Merhaba kardeşim haliyle total testosteron ve estradiol hormonlarınızın değerlerinde yükselmeler var total testosterondaki yüksekliğin sebeini size açıklayacak olursam finasteridin 5 alfa redüktaz enzimini bloke ederek testosteron hormonunun bir kısmının DHT hormonuna dönüşmesini engellemesi ve bundan dolayı da testosteronun olduğu gibi kalmasından kaynaklıdır kesin olmamakla birlikte bazı varsayımlar yüksek testosteronun akne oluşumu, sinirlilik hali, ergenliğe erken girme, vücut kıllarında artış, yüksek tansiyon, cinsel dürtülerde artış gibi belirtileri vardır bunlardan yüksek tansiyon daha ziyade önemlidir fakat siz yine de bir tansiyon ölçümlerinizi yapın derim bu yan etkilerden hiçbirini görmeyedebilirsiniz bunlar olağan ihtimallerdir.
Estradiol yüksekliğine gelecek olursak:
Erkekte göğüs büyümesine, idrar yaparken zorlanmaya ve cinsel arzuda düşüşe yol açabilir. Meme ve rahim kanseri riskini arttıran estradiol hormonu değerindeki artış erkeklerde göğüs büyümesine, cinsel istekte düşüş ve idrar yaparken zorlanma gibi çeşitli olumsuz etkilere sebep olmaktadır bunlar yüksekliğin değerine ve bünyeden bünyeye göre değişiklik göstermektedir bu yan etkilerin hiçbirini görmemişte olabilirsiniz nitekim ben daha uzun süre test yaptırmamış olmama rağmen herhangi bir yan etki görmedim sadece kalpte çarpıntım ve sıkışmam ve kaslarda gerginlik hissi var ben bunun psikolojik hayatımla ilgili olan stres ve sıkıntıdan kaynaklandığını düşünüyorum malum deprem bölgesinde bu olayı geçirmiş olmam okulum işlerimde bu stresi çok tetikledi fakat şu günlerden sonra genel bir test yaptıracağım ve kontrolden geçeceğim size tavsiyem gerçekten stres ve sıkıntıyı hayatınızdan çıkarın pozitifi hayatınıza çekin mutlu olmaya çalışın hayatı yaşayın bunlar en büyük ilaçlar gerçekten