Gönderen Konu: AHD, 14/15.12.2022, 3000 Greft, Dr. Hakan Doganay ve ekibi  (Okunma sayısı 11651 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: AHD, 14/15.12.2023, 3000 Greft, Dr. Hakan Doganay ve ekibi
« Yanıtla #15 : 17 Aralık 2022, 16:04:15 »
Kılıç bu arada senin ilk saç ekimini Asmed de daha önce çalışan  (uzun zaman önce ayrıldı ) Dr Alp Bayramoğlu yaptı, kısaca sen Alp beyin hastası oluyorsun.O yüzden Koray hoca ile alakan yok. Bunun dışında koray hoca saç ekiminin her aşaması ile ilgilenir hastaları ile bende kendisinin Hastası oluyorum :) biliyorsun iyi bilirim Asmed i ve koray hocayı.  Konsültasyondan başlar   Planlama  zaten 1 saat sürer kanal açma işlemini 1 saat sürer bunların hepsini kendi yapar diğer operasyon kalan aşamaları greft yerleştirme bu zaten son aşama onuda sürekli konturol eder.. karşılaştırmanı yeni okudum yanlış bilgi olmaması açısından yazdım Onu düzelt bence :) tekar saç ekimin hayırlı olsun takipdeyiz.

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 17 Aralık 2022, 16:42:31 »
Kılıç bu arada senin ilk saç ekimini Asmed de daha önce çalışan  (uzun zaman önce ayrıldı ) Dr Alp Bayramoğlu yaptı, kısaca sen Alp beyin hastası oluyorsun.O yüzden Koray hoca ile alakan yok. Bunun dışında koray hoca saç ekiminin her aşaması ile ilgilenir hastaları ile bende kendisinin Hastası oluyorum :) biliyorsun iyi bilirim Asmed i ve koray hocayı.  Konsültasyondan başlar   Planlama  zaten 1 saat sürer kanal açma işlemini 1 saat sürer bunların hepsini kendi yapar diğer operasyon kalan aşamaları greft yerleştirme bu zaten son aşama onuda sürekli konturol eder.. karşılaştırmanı yeni okudum yanlış bilgi olmaması açısından yazdım Onu düzelt bence :) tekar saç ekimin hayırlı olsun takipdeyiz.

Okeydir Başkan, sağol hatıyı düzelttim, benim ekimi başlıkta yazdığım gibi Dr. Alp Bayramoğlu yaptı ama benim asıl demek istediğim ASMED daha yoğun veya ben ordayken öyleydi. Alp Hoca sadece planlama ve kanal açmada yanımdaydı, bidaha maalesef göremedim.
En sonunda Bilge hanımın hatırına, Koray hocayla çıkmadan önce bi 5 dk. görüşebiltmiştim.
Başlarda belirttiğim gibi full profesyonel bi merkez, her aşaması planlı ve zamanlı ilerliyor.

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 18 Aralık 2022, 14:42:06 »
Selamlar forumdaşlar,
kısa bi güncelleme, 2. / 3. yıkamadan sonraki görüntüleri ekliyorum.

-Şişlik var ama ilk ekimle kıyaslayınca çok daha az
-Donör bölge daha az sancı yapıyor ama görüntü manuel alıma göre çok daha tahriş olmuş
-Kabuklanmada DHI daha avantajlı gibi geldi bana, çünkü çok daha az, buda ekstra kanal açmaya gerek kalmadığı için. Ama önemli olan çıkış oranı ve başarısı tabi. Yaşayıp görecez…
En önemlisi elbette ekim yapan merkezin tecrübesi ve el becerisi
 İşlemler:
- günde iki defa losyon (35dk) ardından şampuan ile dikkatlice yıkama
- devamlı olarak boyun yastığı ile yatıp kalkmak

Korkusuz Korkak

• Hero Member
Ynt: AHD, 14/15.12.2022, 3000 Greft, Dr. Hakan Doganay ve ekibi
« Yanıtla #18 : 19 Aralık 2022, 15:59:48 »
Asmed ile kıyaslarsak bana göre AHD'nin tek dezavantaj mikro motor kullanıyor olması ama son zamanlardaki sonuçlarına bakılırsa AHD iyi bir tercih olmuş. Saç kaliteniz iyi, sonuç iyi olacaktır. İlk ekiminizin sonucu çok iyi olmasa da ücretsiz revizeye gidecek kadar da kötü değil. Alp Hoca sizin ekiminizden  aşağı yukarı 1,5 yıl sonra ayrıldı. Her ne kadar kendisine yaptırdığım ekimden memnun olmasam da revize edilecek bir şey olsa müdahale ederdi diye düşünüyorum. Hayırlı olsun.
  • Ekim Tarihi: 04.05.2021
  • Ekim Merkezi ismi ASMED
  • Greft Miktarı 4.541
  • Yaşınız 45
  • Medikal Tedavi Ekim gününden itibaren Finasterid. 15. aydan itibaren 3 günde bir Avodart'a başladım, iki ay sonra haftada 2'ye düşürdüm. 15. aydan itibaren ayda bir defa toplam 15 seans prp yaptırdım. Ekim 2023 den itibaren haftada 5 gün Alpecin losyon kullanıyorum.

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 19 Aralık 2022, 16:44:49 »
Asmed ile kıyaslarsak bana göre AHD'nin tek dezavantaj mikro motor kullanıyor olması ama son zamanlardaki sonuçlarına bakılırsa AHD iyi bir tercih olmuş. Saç kaliteniz iyi, sonuç iyi olacaktır. İlk ekiminizin sonucu çok iyi olmasa da ücretsiz revizeye gidecek kadar da kötü değil. Alp Hoca sizin ekiminizden  aşağı yukarı 1,5 yıl sonra ayrıldı. Her ne kadar kendisine yaptırdığım ekimden memnun olmasam da revize edilecek bir şey olsa müdahale ederdi diye düşünüyorum. Hayırlı olsun.

Evet doğru, ücretsiz revize gibi zaten niyetim yoktu. Hayırlısı olsun diyelim.

Mikromotor’u düşük ayarda kullanıyorlarmış, daha az zarar vermesi için ama bilmiyorum, bu ekimin sonunda belli olur…

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 19 Aralık 2022, 17:18:46 »
gayet sağlıklı hocam ekim alanı yıkamalara devam
Global Moderator

kelveötesi35

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 22 Aralık 2022, 08:06:17 »
Ikinci ekimin hayırlı olsun hocam. Temiz bir ekim olmuş. Dilerim ekilenlerin hepsi de çıkar

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 22 Aralık 2022, 10:12:16 »
Ikinci ekimin hayırlı olsun hocam. Temiz bir ekim olmuş. Dilerim ekilenlerin hepsi de çıkar

Sağolasın dostum güzel dileklerin için, umarım saç ektiren yada düşünen herkes hayaline kavuşur.

koraybjk

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 22 Aralık 2022, 13:55:24 »
Mikromotor olayı benimde çok kafamı karistiyor. Eskiden bu yöntem yüzünden donör alanı savaş alanına donmuş çok sac goruyorduk artık uzun zamandır görmüyoruz ama akıllarda hep kaldı. Manuel alımın daha zor olduğunu bu yüzden çoğu yerin tercih etmediğini duymuştum. Yinede ekimi 2 güne yayarak yapıyor hakan hoca ve ekibi bu güzel birşey.

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 22 Aralık 2022, 15:31:56 »
Mikromotor olayı benimde çok kafamı karistiyor. Eskiden bu yöntem yüzünden donör alanı savaş alanına donmuş çok sac goruyorduk artık uzun zamandır görmüyoruz ama akıllarda hep kaldı. Manuel alımın daha zor olduğunu bu yüzden çoğu yerin tercih etmediğini duymuştum. Yinede ekimi 2 güne yayarak yapıyor hakan hoca ve ekibi bu güzel birşey.

Kesinlikle öyle, manuel alım daha çok beceri ve ustalık istiyor. Yanlış kişi yaparsa ona göre fire çok olur.
Mikromotorla sadece greft değilde onun etrafındaki et parçaları dahil “punch” şeklinde alınıyormuş. Alım ve saklama aşamasında greftler biraz daha koruma altında oluyor ama ekerken o et parçalarından ayırmadan ekilirse yine büyük sorun.
Görünüm olarak kesinlikle manuel alım derim

koraybjk

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 22 Aralık 2022, 18:38:52 »
bende ilk ekimimi hlc sac ekimi merkezinde gecirdim orada manuel alım yapıyordu ve 3500 greft sacı tam 3 günde ektiler saatlerce ugrasarak ekim gerçekleşmişti ama bende de orta ve arkalar döküldü bu yüzden 2. ekim yaptırmam gerekiyor donör alanım az kaldıgı için sakal ekimi için ahdyi düşünüyorum. ahd ile ilgilide gözümü korkutan tek konu mikromotor ve kalem tekniği. sakal ekimini başka iyi becerebilen yer var mı bilmediğimden mikromotor oldugu halde ahd tercih edeceğim gibi duruyor. sizin ilk ekim manuel olmus iyileşme sürecinde farklılıklar olustu mu?

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 22 Aralık 2022, 19:12:01 »
bende ilk ekimimi hlc sac ekimi merkezinde gecirdim orada manuel alım yapıyordu ve 3500 greft sacı tam 3 günde ektiler saatlerce ugrasarak ekim gerçekleşmişti ama bende de orta ve arkalar döküldü bu yüzden 2. ekim yaptırmam gerekiyor donör alanım az kaldıgı için sakal ekimi için ahdyi düşünüyorum. ahd ile ilgilide gözümü korkutan tek konu mikromotor ve kalem tekniği. sakal ekimini başka iyi becerebilen yer var mı bilmediğimden mikromotor oldugu halde ahd tercih edeceğim gibi duruyor. sizin ilk ekim manuel olmus iyileşme sürecinde farklılıklar olustu mu?

Selam dostum,

Ben 7.günümdeyim, donör’den alım esnasında motor sesi duyuyorsunuz tek fark o, belki manuel alımdan biraz daha seri gerçekleşiyordur ama bu da alan kişinin becerisine bağlıdır. Yaklaşık 10-20 greft gevşetiyor motorla sonra pinsetle çıkarıyor.
Anestezi geçtikten sonra her iki yöntemde ağrı ve sızı oluyor, en az bende şuan öyle. Önemli olan homojen bi şekilde alım gerçekleştirmek. Burdaki diğer sonuçlara bakarsak, ahd ve ekibi donöre fazla zarar vermeden gerçekleştiriyor bu işi diyebiliriz
Kalem tekniğindede kanal açma işlemi ortadan kalkıyor, yani kafanız biraz daha az darbe alıyor Bende mesela şuan kabuklanma çok çok az ve 7.günde nerdeyse kendinden düşecekler. İlk ekimde baya bi gerilmişti kafa ve kabuklar.

Sakal konusunda tecrübem yok maalesef.
İkinci ekiminiz için herşey dilediğiniz gibi plsun inşallah

aslanoglu

• Full Member
« Yanıtla #27 : 22 Aralık 2022, 22:38:53 »
Mikromotor dezavantaj mı avantaj mı bu tartışma konusu bence. Manuel ve mikromotorun artıları ve eksilerini teraziye koymak gerek.
Bu arada hayırlı olsun ekiminiz.Sonuç istediğiniz gibi olur inşallah.

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 22 Aralık 2022, 23:55:32 »
Teşekkürler aslanoğlu,
Manuel veya motor bence ustanın eline bakıyor.
Saçlar biraz uzasın daha iyi bi karşılaştırma yapabilirim ikisinide gördük artık 😃

kilic1977

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 24 Aralık 2022, 18:56:42 »
Post-Op 10.gün

Ekim günü dahil 10. günü geride bırakmaktayım.
-Donör bölgesinde hala ağrılar, sancılar oluyor. Her ne hikmetse gün içi daha az, yatarken daha şiddetli batışlar oluyor buda ister istemez uyku kaçırıyor tabi.
-Ekim alanında kaşınmalar, karıncalanmalar oluyor ama ağrı yok. Hissizlik mevcut.
Aşırı bi kabuklanma ve kafa derisinde gerilme olmadı ve kabuklar 7.gün başladı dökülmeye.
Tüm aşama günde iki defa losyon artı şampuan la dikkatli şekilde yıkama devam etti.
Bundan sonraki sürçte kafa derisi bakımına devam ederek şok dökülmeyi bekliyeceğim,
Destek olarak şuan sadece xpecia kullanıyorum

30 gün arayla güncel resim paylaşmaya devam edeceğim buradan.

Ekim düşünen arkadaşların süreç le ilgili sorusu olursa seve seve cevaplarım, tecrübeli arkadaşlarında tavsiyelerine elbette açığım  :D

Herkese şimdiden mutlu ve bol saçlı yeni yıllar dileğiyle

Facebook Twitter Instagram