Selamlar,
Uzun zamandır forumu takip eden biri olarak bu ilk konumu açıyorum:)
29 yaşındayım. Alın ve verteks bölgemde saç dökülmesi var. Saç ekimi sonuçları konularını her gün takip etmeme rağmen klinik seçimi konusunda bir türlü karar veremedim.
Antalya’da yaşıyor olduğum için
Hakan Doğanay Ahd kliniğe gittim.
250tl muayene ücreti vererek muayene oldum. Hakan hoca, donör bölgemin çok iyi olmadığını, sadece 1-2 parmak alın çizgisini ilerletebileceğimizi, maksimum 2500 kök ekebileceğimizi ve vertekse dokunamayacağımızı söyledi. Bu durum açıkçası beklentilerimi karşılamadı.
Esma Serkan Tetik’e ücretsiz muayene için gittiğimde Serkan Bey, sakalla birlikte toplam 4500 kök alabileceğimizi ve aşağıda eklediğim gibi bir alın çizgisi yapabileceklerini, vertekse de sakaldan alım yapacaklarını söyledi. Tam bu ekim merkezine karar vermişken forumda başarılı sonuçların haricinde 2 tane ciddi başarısız sonuca rastladım. Bu da beni tekrar düşündürdü.
Asmed için form doldurup gönderdim. Toplam 4500-5000 kök ekebileceklerini söylediler ve aşağıdaki gibi bir çizim gönderdiler. Evet asmed’in gönderdiği teklif bütçemi zorlar ama karşılayabilirim. Fakat son ekimlere baktığımda birçoğunun başarısız olduğunu gördüm. Böyle bir bütçe ayırıp da diğer klinikler gibi riskli bir ekim beni düşündürdü.
Forumda Asuman kliniği son zamanlarda takip etmeye başladım. başarılı görünüyor fakat başarısız sonuçlarını henüz inceleme fırsatım olmadı.
“Yaklaşık 3000-3500 greft alınarak yeni bir ön saç çizgisi belirlenip ön şakak ve az miktarda tepe ekimi yapılacak bakımlarla birlikte başarılı bir operasyon olur” dedi.
Sizlerden ricam belki kaçırdığım sonuçlar vardır diye karar verme konusunda yardımcı olursanız sevinirim.