Arkadaşlar herkese selamlar,
Öncelikle bu forumu kuran ve bu seviyelere gelmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Çok fazla forum kültürüm yoktur ama bu forumun bana bu süreçte katttığı bir çok şey oldu ve daha da olacağından şüphem yok. Dedim ben de süreçte yaşadığım tecrübeleri elimden geldiğince aktarabilirim aynı zamanda da benden önce bu süreçlerde bulunan değerli arkadaşların yorumlarını ve tavsiyelerini duymak isterim.
Yaklaşık 1 senedir saç ektirmeyi düşünüyordum ve uzun bir süre sadece düşünme aşamasında kaldı fakat kasım ayı gibi olayı ciddileştirerek gerekli araştırmalarımı yoğunlaştırdım ve net kararı aldım. Doktor seçiminde Asuman Hanım ve Serkan Aygın arasında kalmıştım ve kararımı Serkan Aygın olarak verdim
5 Aralık Pzt günü Olcayto Bey'le ön görüşmem oldu ve sonrasında saç planlaması hk. Serkan Aygın hocam çizimlere başladı. Serkan hocam açık alanın çok geniş olduğunu söyledi, 5000 greftlik ekim planlayarak 2 farklı çizim yaptı ve son kararı bana bıraktı;
- Seçenek 1: Ön çizgim bir tık daha ilerde, ön tarafa 3500 greft, şakaklara da ekim yapılacak ve geri kalan orta ve arka kısımlarda belli bir yere kadar kalan greft sayısıyla doldurulacaktı. Ama maalesef bu seçenekte çizim olan fotoğrafta da göreceğiniz gibi vertex tarafında bulunan siyah yarım çizginin arkasına greft yetmeyeceği için ekim yapılmayacağı söylendi.
- Seçenek 2: Diğer seçenekte ise ön çizgim biraz daha şuanki halime yakın yani önceki seçeneğe göre daha geride ve şakaklara ekim yapılmadan ön tarafa 3200 greft saç ekimi şeklinde planlandı . Diğer seçenekte önleri ve şakakları doldurmak için kullanılacak olan greftler ile de vertex doldururuz dedi.
Ben de iyice düşündükten sonra operasyona başlamadan Seçenek 2'yi seçtiğimi söyledim. Seçenek 2'yi seçmemdeki sebebi ben de tam olarak bilmiyorum aslında ama sanırsam ekim sonrası üst bölgemde komple saçsız deri gözükecek şeklinde bir bölge olmasını istemedim ve hem kendim hem de çevremdeki insanların son 3-4 yıldır yanlarımın belli seviyede açık olduğuna da alıştığı için seçenek 1'in daha doğal gözükebileceğini düşündüm . İnşallah hayırlısı olmuştur diyerek devam ediyorum.
6 aralık Salı günü saat 8.30'a doğru başlayan operasyon yaklaşık 9 saat sürdü. Sürecin devamını da elimden geldiği kadar aktarmaya devam edeceğim.
Sizlerle çizim, ekim öncesi ve operasyon sonrası fotoğrafları paylaşıyorum;
Okuduğunuz ve yapılacak yorumlar için şimdiden teşekkür eder, hayırlı forumlar dilerim.