaya da başladım. 75 ve 90. günlerde kullandım. Dermaroller sonrası gene kliniğin verdiği sac serumunu kullanıyorum. Onun etken maddesi de procapil.

6. aydan sonra biyotini günde 1 hapa düşüreceğim, ilave olarak da dermaroller ve sac serumuna (15 gunde bir) devam edeceğim. Bir yılı doldurduktan sonra da şampuan dışında bir takviye almayacağım.

Şu an ki planım bu şekilde. Umarım işe yarar.

baldLion

• Hero Member
Bu tür durumlarda arkadaşlar öneri verirken yaşı hep göz ardı ediyor  :) finasterid kullanmamakla doğru yapıyorsunuz hocam. Bu yaştan sonra agresif dökülmeniz olmaz ve bahsettiğiniz tedaviler olanı korumak için işe yarar bence.

Splinter

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bu tür durumlarda arkadaşlar öneri verirken yaşı hep göz ardı ediyor  :) finasterid kullanmamakla doğru yapıyorsunuz hocam. Bu yaştan sonra agresif dökülmeniz olmaz ve bahsettiğiniz tedaviler olanı korumak için işe yarar bence.

İnsan kabul etmiyor ama yaşlanıyoruz maalesef :) Zaten ekilenler genetik sebeplerle tekrar dökülmüyor deniyor. Önleri ve tepeyi ektirdik, eğer iyi bir şekilde çıkarlarsa ileride mevcut saçtan dökülen olursa da çok sorun olmaz gibi geliyor.
« Son Düzenleme: 21 Mart 2023, 01:15:13 Gönderen: Splinter »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
selamlar kararmalar sürece göre güzel başlamış inşallah artarak devam eder maşallah diyelim.
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram