Selamlar arkadaşlar. 9 Aralık 2022 tarihinde Asuman Hair’de ön tarafa 2100 greft, şakaklara ise 200+200 toplam 2500 greft olacak şekilde saç ekimim yapıldı. Yaş 22. Ben sadece ön çizgi ve şakaklara ekim yaptırdım. Bunun çeşitli sebepleri var. Ekim yaptırmadan hemen öncesine kadar protez saç kullanıcısıydım yaklaşık bir yıldır kullanıyordum ve memnunum. Önümüzdeki süreçte ön çizgiye ekilen saçlar çıkınca onların arka kısmına protez saç ile kombine edip kullanmayı düşünüyorum. Ekim yapılan ön saç bölgesi derinlik olarak biraz fazla oldu diyebilirim, daha aşağıdan alınabilirdi diye düşünüyorum. Bana içeriye doğru 1cm derinliğinde bir alan yeterdi ama 2-2,5cm derinliğinde bir çizgiye sahip oldum. Bir problem sayılmaz. Amacım bu kombine yöntemle saçlarımın dökülmeden önceki haline yakın yoğunlukta olması ve ön taraftan bakıldığında doğal duracak bir sonuca ulaşmak. Sürecin sonunda ne olacağını ya da aklımdaki konseptin başarılı olup olmayacağını ben de bilmiyorum, bu bir deney ve hep birlikte göreceğiz. Özellikle açıklığı çok fazla olup donör bölgedeki greft sayısı da tıpkı benim gibi kısıtlı olan kişilere 3. bir yol olmasını umuyorum. Aşağıda ekim öncesi ve ekim sonrası ilk yıkama fazına ait fotoğraflar bulacaksınız. İlk bir iki ay sıkça burada olacağım, şok dökülme döneminde desteğinize ihtiyacım olacak çünkü
. Sonrasında ise her 30 günde bir durumu güncelleyeceğim ve öyle umuyorum ki 4 ya da 5. aylar ile birlikte ekim bölgesi, arkaya orta yoğunluklu bir protez saçı takmaya elverişli hale gelecektir yoğunluk açısından. 1 yıl boyunca ölüm kalım olmazsa burada olup başladığım işi bitireceğim ama merak etmeyin. Bu açıklamalardan sonra kendi ekim tecrübemi aktarayım. Saç ekimi konusunda bütçem 20-30.000 TL arasındaydı ve aklımda iki seçenek vardı: 1) Serkan Aygın, 2) Asuman Hair.
İlk seçeneğim Serkan Aygın olsa da kendisinin şakaklara sadece sembolik ekimler yapmasından dolayı ondan vazgeçtim ve şakak çizgisine daha cesur ekimler gerçekleştiren Asuman Hair’e yöneldim. İyi ki de yönelmişim. Sürecin en başından beri Asuman hanım ve ekibi çok ilgiliydiler. Cuma günü saat 8:30’da başlayan operasyon akşam 18:00 gibi bitti. Dönor bölgeden greft alımını Asuman hocanın ekibinden Enes bey ve Melike hanım gerçekleştirdi, kanal açımını ise Asuman hocanın bizzat kendisi yaptı. Açılan kanallara saç köklerinin yerleştirilmesi kısımlarını da Asuman hanım ara ara kendisi gerçekleştiriyordu sanırım, ekim sırasında uyuyor olduğumdan dolayı yarı ayık yarı bayık bir durumdaydım o yüzden oraları tam hatırlamıyorum. Sigarayı bugün itibariyle bıraktım ekime faydası olsun diye. Ekim merkezinin önerdiği şekilde Prozinc Plus losyon ve şampuan kullanacağım. Supplement olarak ise Omega 3, Multivitamin, D3 ve Xpecia kullanacağım. Proscara falan bulaşmayacağım hiç, ereksiyon konusundaki yan etkisini yaşamayı göze alamam. 1. Aydan itibaren de orta şiddetli hiit koşulara başlayacağım sabahları.
Ekim Öncesi Fotoğraflar: