Gönderen Konu: İnfalamasyonun sebebi dht değil de besin mi  (Okunma sayısı 1479 defa)

muroreis

• Hero Member
Ynt: İnfalamasyonun sebebi dht değil de besin mi
« Yanıtla #16 : 22 Aralık 2022, 21:22:51 »
Saçlarım çok gürdü. Şu an gür değil. Ama genel olarak herkes iyi olduğunu söylüyor. Ama kendimi en iyi ben biliyorum. Eskiden saçlarımı jölelemeden çıkmazdım. Bu hastalık yüzünden yüzümü yıkamaya, abdest almaya korkuyorum dışarıda. Mesela geçen iki hafta o kadar iyi idim ki. Bitti artık herhalde diyorsun. Ama sonra bir başlıyor. Bir haftadır inanılmaz şiddetli. Bazen uykudan uyanıyorum.
Aynen öyle bakıyorum saçıma dolgun gözüküyor yanma batma geçmiş oluyo aradan 2-3 gün geçiyor sonra bı başlıyor aynı döngü
Her gün 1/4 proscar 
Alpecin C1 şampuan ( her gün )

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 22 Aralık 2022, 21:24:16 »
Ama saç dökülmesi ile ne alakası var onu merak ediyoruz
stres sinirsel rahatsızlık oluşturur oda saç doker.genetikte varsa onu hızlandırır ama genetik yoksa stres gecince o saç geri gelir.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

tuna_85

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #18 : 22 Aralık 2022, 21:37:22 »
Emekli Kel kardeşim. Çok farklı bir şey bu. Dört erkek kardeşiz. Saçlarda kellik anlamında bir şey yok. Yaşım olmuş otuz sekiz. Bu illet başlamadan önce diyordum. Ya otuz altı yaşıma kadar dökülmeyen saç bu saatten sonra da dökülmez. Ama 2020'de Eylül ayında bir covid geçirdim zatürreye çevirdi. Saç dökülmesi başladı. Ama nasıl bir saç dökülmesi. Saçlar çok gürdü. Sağlıklı. Ama bir anda saçlarım dökülmeye başladı. Her yerden. Ense faul ön arka tepe. Sonra bir senede dökülme bitmedi azaldı. Fakat bu illet bir buçuk senedir filan beni bırakmadı. İki defa biontech oldum. Ben de acayip yan etki yaptı. 2020 kasımından beri gitmediğim doktor kalmadı. Saçların iyi dediler genelde. Kaşıntıya ketoral şampuan. Biri Dalin kullan geçer dedi. :) Onu da denedim. B12 iğneleri, çinko, folik asit, multivitamin... Tüm şampuanları denedim buralarda önerilen. Ama nafile. Tek tesellim. Hala gür olmasa da saçlarımın ortalamanın üzerinde bir görüntüye sahip olması. Ama insan eski halini ve sağlığını arıyor işte.

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 22 Aralık 2022, 21:40:23 »
Emekli Kel kardeşim. Çok farklı bir şey bu. Dört erkek kardeşiz. Saçlarda kellik anlamında bir şey yok. Yaşım olmuş otuz sekiz. Bu illet başlamadan önce diyordum. Ya otuz altı yaşıma kadar dökülmeyen saç bu saatten sonra da dökülmez. Ama 2020'de Eylül ayında bir covid geçirdim zatürreye çevirdi. Saç dökülmesi başladı. Ama nasıl bir saç dökülmesi. Saçlar çok gürdü. Sağlıklı. Ama bir anda saçlarım dökülmeye başladı. Her yerden. Ense faul ön arka tepe. Sonra bir senede dökülme bitmedi azaldı. Fakat bu illet bir buçuk senedir filan beni bırakmadı. İki defa biontech oldum. Ben de acayip yan etki yaptı. 2020 kasımından beri gitmediğim doktor kalmadı. Saçların iyi dediler genelde. Kaşıntıya ketoral şampuan. Biri Dalin kullan geçer dedi. :) Onu da denedim. B12 iğneleri, çinko, folik asit, multivitamin... Tüm şampuanları denedim buralarda önerilen. Ama nafile. Tek tesellim. Hala gür olmasa da saçlarımın ortalamanın üzerinde bir görüntüye sahip olması. Ama insan eski halini ve sağlığını arıyor işte.
Bu arada bende şuan 20 yaşındayım covid geçirdim ve 2 aşı oldum covidten sonra saçlarımda biraz seyrelme oldu ama çok çok bariz bir şekilde kalite düşüşü incelme oldu 8 aydır finasterid kullanıyorum merakla bekliyorum sonuç alacak miyim diye
Her gün 1/4 proscar 

tuna_85

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #20 : 22 Aralık 2022, 21:44:50 »
İki ay önce şu finasteridi ben de bir deneyeyim dedim. Bir oğlum bir kızım var. Dedim kısır bıraksa ne yazar bu saatten sonra. :) Bir ay 1/4 kullandım. Sivilcelenme yaptı ve bahsettiğim şikayetlerde biraz daha artış oldu bence. Bıraktım.

tuna_85

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #21 : 22 Aralık 2022, 21:48:20 »
Bu covid var ya hayatımızı mahvetti. Aşılarla da hayatımızın içine ettiler. Belki hiç ilgisi yok diyorum kendi kendime bazen. Belki yine olacaktı diyorum bu rahatsızlık. Ama ben değilim forumlarda farklı cilt şikayeti olan birçok insan var covid ve aşıdan sonra.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 22 Aralık 2022, 21:52:17 »
 covidmiş aşıymış ağzımıza etti.hocam saçnıza günlük 5 dk parmak uclarıyla masaj yapsanız .neyse o musallat olan saçınıza dolaşımı etkilemiş beslenmeyi zayflatmış gibi duruyor.1 2 hafta masajı deneseniz.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 22 Aralık 2022, 22:29:08 »
Bu covid var ya hayatımızı mahvetti. Aşılarla da hayatımızın içine ettiler. Belki hiç ilgisi yok diyorum kendi kendime bazen. Belki yine olacaktı diyorum bu rahatsızlık. Ama ben değilim forumlarda farklı cilt şikayeti olan birçok insan var covid ve aşıdan sonra.
Tabi abi %100 bundan oldu hem mental olarak hem fiziksel olarak bu yaşta yıprandım aşılar falan bozdu bizi bence
Her gün 1/4 proscar 

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 22 Aralık 2022, 23:03:04 »
 bırak forumu cilt şikayetini dısarıda sokaklarda bir sürü hastalıktan bir sürü şikayeti olan insan var.covidden aşılardan sonra bir çok cenazeye gittik yıllardır çeşitli hastalıklardan tedavi goren insanlar pat küt öldü gitti.bir sürü insan onceden olmayan şikayetlerden yakındı

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 23 Aralık 2022, 00:52:50 »
bırak forumu cilt şikayetini dısarıda sokaklarda bir sürü hastalıktan bir sürü şikayeti olan insan var.covidden aşılardan sonra bir çok cenazeye gittik yıllardır çeşitli hastalıklardan tedavi goren insanlar pat küt öldü gitti.bir sürü insan onceden olmayan şikayetlerden yakındı

Knk esne ve yanlar hariç kaşıntı infalamasyon oluyo diyodum ya yaklasik 10 gündür sıfır ekmek sıfır şeker
Ekmekten kastım undan yapilan hersey makarna yulaf vs ne ararsan abur cubur falan
Yemiyorum yani kısacası

Sonuç olarak saçım yikadiktan 2 gun sonra direk yaglanir ve dökülen yerler karincalanir kaşınırdı şuan hiçbir semptom yok.

Ben şimdi saçıma olan saldırıyı çözdüm mü bu diyetle bu saatten sonra kaşıntı ve karincalanma yoksa demekki saçlar artık tedavi mi oluyor demek bu?

Önüme A4 alıp saclarimi silkeledikten sonra esne ve yanlardan 1-2 tel anca dökülüyor ama ustteki silkeleyince rahat 1dk sonrasinda 50-60 tel çıkıyor.

Eğer kaşıntı infalamasyon dökülmeme sebepse ben infalamasyonu çözdüm bu dökülme ne zaman durur

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 23 Aralık 2022, 07:54:06 »
 çözümü bulduğun an dokulme durur.mesela serborik dermatitte saç için drlar diyet verir falan.genetik harici dokulmelerde saç geri gelir.

tuna_85

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #27 : 23 Aralık 2022, 08:29:53 »

Knk esne ve yanlar hariç kaşıntı infalamasyon oluyo diyodum ya yaklasik 10 gündür sıfır ekmek sıfır şeker
Ekmekten kastım undan yapilan hersey makarna yulaf vs ne ararsan abur cubur falan
Yemiyorum yani kısacası

Sonuç olarak saçım yikadiktan 2 gun sonra direk yaglanir ve dökülen yerler karincalanir kaşınırdı şuan hiçbir semptom yok.

Ben şimdi saçıma olan saldırıyı çözdüm mü bu diyetle bu saatten sonra kaşıntı ve karincalanma yoksa demekki saçlar artık tedavi mi oluyor demek bu?

Önüme A4 alıp saclarimi silkeledikten sonra esne ve yanlardan 1-2 tel anca dökülüyor ama ustteki silkeleyince rahat 1dk sonrasinda 50-60 tel çıkıyor.

Eğer kaşıntı infalamasyon dökülmeme sebepse ben infalamasyonu çözdüm bu dökülme ne zaman durur
Sen de de soğukta kaşıntı batma karıncalanma uyuşma oluyor muydu?

Knh_

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 23 Aralık 2022, 11:15:39 »
Sen de de soğukta kaşıntı batma karıncalanma uyuşma oluyor muydu?

Knk benim kaşıntı batma karıncalanmanın soğukla alakası yok bence

Benimki daha çok yediğim yemekle alakalı gibi geliyor bana
Kaşıntı basladiktan sonra bide saca su surersem daha da artıyor kaşıntı

Ne zaman glutene ve şekere abansam kafamin tepesi kaşınıyor tam da dökülen kısımlar

tuna_85

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #29 : 23 Aralık 2022, 11:48:15 »
Tamam işte suya, soğuğa hassasiyet. Banyodan çıkınca kafanı kurutmadan durabiliyor musun mesela? Bir de öyle denk gelmiş olabilir gkutensiz yiyince tam sakinleştoği döneme denk gelmiştir belki. Biraz devam et ve bizle de durumu paylaş.

Facebook Twitter Instagram