Arkadaşlar lafı çok uzatmicam direkt konuya giricem. 21 yaşındayım yaklaşık 2 senedir saçlarım dökülüyor. Denemediğim tedavi kalmadı. Şu an 7 günde 1 dutasterid alıyorum, onun dışında şu meşhur “sclinic” denen klinikte saç tedavisi görüyorum. Fakat yeterli gelmiyor. Dut agresif dökülmemi baya bi yavaşlattı ama dökülmeyi durdurmadı.
Dün gece baya araştırma yaptım, başka bi forumda bi arkadaşı gördüm androcur ve nolvadex kullanıyor. Bilmeyenleriniz için hızlıca bahsedeyim.
Androcur: çok tehlikeli yan etkileri olan vücuttaki androjeni bloklayıp vücuttaki androjen miktarını azaltan bir ilaç.
Nolvadex: östrojen hormonunu bloklayan ilaç.
Fazla detaya inmedim içiniz baymasın diye, merak edenler googleden daha detaylı araştırabilir ilaçları. Neyse konuyu fazla dağıtmadan devam ediyorum.
Bu iki ilacı kullanan arkadaş adeta lise yıllarına dönmüş. Kafasından saçlar fışkırmış. Birde ayrıca ekleyeyim bunu kullanan arkadaş oral kullanıyor topikal kullanmamış.
Tabi arkadaşın saçı fırça gibi olunca saç forumlarından elini eteğini çekmiş, sefasını sürüyor.
Şimdi arkadaşlar ben de galiba gözü karartıp başlicam gibi duruyor. Planım şu şekilde olucak. Dutasteridi de çok abartanlar var, ama bende hiçbir yan etkisi olmadı, fin le başladım sonra dut a geçtim yani yavaş yavaş arttırdım. Yaklaşık 1 senedir dut kullanıyorum, ne çavuşta bi sıkıntı var ne jinekomasti oldum hiçbir yan etkisi olmadı bende.
Fin e ilk başladığımda hapı 4 e bölerek içiyordum. Androcur için de aynı şeyi düşünüyorum. Başta 4 e böleyim ya da 2 ye. Düzenli bir şekilde kullanayım, baktım herhangi bir yan etki yok kullanmaya devam ederim. Sizide burdan bilgilendiririm.
Bahsettiğim arkadaşın saçınıda ekliyorum aşağıya, bakabilirsiniz.