Gönderen Konu: Finasterid'i 2.5 yıl sonra bırakma kararı aldım  (Okunma sayısı 1943 defa)

murat91

• Yeni üye
  • *
Finasterid'i 2.5 yıl sonra bırakma kararı aldım
« : 21 Aralık 2022, 16:16:16 »
2.5 yıldır finasterid kullanıyorum. Yaşım 32ye yaklaşıyor. Fin bende çok büyük değişim yapmadı ama saç dökülmemi tamamen durdurdu. Hiç yan etki görmedim diye düşünüyorum çünkü bir yan etki hissetmedim. Yan etki hissetmeyince kan tahlili yaptırmaya gerek duymadım.

2000 greftlik bir açıklığım var. Ekim yaptıracaktım ama ekim yaptıracağım parayı başka bir konuda harcayınca ekim işi yattı. Şimdi düşündüm de Fin sayesinde hiç dökülmem yok, yan etki de görmedim. Ama nereye kadar kullanacağım? Özellikle son aylarda hapı bölmeye üşendim ve aksattım baya

Ben Fin kullandıkça muhtemelen saçım hiç dökülmeyecek. Böylelikle genetik dökülmem ilerlemeyecek ama hep hapa muhtaç kalacağım.

Bir karar aldım ve 5 sene bekleyip sonunda ASMED'de ekim yaptırmak için para biriktireceğim ve bu süreçte Fin'i de bırakacağım
Ortalama 2000 greftlik açıklığım muhtemelen 3500 seviyesine çıkacak Fin bıraktığım için ama dökülen dökülmüş olacak. Net açıklık ortaya çıkınca rahat rahat ekim yaptırırım diye düşünüyorum.
Vertex hiç dökülmem yok ve donör bölgem çok sağlam çok şükür. Tepe ortası ve şakaklar sorunlu yerler.

5 sene sonra ekimi yaptırıp bu işi noktalarım inşallah diye düşünüyorum. Dediğim gibi Fin bırakmadığım sürece ekim için çok uygun aday değilim. Çünkü seyreklik tepe ortası karışık yayılmış durumda ve fazla aralara girilmesi lazım. Fin bırakınca en azından açıklık daha net ortaya çıkar ve hapa bağımlı kalmam.

Favori merkezlerim de şunlar bu arada
1 - Asmed ve Muttalip Keser
2 - Hakan Doğanay
3 - Hakan Doğanay ekip, Esma Serkan Tetik, Asuman Hair

Andrea

• Hero Member
Ynt: Finasterid'i 2.5 yıl sonra bırakma kararı aldım
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2023, 23:33:26 »
Eğer böyle bir olaya gerçek anlamdanda kalkışırsanız abi mutlaka finasterid bırakma tarihinden itibaren fotoğraflarınızı ay ay paylaşırsanız birçok insanın aklındaki sorulardan birine cevap vermiş olacaksınız lütfen konuyu paylaşın zaman zaman kesinlikle takipteyim konuyu ben de dutasteridde 7. ayımdayım yaşım 23 belki henüz geç kalmadım diye midir nedir dutasterid benim saçımdaki verteks dökülmelerinin hepsini %100 üne yakınını geri getirdi diyebilirim zaten konularımı forumda resimli bir şekilde görebilirsiniz bakalım gerçekten 30 yalında bu ilaca başlayıp 2.5 yıl gibi ciddi bir süre kullanan birinde nasıl bir değişiklik yapacak merak ediyorum ama burda kilit nokta şu abi mesela sizin finasteride başladığınız zaman dilimlerindeki saç dökülmeniz agresif miydi yoksa belirli bir zaman diliminde dökülmüş sonra durgunlaşmış bir grafikte mi seyrediyordu yani bu gibi detaylarında çok önemi var zira takdir edersiniz ki adam var 20 li yaşlarda saçları önden açılıyor taaa 30 lara kadar aynı saçta kalıyor 30-35 ten sonra tekrar dökülme kaldığı yerden vertekslere kadar gidebiliyor yani bu dökülme agresifliği de burda söz konusu mesela belki de finasterid kullanmasaydınız da 30 lu yaşlarınızın başında dökülmeniz bu noktada durmuş olacaktı o yüzden kendinizi şartlamayın derim belki saçlarınızda tahmin ettiğiniz boyutta bir dökülme hiç olmayadabilir belki de Allah korusun bunun daha ötesinde bir dökülme olup daha yüksek greft sayılarına da ihtiyaç duyulabilir her neyse uzun lafın kısası bu şekilde yani bakalım hakkınızda hayırlısı abi selamlar saygılar konunuzu takipteyim.

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.

Facebook Twitter Instagram