Merhaba,
15 Aralık tarihinde Este Cerrahinin Torun Center'da bulunan kliniğinde saç ekimi yaptırdım. Belki buradaki insanlara faydası olur diye süreçleri paylaşmak istiyorum.
Normalde ciddi bir dökülme sorunum yoktu ama saçımın ön ve tepe bölgeleri yıllar içinde yavaş yavaş açıldı (Ekim öncesi resimleri aşağıya ekledim).
Operasyonum saat 08:30 gibi başladı ve 17:00 gibi tamamlandı. Ön çizgi tasarımı ve kanal açma işlemlerini Alp bey yaptı, diğer işlemler ekipleri tarafından yapıldı. Ekim işlemini Alp bey yapmasa da Ekim süresince gelerek durumu kontrol etti, özellikle hangi greftlerin hangi alanlara ekilecegini kendisi belirledi.
Operasyonum nispeten acısızdı, ister istemez uyuşturma öncesi iğneleri hissediyorsunuz ama sonrasında pek agrı olmuyor, en azından benim durumumda öyleydi. Aynı merkezde benden 1 hafta sonra ekim yaptıran başka bir arkadaşımın operasyonu biraz zor ve sancılı geçmiş ama ben bir sıkıntı yaşamadım açıkçası.
Operasyon sonrasında klinikten antibiyotik, ödem söktürücü, ağrı kesici, saç losyonu ve yıkama köpüğü aldım. Bir de 3 aylık bir bakım seti aldım (HairMd markasının seti). İlk gün ilaçlara başlamadım, zaten damar yolu açıldığı için operasyonun son kısmında agri kesici ve antibiyotik damar yolundan serum ile verildi.
Operasyon sonrasında kafa derisinin su ile şişirilmesinin verdiği rahatsızlık dışında ciddi bir ağrım olmadı. Zaten ekim yapılan bölgedeki hisler bir süre kayboldu ama donör bölge 8. güne kadar hafif hafif de olsa sızlamaya devam etti.
Operasyon sonrası yaşadığım en büyük rahatsızlık kafamı sağa sola sürtmeden uyumaya çalışmak oldu.
Operasyondan 1 gün sonra merkeze gidip sargılarımı aldırdım. 3. Gün yıkaması Pazar gününe denk geldiği için bu yıkamayı evde kendim yaptım.
Bu forumda ilk yıkama sonrası saç derisini nemli tutmamız gerektiğini öğrenmiştim, bu nedenle kafa derimi her iki saatte bir nemlendirdim. Daha önce saç ektirenlere çim adam diyen birisi olduğum için saçlarımı çiçek suladıgım fısfıs ile sulamak çok ironik oldu
Allah'ın sopası yok diye boşuna demiyorlar.
Kabuk dökümünü 9. gün evde kendim yaptım. Sanirim saçı sürekli nemlendirdigim için çok sorun olmadı.
11. günden sonra saçlarımı yıkarken elime küçük saç kıllari gelmeye başladı. Şu an için her yıkamada 10-15 adet kırık saç teli geliyor ama şekil olarak baston vs degil, saç traşı sonrası kafada kalan kesilmiş 3-5 milimlik saç teli gibi görünüyorlar.
Aşagiya sürec ile ilgili resimleri ekliyorum. Yorumlarınızı rica ederim.
Ekim Öncesi Ve Sonrası Fotoğrafları